אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת שמרים פיסטוק ושוקולד לבן

עוגת שמרים מופלאה במילוי פיסטוק ושוקולד לבן. אחת מעוגות השמרים הכי טעימות שתאכלו וחכו שתגלו כמה הבצק רך וכיפי לעבודה
  • צילום: נמרוד סונדרס
  • מתכון: בתיה שורק
זמן הכנה: שעתיים וחצי
רמת קושי: קל
כמות: 2 תבניות אינגליש
6 תגובות

העוגה שתגנוב את ההצגה בכל פעם שתכינו אותה – עוגת שמרים עם המון שכבות של מלית שוקולד לבן ופיסטוק חלומית. פשוט מטורף כמה היא טעימה!

הכנתם? שתפו אותנו בתמונה בעמוד האינסטגרם.

והנה עוד מתכון לכתר פרחי שמרים נהדר, כולל סרטון עם כל שלבי ההכנה.

מצרכים

לבצק:500 גרם (3 ו-1/2 כוסות) קמח
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
2 ביצים M 
180 גרם (3/4 כוס) חלב פושר
50 גרם (1/4 כוס) שמן
100 גרם חמאה רכה

למלית פיסטוק:200 גרם שוקולדפרה לבן
200 גרם פיסטוקים שלמים קלויים
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
200 גרם סוכר
1 ביצה M

להברשה וזיגוג:1 ביצה
200 גרם (1 כוס) כוס סוכר
240 גרם (1 כוס) מים
חופן פיסטוקים קצוצים

אופן ההכנה:
  • בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים, סוכר ומערבבים במהירות נמוכה.
  • מוסיפים בהדרגה את הנוזלים (ביצים, שמן, חלב) וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד.
  • מכניסים את קוביות החמאה בהדרגה (ממש קובייה קובייה), עד הטמעה מלאה של החמאה בבצק.
  • מעלים את מהירות המיקסר לרמה בינונית ולשים כ- 8 דקות (לא פחות), הבצק מוכן כאשר הוא מתנתק מהדפנות רך ואחיד.
  • יוצרים מהבצק כדור ומניחים בקערה רחבה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כמעט עד להכפלת נפח הבצק (התהליך לוקח כשעה במקום חמים ולח).
  • מכינים את המילוי: טוחנים במעבד מזון את כל מרכיבי המלית יחד בפולסים קצרים עד לקבלת מרקם חלק.
  • מורידים את האויר מהבצק. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק לריבוע.
  • מורחים שכבה דקה מהמלית על כל שטח הריבוע. מגלגלים לרולדה.
  • חוצים את הרולדה לאורך לקבלת שתי רצועות ומלפפים את הרצועות אחת סביב השנייה לקבלת צורת בורג.
  • חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק. מניחים בתבנית אינגליש קייק, מכסים ומניחים להתפחה נוספת של כ-20 דקות.
  • מברישים בביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות טורבו כ-25 דקות או עד שהעוגות שזופות.
  • בזמן שהעוגות בתנור מכינים סירופ סוכר:
    מרתיחים מים וסוכר על האש עד להמסה מלאה של הסוכר והסמכה קלה.
  • בתום האפייה מורחים בנדיבות סירופ סוכר על גבי העוגות ומפזרים פיסטוק קצוץ.
  • בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים, סוכר ומערבבים במהירות נמוכה.
  • מוסיפים בהדרגה את הנוזלים (ביצים, שמן, חלב) וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד.
  • מכניסים את קוביות החמאה בהדרגה (ממש קובייה קובייה), עד הטמעה מלאה של החמאה בבצק.
  • מעלים את מהירות המיקסר לרמה בינונית ולשים כ- 8 דקות (לא פחות), הבצק מוכן כאשר הוא מתנתק מהדפנות רך ואחיד.
  • יוצרים מהבצק כדור ומניחים בקערה רחבה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כמעט עד להכפלת נפח הבצק (התהליך לוקח כשעה במקום חמים ולח).
  • מכינים את המילוי: טוחנים במעבד מזון את כל מרכיבי המלית יחד בפולסים קצרים עד לקבלת מרקם חלק.
  • מורידים את האויר מהבצק. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק לריבוע.
  • מורחים שכבה דקה מהמלית על כל שטח הריבוע. מגלגלים לרולדה.
  • חוצים את הרולדה לאורך לקבלת שתי רצועות ומלפפים את הרצועות אחת סביב השנייה לקבלת צורת בורג.
  • חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק. מניחים בתבנית אינגליש קייק, מכסים ומניחים להתפחה נוספת של כ-20 דקות.
  • מברישים בביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות טורבו כ-25 דקות או עד שהעוגות שזופות.
  • בזמן שהעוגות בתנור מכינים סירופ סוכר:
    מרתיחים מים וסוכר על האש עד להמסה מלאה של הסוכר והסמכה קלה.
  • בתום האפייה מורחים בנדיבות סירופ סוכר על גבי העוגות ומפזרים פיסטוק קצוץ.
  • מוסיפים בהדרגה את הנוזלים (ביצים, שמן, חלב) וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד.
  • 1
  • בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים, סוכר ומערבבים במהירות נמוכה.
  • 2
  • מוסיפים בהדרגה את הנוזלים (ביצים, שמן, חלב) וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד.
  • 3
  • מכניסים את קוביות החמאה בהדרגה (ממש קובייה קובייה), עד הטמעה מלאה של החמאה בבצק.
  • 4
  • מעלים את מהירות המיקסר לרמה בינונית ולשים כ- 8 דקות (לא פחות), הבצק מוכן כאשר הוא מתנתק מהדפנות רך ואחיד.
  • 5
  • יוצרים מהבצק כדור ומניחים בקערה רחבה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כמעט עד להכפלת נפח הבצק (התהליך לוקח כשעה במקום חמים ולח).
  • 6
  • מכינים את המילוי: טוחנים במעבד מזון את כל מרכיבי המלית יחד בפולסים קצרים עד לקבלת מרקם חלק.
  • 7
  • מורידים את האויר מהבצק. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק לריבוע.
  • 8
  • מורחים שכבה דקה מהמלית על כל שטח הריבוע. מגלגלים לרולדה.
  • 9
  • חוצים את הרולדה לאורך לקבלת שתי רצועות ומלפפים את הרצועות אחת סביב השנייה לקבלת צורת בורג.
  • 10
  • חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק. מניחים בתבנית אינגליש קייק, מכסים ומניחים להתפחה נוספת של כ-20 דקות.
  • 11
  • מברישים בביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות טורבו כ-25 דקות או עד שהעוגות שזופות.
  • 12
  • בזמן שהעוגות בתנור מכינים סירופ סוכר:
    מרתיחים מים וסוכר על האש עד להמסה מלאה של הסוכר והסמכה קלה.
  • 13
  • בתום האפייה מורחים בנדיבות סירופ סוכר על גבי העוגות ומפזרים פיסטוק קצוץ.
  • 13
    עוגת שמרים פיסטוק ושוקולד לבן
    6 תגובות
    1. Avatar ואלרי הגיב:

      שלום! כתוב שמחלקים את הבצק ל-3 חלקים, אבל בחלק העליון כתוב שהמתכון מתאים ל כמות: 2 תבניות אינגליש. לא הבנתי, זה 2 עוגות או 3? תודה!

    2. Avatar הילה הגיב:

      בבקשה תענו לנו
      בהכנת המילוי
      צריך להמיס את השוקולד הלבן??

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי הילה,
        את השוקולד הלבן לא ממיסים אלה מכניסים לתוך מעבד מזון ביחד עם כל רכיבי המילוי, ומעבדים בפולסים קצרים עד שמתקבלת מחית חלקה (אפשר לשבור לקוביות לפני).

    3. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      שואלת גם

    4. Avatar אלינור הגיב:

      לא צריך להמיס את השוקולד הלבן לפני הכנת המלית?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי אלינור,
        כמו שכתוב במתכון, את השוקולד הלבן לא ממיסים אלה מכניסים לתוך מעבד מזון ביחד עם כל רכיבי המילוי, עד שמתקבלת מחית חלקה (אפשר לשבור לקוביות לפני).

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0