אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת שוקולית חגיגית

העוגה שתגנוב את ההצגה בכל חגיגה! עוגת שוקולית גבוהה ועסיסית עם צ'אנקים של שוקולד, קרם וניל משגע וקישוט של סוכריות צבעוניות
  • צילום: טל סיון צפורין
  • מתכון: בתיה שורק
זמן הכנה: שעה וחצי
רמת קושי: קל
כמות: תבנית גבוהה בקוטר 18
0 תגובות

עוגה חגיגית ומרשימה שמכינים בקלות ובמהירות ומתאימה לכל אירוע – אפשר לקשט רק בסוכריות צבעוניות, להוסיף כל קישוט עוגה שאוהבים, או לתת לילדים לקשט אותה ולעצב לעצמם את עוגת החלומות.

הכנתם? שתפו אותנו בתמונה בעמוד האינסטגרם.

ואם אתם בענייני חגיגות את חייבים להכין גם את העוגיות על מקל המשגעות האלו!

מצרכים

לעוגה:4 ביצים 
200 גרם (1 כוס) סוכר 
200 גרם (1 כוס) שמן
125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה להקצפה 
140 גרם (1 כוס) קמח
10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה 
120 גרם (1 כוס) שוקולית לאפייה
קורט מלח
100 גרם שוקולד פרה מריר או חלב

לקרם וניל:500 מ"ל (2 מיכלים) שמנת מתוקה להקצפה 
180 גרם (3/4 כוס) חלב
80 גרם (1 חבילה) אינסטנט פודינג וניל
5 כפות אבקת סוכר

לקישוט:סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:
  • מערבבים היטב בקערה קמח, אבקת אפייה שוקולית ומלח ומניחים בצד.
  • בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר עד לקבלת קצף תפוח.
  • מנמיכים את המהירות לבינונית ומוסיפים בזילוף איטי שמן ולאחר מכן את השמנת.
  • מוסיפים את תערובת היבשים ומקציפים רק עד לאיחוד התערובת. קוצצים את השוקולד ומקפלים בעדינות לתערובת.
  • יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו כ-35 דקות או עד שכשנועצים קיסם במרכז העוגה הוא יוצא יבש עם פירורים לחים.
  • מכינים את הקרם וניל: במיקסר עם וו הקצפה מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר. מוסיפים בהדרגה אינסטנט פודינג וחלב עד לקבלת קצפת יציבה.
  • לאחר שהעוגה התקררה לחלוטין מצפים את העוגה בעזרת לקקן/פלטה בקרם בשכבה עדינה ומקררים אותה לכ-15 דקות, מטרת השכבה הזאת היא להדביק את הפירורים של העוגה.
  • מצפים את העוגה ביתרת הקרם בדפנות מחליקים היטב ולמעלה בעזרת כף יוצרים דוגמת גלים.
  • מקשטים בסוכריות צבעוניות.
  • מערבבים היטב בקערה קמח, אבקת אפייה שוקולית ומלח ומניחים בצד.
  • בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר עד לקבלת קצף תפוח.
  • מנמיכים את המהירות לבינונית ומוסיפים בזילוף איטי שמן ולאחר מכן את השמנת.
  • מוסיפים את תערובת היבשים ומקציפים רק עד לאיחוד התערובת. קוצצים את השוקולד ומקפלים בעדינות לתערובת.
  • יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו כ-35 דקות או עד שכשנועצים קיסם במרכז העוגה הוא יוצא יבש עם פירורים לחים.
  • מכינים את הקרם וניל: במיקסר עם וו הקצפה מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר. מוסיפים בהדרגה אינסטנט פודינג וחלב עד לקבלת קצפת יציבה.
  • לאחר שהעוגה התקררה לחלוטין מצפים את העוגה בעזרת לקקן/פלטה בקרם בשכבה עדינה ומקררים אותה לכ-15 דקות, מטרת השכבה הזאת היא להדביק את הפירורים של העוגה.
  • מצפים את העוגה ביתרת הקרם בדפנות מחליקים היטב ולמעלה בעזרת כף יוצרים דוגמת גלים.
  • מקשטים בסוכריות צבעוניות.
  • בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר עד לקבלת קצף תפוח.
  • 1
  • מערבבים היטב בקערה קמח, אבקת אפייה שוקולית ומלח ומניחים בצד.
  • 2
  • בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר עד לקבלת קצף תפוח.
  • 3
  • מנמיכים את המהירות לבינונית ומוסיפים בזילוף איטי שמן ולאחר מכן את השמנת.
  • 4
  • מוסיפים את תערובת היבשים ומקציפים רק עד לאיחוד התערובת. קוצצים את השוקולד ומקפלים בעדינות לתערובת.
  • 5
  • יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • 6
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו כ-35 דקות או עד שכשנועצים קיסם במרכז העוגה הוא יוצא יבש עם פירורים לחים.
  • 7
  • מכינים את הקרם וניל: במיקסר עם וו הקצפה מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר. מוסיפים בהדרגה אינסטנט פודינג וחלב עד לקבלת קצפת יציבה.
  • 8
  • לאחר שהעוגה התקררה לחלוטין מצפים את העוגה בעזרת לקקן/פלטה בקרם בשכבה עדינה ומקררים אותה לכ-15 דקות, מטרת השכבה הזאת היא להדביק את הפירורים של העוגה.
  • 9
  • מצפים את העוגה ביתרת הקרם בדפנות מחליקים היטב ולמעלה בעזרת כף יוצרים דוגמת גלים.
  • 10
  • מקשטים בסוכריות צבעוניות.
  • 10
    עוגת שוקולית חגיגית
    0 תגובות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0