אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

פאי שוקולד ללא אפייה עם קצפת

בלי להפעיל תנור – פאי שוקולד ללא אפייה מושלם לימים החמים עם קצפת רכה וקישוטי שוקולד פטנט שמכינים בקלי קלות. קלתית פתי בר עשירה, מלית שוקולד במרקם טראפלס ומעל הכל קצפת וניל רכה.
  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
זמן הכנה: שעתיים
רמת קושי: קל
כמות: תבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 ס"מ
5 תגובות

מצרכים

לבסיס:200 גרם פתי בר עלית - ר' הערות לגרסה ללא גלוטן
100 גרם חמאה מומסת

לקרם שוקולד:200 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה

לקצפת:250 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה, קרה מאוד
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל

לקישוט:100 גרם שוקולד חלב

אופן ההכנה:
  • בסיס: משמנים את התבנית.
  • במעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים לאבקה דקה.
  • ממסים את החמאה ומוסיפים לביסקוויטים. מערבבים עד קבלת מרקם של חול רטוב.
  • מהדקים את פירורי הביסקוויטים לבסיס ולדפנות התבנית ליצירת קלתית.
  • מקפיאים במשך 40-50 דקות עד התייצבות.
  • קרם שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • בסיר מחממים שמנת עד לסף רתיחה.
  • יוצקים את השמנת החמה על גבי השוקולד, ממתינים כדקה וטורפים עד קבלת גנאש אחיד ומבריק.
  • יוצקים את הקרם לתוך הקלתית הקפואה.
  • מקפיאים למשך חצי שעה להתייצבות.
  • קצפת: בקערת מיקסר מקציפים שמנת, אבקת סוכר ופודינג עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
  • יוצקים את הקצפת בצורה חופשית על החלק העליון של הפאי ומקררים במקרר.
  • קישוט: ממסים את השוקולד במיקרוגל או על בן מארי.
  • יוצקים את השוקולד המומס על גבי נייר אפייה ומשטחים לשכבה די דקה.
  • מגלגלים את הנייר (כאשר השוקולד בתוכו) לצורת גליל לא מהודק מדי.
  • מקפיאים למשך כחצי שעה להתייצבות השוקולד.
  • פותחים את הנייר ומקשטים בקישוטי השוקולד.
  • בסיס: משמנים את התבנית.
  • במעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים לאבקה דקה.
  • ממסים את החמאה ומוסיפים לביסקוויטים. מערבבים עד קבלת מרקם של חול רטוב.
  • מהדקים את פירורי הביסקוויטים לבסיס ולדפנות התבנית ליצירת קלתית.
  • מקפיאים במשך 40-50 דקות עד התייצבות.
  • קרם שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • בסיר מחממים שמנת עד לסף רתיחה.
  • יוצקים את השמנת החמה על גבי השוקולד, ממתינים כדקה וטורפים עד קבלת גנאש אחיד ומבריק.
  • יוצקים את הקרם לתוך הקלתית הקפואה.
  • מקפיאים למשך חצי שעה להתייצבות.
  • קצפת: בקערת מיקסר מקציפים שמנת, אבקת סוכר ופודינג עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
  • יוצקים את הקצפת בצורה חופשית על החלק העליון של הפאי ומקררים במקרר.
  • קישוט: ממסים את השוקולד במיקרוגל או על בן מארי.
  • יוצקים את השוקולד המומס על גבי נייר אפייה ומשטחים לשכבה די דקה.
  • מגלגלים את הנייר (כאשר השוקולד בתוכו) לצורת גליל לא מהודק מדי.
  • מקפיאים למשך כחצי שעה להתייצבות השוקולד.
  • פותחים את הנייר ומקשטים בקישוטי השוקולד.
  • במעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים לאבקה דקה.
  • 1
  • בסיס: משמנים את התבנית.
  • 2
  • במעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים לאבקה דקה.
  • 3
  • ממסים את החמאה ומוסיפים לביסקוויטים. מערבבים עד קבלת מרקם של חול רטוב.
  • 4
  • מהדקים את פירורי הביסקוויטים לבסיס ולדפנות התבנית ליצירת קלתית.
  • 5
  • מקפיאים במשך 40-50 דקות עד התייצבות.
  • 6
  • קרם שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • 7
  • בסיר מחממים שמנת עד לסף רתיחה.
  • 8
  • יוצקים את השמנת החמה על גבי השוקולד, ממתינים כדקה וטורפים עד קבלת גנאש אחיד ומבריק.
  • 9
  • יוצקים את הקרם לתוך הקלתית הקפואה.
  • 10
  • מקפיאים למשך חצי שעה להתייצבות.
  • 11
  • קצפת: בקערת מיקסר מקציפים שמנת, אבקת סוכר ופודינג עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
  • 12
  • יוצקים את הקצפת בצורה חופשית על החלק העליון של הפאי ומקררים במקרר.
  • 13
  • קישוט: ממסים את השוקולד במיקרוגל או על בן מארי.
  • 14
  • יוצקים את השוקולד המומס על גבי נייר אפייה ומשטחים לשכבה די דקה.
  • 15
  • מגלגלים את הנייר (כאשר השוקולד בתוכו) לצורת גליל לא מהודק מדי.
  • 16
  • מקפיאים למשך כחצי שעה להתייצבות השוקולד.
  • 17
  • פותחים את הנייר ומקשטים בקישוטי השוקולד.
  • הטיפ שלנו
    • שומרים את הפאי בכלי סגור במקרר עד שבוע.
    • בקישוט אפשר להשתמש בשוקולד חלב, מריר או לבן.
    • אפשר להשתמש בפתי בר רגיל או שוקו לגיוון טעמים.
    • גרסה ללא גלוטן – משתמשים בפתי בר עלית ללא גלוטן.
    5 תגובות
    1. Avatar עדי הגיב:

      שלום, אם יש לי תבנית פאי קוטר 24 זה עדיין אותן כמויות? או שצריך להפחית? ואם כן מהי הכמות המדויקת בבקשה?

    2. Avatar שאלה הגיב:

      האם יצא טוב אם שופכים את השוקולד על שיכבת הביסקוויטים והחמאה ללא הקפאה שלהם??או שזה יפרק את שיכבת הסיקוויטים?

    3. Avatar נננננ הגיב:

      היי איך ניתן לגלגל את הנייר האפיה אם השוקולד הוא נמס הוא ינזל מהצדדים

    4. Avatar טל הגיב:

      מתכון מושלם. הכנתי עם ביסקוויטים ללא גלוטן ויצא פצצה

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0