מעבר לתפריט תחתון
הפעל הדגשת קישורים

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת שיש שוקולד וקינמון

כשרוצים להכין עוגה קלילה ומהירה ליד הקפה אין על עוגת שיש. זו עוגה נוסטלגית במיוחד, אבל הגרסה הקלאסית שלה בכלל לא מכילה שוקולד אלא רק אבקת קקאו. המתכון הבא הוא מתכון משודרג לעוגה של פעם, עם שוקולד מריר אמיתי וגם תוספת של קינמון, שנותן עקצוץ וחמימות בטעם. מתקבלת עוגה רכה מאוד, מושלמת לצד כוס קפה, עם שבילים מתוקים של שוקולד וקינמון שהופכים לחגיגה של טעמים בפה.
  • מתכון: נטלי לוין, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
הוסף למועדפים שלי
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: 2 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס"מ
46 תגובות
מצרכים

לעוגה:4 ביצים L
150 מ"ל (3/4 כוס) שמן
350 מ"ל (כוס וחצי) חלב (ראו הערות לגרסה פרווה)
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח
200 גרם (1 כוס) סוכר
280 גרם (2 כוסות) קמח
2 כפיות אבקת אפייה
100 גרם שוקולד מריר
1 כפית קינמון

לקישוט:אבקת סוכר

אופן ההכנה:
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, שמן, חלב, וניל, מלח וסוכר עד שמתקבלת תערובת אחידה ודלילה.
  • מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שאחיד.
  • יוצקים בערך 2/3 מכמות הבלילה לתוך התבנית.
  • קוצצים את השוקולד ושמים בתוך קערה קטנה. ממיסים במיקרוגל או על בן מארי.
  • מוסיפים את השוקולד המומס לתוך יתרת הבלילה ומוסיפים גם קינמון. טורפים היטב רק עד שאחיד.
  • מחלקים את הבלילה השוקולדית בין 2 התבניות.
  • בעזרת סכין יוצרים צורת שיש.
  • אופים במשך 30-40 דקות או עד שהעוגות תופחות, מזהיבות ומתייצבות, וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים לחלוטין, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, שמן, חלב, וניל, מלח וסוכר עד שמתקבלת תערובת אחידה ודלילה.
  • מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שאחיד.
  • יוצקים בערך 2/3 מכמות הבלילה לתוך התבנית.
  • קוצצים את השוקולד ושמים בתוך קערה קטנה. ממיסים במיקרוגל או על בן מארי.
  • מוסיפים את השוקולד המומס לתוך יתרת הבלילה ומוסיפים גם קינמון. טורפים היטב רק עד שאחיד.
  • מחלקים את הבלילה השוקולדית בין 2 התבניות.
  • בעזרת סכין יוצרים צורת שיש.
  • אופים במשך 30-40 דקות או עד שהעוגות תופחות, מזהיבות ומתייצבות, וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים לחלוטין, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
  • בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, שמן, חלב, וניל, מלח וסוכר עד שמתקבלת תערובת אחידה ודלילה.
  • 1
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • 2
  • בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, שמן, חלב, וניל, מלח וסוכר עד שמתקבלת תערובת אחידה ודלילה.
  • 3
  • מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שאחיד.
  • 4
  • יוצקים בערך 2/3 מכמות הבלילה לתוך התבנית.
  • 5
  • קוצצים את השוקולד ושמים בתוך קערה קטנה. ממיסים במיקרוגל או על בן מארי.
  • 6
  • מוסיפים את השוקולד המומס לתוך יתרת הבלילה ומוסיפים גם קינמון. טורפים היטב רק עד שאחיד.
  • 7
  • מחלקים את הבלילה השוקולדית בין 2 התבניות.
  • 8
  • בעזרת סכין יוצרים צורת שיש.
  • 9
  • אופים במשך 30-40 דקות או עד שהעוגות תופחות, מזהיבות ומתייצבות, וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
  • 10
  • מצננים לחלוטין, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
  • הטיפ שלנו
    • שומרים את העוגות בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר עד 2-3 ימים.
    • גרסה פרווה: במקום חלב רגיל משתמשים בחלב סויה באותה כמות.
    • אפשר להקפיא את העוגות המוכנות, עטופות היטב, עד חודש.
    • במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד חלב או לבן באותה כמות.
    • אפשר להוסיף לתערובת אגוזים קצוצים מסוגים שונים לתוספת קראנץ’.
    • חשוב שהביצים יהיו בטמפרטורת החדר על מנת שהבלילה תתקבל הומוגנית ונוחה לעבודה.
    46 תגובות
    הוסף תגובה
    1. B הגיב:

      העוגה ממש קלה להכנה -אני אישית הכנתי אותה תוך הפרדת הביצים והקצפת החלבונים -עוגה רכה וטעימה במיוחד!!!

    2. אורטל הגיב:

      היי שופכים קודם את הבלילה לתבנית ואחרי זה מוסיפים את השוקולד המומס כדי ליצור שיש?

    3. ספיר הגיב:

      היי אם אין לי ביצים לארג אפשר מדיום?
      אם כן כמה?

    4. ירדן הגיב:

      מהן הכמויות המתאימות להכנת תבנית אחת בלבד?
      תודה רבה

    5. עפיפה פיאד הגיב:

      שלום רב
      האם ניתן להמיר את הקמח בקמח ללא גלוטן?
      תודה רבה

    6. תחיה הגיב:

      המתכון עושה חשק לרוץ להכין! והתגובות – בכלל..
      שאלתי היא לאיזה גודל של תבנית יתאים המתכון? שני אנגליש קייק או רק אחד?
      תודה רבה !!

    7. דבורי דבורי דבורי הגיב:

      אפשר מים במקום חלב?

    8. גליתה הגיב:

      בוקר טוב, האם אפשר להשתמש בחמאה במקום שמן? ומה היא הכמות הרצויה? . תודה

    9. ירדן הגיב:

      מה הכוונה “מחלקים את הבלילה השוקולד בין שתי התבניות” ? נשמע קצת ניסוח קלוקל. ובנוסף מה הכוונה ליצור צורת שיש ? כמו מערבולת כזאת?

      תודה

      • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

        הניסוח תוקן. ובכל מקרה הכוונה היא שיוצרים את הבלילה הכהה (הבלילה השוקולדית) לתוך 2 התבניות בחלוקה שווה, ואז בעזרת סכין יוצרים “מערבולות” כאלה – זו הכוונה בצורת שיש. בהצלחה!

    10. אורנית הגיב:

      הי נטלי- שאלה קטנה… לאחר אפיה, הבלילה הלבנה יצאה מאוד דחוסה וצמיגית ולא התערבבה לי טוב עם הבלילה הכהה ששמתי מלמעלה… את יודעת אולי למה? מה עשיתי לא נכון?

      • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

        היי אורנית, לפי התיאור נשמע שערבבת את הבלילה קצת יותר מדי לפני האפייה, מה שיצר לה מרקם דחוס לאחר האפייה. בפעם הבאה נסי לערבב כמה שפחות מהרגע שהוספת את הקמח – רק עד שהוא נטמע בתערובת וזהו. בהצלחה ושנה טובה!

        • אורנית הגיב:

          תודה נטלי. עירבבתי באמצעות מטרפה עד שנעלמו כל הגושים.. האם עדיף לקפל באמצעות לקקן? אני רוצה להכין את העוגה שוב והפעם בגירסה עם מיץ תפוזים ולכן חשוב לי לדעת בהקדם 🙂

          • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

            מטרפה זה בסדר, אבל חשוב לא לערבב יותר מדי אלא ממש רק עד שהקמח נטמע ולא מעבר לזה (אם נותרים גושים קטנטנים של קמח זה בסדר ועדיף להשאיר כך מאשר לעבד יותר מדי).

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0