אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
ы
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת שמרים עגולה עם המון שכבות שוקולד

עוגת שמרים חלומית מפוצצת בשוקולד - שכבות של בצק שמרים רך שעוטף מלית שוקולד מריר מעולה וצ'אנקים של שוקולד חלב שנמס באפייה
  • צילום: טל סיון ציפורין
זמן הכנה: שעתיים וחצי
רמת קושי: בינוני
כמות: תבנית עגולה בקוטר 24
סרטון
0 תגובות

מצרכים

לבצק:3/4 כוס (200 גרם) מים פושרים
1 כף (8 גרם) שמרים יבשים
3 ו-1/2 כוסות (500 גרם) קמח לבן
1 ביצה L
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
1 כפית (7 גרם) מלח דק
3 כפות (35 גרם) שמן צמחי

למילוי:240 גרם שוקולד מריר ספלנדיד
140 גרם (1 כוס+1 כף) שמנת מתוקה
60 גרם (4 כפות) סוכר חום כהה
30 גרם (3 כפות) אבקת קקאו
30 גרם (2 כפות) חמאה
½ כפית מלח
100 גרם שוקולד פרה חלב

לסירופ:200 גרם (1 כוס) סוכר
120 גרם (1/2 כוס) מים

הכנת הבצק:
  • מעבדים את כל החומרים פרט לשמן במיקסר עם וו לישה על מהירות נמוכה. לאחר שהבצק התגבש, מגבירים למהירות 2 (על מנת לפתח רשת גלוטן) וממשיכים ללוש במשך כ-5 דקות נוספות.
  • מוסיפים את השמן ומעבדים על מהירות נמוכה על מנת שהשמן לא יקפוץ החוצה. לאחר שהשמן נטמע לחלוטין בבצק (זה לוקח כמה דקות אז סבלנות) יוצרים מהבצק כדור ומעבירים אותו לקערה משומנת קלות. מכסים במגבת ומניחים בצד לתפיחה של כ-40 דקות.
  • מעבדים את כל החומרים פרט לשמן במיקסר עם וו לישה על מהירות נמוכה. לאחר שהבצק התגבש, מגבירים למהירות 2 (על מנת לפתח רשת גלוטן) וממשיכים ללוש במשך כ-5 דקות נוספות.
  • מוסיפים את השמן ומעבדים על מהירות נמוכה על מנת שהשמן לא יקפוץ החוצה. לאחר שהשמן נטמע לחלוטין בבצק (זה לוקח כמה דקות אז סבלנות) יוצרים מהבצק כדור ומעבירים אותו לקערה משומנת קלות. מכסים במגבת ומניחים בצד לתפיחה של כ-40 דקות.
  • מוסיפים את השמן ומעבדים על מהירות נמוכה על מנת שהשמן לא יקפוץ החוצה. לאחר שהשמן נטמע לחלוטין בבצק (זה לוקח כמה דקות אז סבלנות) יוצרים מהבצק כדור ומעבירים אותו לקערה משומנת קלות. מכסים במגבת ומניחים בצד לתפיחה של כ-40 דקות.
  • 1
  • מעבדים את כל החומרים פרט לשמן במיקסר עם וו לישה על מהירות נמוכה. לאחר שהבצק התגבש, מגבירים למהירות 2 (על מנת לפתח רשת גלוטן) וממשיכים ללוש במשך כ-5 דקות נוספות.
  • 2
  • מוסיפים את השמן ומעבדים על מהירות נמוכה על מנת שהשמן לא יקפוץ החוצה. לאחר שהשמן נטמע לחלוטין בבצק (זה לוקח כמה דקות אז סבלנות) יוצרים מהבצק כדור ומעבירים אותו לקערה משומנת קלות. מכסים במגבת ומניחים בצד לתפיחה של כ-40 דקות.
  • הכנת המילוי:
    • קוצצים גס את השוקולד החלב.
    • מביאים את השמנת המתוקה לסף רתיחה בסיר קטן.
    • שמים בקערה חסינת חום שוקולד ספלנדיד, סוכר חום ומלח. מוזגים את השמנת אל הקערה ברגע שהיא מגיעה לסף רתיחה ומניחים לדקה.
    • מערבבים היטב את התערובת בעזרת מטרפה או לקקן עד לקבלת קרם חלק ואחיד.
    • מנפים פנימה את אבקת הקקאו וממשיכים לערבב היטב.
    • מערבבים פנימה את החמאה. מערבבים היטב עד לקבלת קרם חלק ואחיד. מניחים בצד עד שהקרם מתקרר לטמפרטורת חדר.
    • קוצצים גס את השוקולד החלב.
    • מביאים את השמנת המתוקה לסף רתיחה בסיר קטן.
    • שמים בקערה חסינת חום שוקולד ספלנדיד, סוכר חום ומלח. מוזגים את השמנת אל הקערה ברגע שהיא מגיעה לסף רתיחה ומניחים לדקה.
    • מערבבים היטב את התערובת בעזרת מטרפה או לקקן עד לקבלת קרם חלק ואחיד.
    • מנפים פנימה את אבקת הקקאו וממשיכים לערבב היטב.
    • מערבבים פנימה את החמאה. מערבבים היטב עד לקבלת קרם חלק ואחיד. מניחים בצד עד שהקרם מתקרר לטמפרטורת חדר.
  • מביאים את השמנת המתוקה לסף רתיחה בסיר קטן.
  • 1
  • קוצצים גס את השוקולד החלב.
  • 2
  • מביאים את השמנת המתוקה לסף רתיחה בסיר קטן.
  • 3
  • שמים בקערה חסינת חום שוקולד ספלנדיד, סוכר חום ומלח. מוזגים את השמנת אל הקערה ברגע שהיא מגיעה לסף רתיחה ומניחים לדקה.
  • 4
  • מערבבים היטב את התערובת בעזרת מטרפה או לקקן עד לקבלת קרם חלק ואחיד.
  • 5
  • מנפים פנימה את אבקת הקקאו וממשיכים לערבב היטב.
  • 6
  • מערבבים פנימה את החמאה. מערבבים היטב עד לקבלת קרם חלק ואחיד. מניחים בצד עד שהקרם מתקרר לטמפרטורת חדר.
  • הרכבת העוגה:
    • מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, ובעזרת מערוך מרדדים למלבן גדול.
    • מורחים את המלית, ומפזרים מעל קוביות שוקולד חלב קצוצות גס.
    • מגלגלים לרולדה הדוקה מאוד. עוטפים בניילון נצמד, ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
    • לאחר 10 דקות, מוציאים מהמקפיא, ופורסים את הרולדה ל-2. יוצרים הברגה מ-2 רצועות הבצק, כאשר המלית כלפי מעלה.
    • מסובבים את הבורג שנוצר לצורת שבלול, שימו לב שהמילוי כלפי מעלה ומניחים בתבנית אפייה עגולה. מכסים במגבת ומניחים לתפיחה של שעה.
    • מחממים תנור ל-180 מעלות.
    • מברישים בביצה, ומכניסים לאפייה של 40-45 דקות עד שהעוגה מזהיבה באופן אחיד.
    • בזמן שהעוגה בתנור, מכינים את סירופ הסוכר: ממיסים את הסוכר עם המים בסיר קטן.
    • מברישים סירופ סוכר על העוגה בעודה חמה
    • מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, ובעזרת מערוך מרדדים למלבן גדול.
    • מורחים את המלית, ומפזרים מעל קוביות שוקולד חלב קצוצות גס.
    • מגלגלים לרולדה הדוקה מאוד. עוטפים בניילון נצמד, ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
    • לאחר 10 דקות, מוציאים מהמקפיא, ופורסים את הרולדה ל-2. יוצרים הברגה מ-2 רצועות הבצק, כאשר המלית כלפי מעלה.
    • מסובבים את הבורג שנוצר לצורת שבלול, שימו לב שהמילוי כלפי מעלה ומניחים בתבנית אפייה עגולה. מכסים במגבת ומניחים לתפיחה של שעה.
    • מחממים תנור ל-180 מעלות.
    • מברישים בביצה, ומכניסים לאפייה של 40-45 דקות עד שהעוגה מזהיבה באופן אחיד.
    • בזמן שהעוגה בתנור, מכינים את סירופ הסוכר: ממיסים את הסוכר עם המים בסיר קטן.
    • מברישים סירופ סוכר על העוגה בעודה חמה
  • מורחים את המלית, ומפזרים מעל קוביות שוקולד חלב קצוצות גס.
  • 1
  • מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, ובעזרת מערוך מרדדים למלבן גדול.
  • 2
  • מורחים את המלית, ומפזרים מעל קוביות שוקולד חלב קצוצות גס.
  • 3
  • מגלגלים לרולדה הדוקה מאוד. עוטפים בניילון נצמד, ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
  • 4
  • לאחר 10 דקות, מוציאים מהמקפיא, ופורסים את הרולדה ל-2. יוצרים הברגה מ-2 רצועות הבצק, כאשר המלית כלפי מעלה.
  • 5
  • מסובבים את הבורג שנוצר לצורת שבלול, שימו לב שהמילוי כלפי מעלה ומניחים בתבנית אפייה עגולה. מכסים במגבת ומניחים לתפיחה של שעה.
  • 6
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 7
  • מברישים בביצה, ומכניסים לאפייה של 40-45 דקות עד שהעוגה מזהיבה באופן אחיד.
  • 8
  • בזמן שהעוגה בתנור, מכינים את סירופ הסוכר: ממיסים את הסוכר עם המים בסיר קטן.
  • 9
  • מברישים סירופ סוכר על העוגה בעודה חמה
  • 9
    עוגת שמרים עגולה עם המון שכבות שוקולד
    הטיפ שלנו
    • ככל שתרדדו את הבצק דק יותר למלבן כמה שיותר גדול, כך יהיו יותר שכבות שוקולד בעוגה
    0 תגובות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0