אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

פנפורטה שוקולד

פנפורטה שוקולד של השפית אסטלה מושקוביץ מתוך התוכנית
  • מתכון: אסטלה מושקוביץ
  • צילום וסטיילינג: דרור הופמן
  • מקור: מיקי שמו עושה בית ספר - עונה 2
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: בינוני
כמות: תבנית בקוטר 18 ס"מ ובגובה 3 ס"מ
ללא גלוטן
פרווה
1 תגובות
מצרכים

לפנפורטה:180 גרם (9 כפות) דבש
100 גרם (1 כוס) שקדים שלמים
50 גרם (1/2 כוס) אגוזי מלך
50 גרם (1/2 כוס) אגוזי לוז שלמים
100 גרם תמרים מגולענים
50 גרם דבלים
50 גרם קליפות הדרים מסוכרות
75 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו עלית
25 גרם מסת שוקולד (100% שוקולד)
100 גרם קמח ללא גלוטן

לתערובת התבלינים:2 גרם (1/2 כפית) קינמון טחון
1 גרם (1/4 כפית) ג'ינג'ר טחון
קורט הל טחון
קורט אגוז מוסקט טחון
קורט גרגרי כוסברה טחונים
 קורט פלפל שחור
 תכולה של מקל וניל

אופן ההכנה:
  • במחבת קולים את השקדים והאגוזים ומצננים היטב. ניתן לקלות אותם גם בתנור שחומם מראש ל 140 מעלות במשך 10 דקות.
  • חותכים גס את הפירות היבשים ומניחים בקערה.
  • מוסיפים לקערה את כל האגוזים. קוצצים גס את השוקולד ומוסיפים לפירות היבשים.
  • מפזרים את הקמח והתבלינים מלמעלה.
  • במקביל, מרתיחים דבש ויוצקים על תערובת האגוזים, שוקולד וקמח. מערבבים היטב.
  • מרפדים תבנית אפיה עגולה בנייר אפייה, יוצקים עליו התערובת, מיישרים את פני השטח ואופים בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות במשך כ- 15 דקות. מצננים עד להתייצבות.
  • במחבת קולים את השקדים והאגוזים ומצננים היטב. ניתן לקלות אותם גם בתנור שחומם מראש ל 140 מעלות במשך 10 דקות.
  • חותכים גס את הפירות היבשים ומניחים בקערה.
  • מוסיפים לקערה את כל האגוזים. קוצצים גס את השוקולד ומוסיפים לפירות היבשים.
  • מפזרים את הקמח והתבלינים מלמעלה.
  • במקביל, מרתיחים דבש ויוצקים על תערובת האגוזים, שוקולד וקמח. מערבבים היטב.
  • מרפדים תבנית אפיה עגולה בנייר אפייה, יוצקים עליו התערובת, מיישרים את פני השטח ואופים בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות במשך כ- 15 דקות. מצננים עד להתייצבות.
  • חותכים גס את הפירות היבשים ומניחים בקערה.
  • 1
  • במחבת קולים את השקדים והאגוזים ומצננים היטב. ניתן לקלות אותם גם בתנור שחומם מראש ל 140 מעלות במשך 10 דקות.
  • 2
  • חותכים גס את הפירות היבשים ומניחים בקערה.
  • 3
  • מוסיפים לקערה את כל האגוזים. קוצצים גס את השוקולד ומוסיפים לפירות היבשים.
  • 4
  • מפזרים את הקמח והתבלינים מלמעלה.
  • 5
  • במקביל, מרתיחים דבש ויוצקים על תערובת האגוזים, שוקולד וקמח. מערבבים היטב.
  • 6
  • מרפדים תבנית אפיה עגולה בנייר אפייה, יוצקים עליו התערובת, מיישרים את פני השטח ואופים בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות במשך כ- 15 דקות. מצננים עד להתייצבות.
  • הטיפ שלנו
    • שומרים את הפנפורטה בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר עד שבוע.
    • אפשר להקפיא את הפנפורטה עד חודש, עטופה היטב.
    • מסת קקאו אפשר להשיג בחנויות המתמחות למוצרי אפייה ולחומרי גלם.
    1 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar יערה הגיב:

      נראה טעים!

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0