אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

פנקייק שוקולד במילוי שוקולד

הגרסה השוקולדית לארוחת הבוקר האהובה - פנקייק שוקולד מושחתים וטעימים שמגישים עם רוטב שוקולד במרקם פאדג'. פינוק מושלם לימי הקיץ או לבראנץ' של הימים החמים
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: 8-10 פנקייקים (תלוי בגודל)
2 תגובות

מצרכים

לפנקייקים:100 גרם שוקולד מריר
1 כוס קמח
1/4 כוס קקאו
1/3 כוס סוכר
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
1 ביצה
1 1/4 כוסות ריוויון (כוס ורבע)
2 כפות חמאה מומסת
שמן או חמאה לשימון המחבת

לרוטב שוקולד:100 גרם שוקולד מריר
50 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
  • ממיסים במיקרו 100 גרם שוקולד ומכניסים לשקית זילוף עם חור קטנטן בקצה.
  • מזלפים "תקליטים" בקוטר 5 ס"מ על גבי נייר אפיה ומכניסים למקפיא עד להתקשות.
  • מערבבים ביחד קמח, קקאו, סוכר, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח.
  • מוסיפים ביצה, ריוויון וחמאה ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
  • מחממים ומשמנים מחבת שטוחה.
  • יוצקים כמות של כשליש כוס מהתערובת למחבת. מניחים מעל "תקליט" שוקולד שיצאנו ומכסים מלמעלה בכף נוספת מהתערובת.
  • מבשלים על אש בינונית (אפשר לכסות את המחבת במכסה), הופכים ומטגנים מצידו השני של הפנקייק. מוציאים ועורמים בצלחת.
  • רוטב שוקולד: ממיסים במיקרו שוקולד ושמנת ומערבבים לתערובת חלקה.
  • שופכים את הרוטב על הפנקייקים ומגישים.
  • ממיסים במיקרו 100 גרם שוקולד ומכניסים לשקית זילוף עם חור קטנטן בקצה.
  • מזלפים "תקליטים" בקוטר 5 ס"מ על גבי נייר אפיה ומכניסים למקפיא עד להתקשות.
  • מערבבים ביחד קמח, קקאו, סוכר, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח.
  • מוסיפים ביצה, ריוויון וחמאה ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
  • מחממים ומשמנים מחבת שטוחה.
  • יוצקים כמות של כשליש כוס מהתערובת למחבת. מניחים מעל "תקליט" שוקולד שיצאנו ומכסים מלמעלה בכף נוספת מהתערובת.
  • מבשלים על אש בינונית (אפשר לכסות את המחבת במכסה), הופכים ומטגנים מצידו השני של הפנקייק. מוציאים ועורמים בצלחת.
  • רוטב שוקולד: ממיסים במיקרו שוקולד ושמנת ומערבבים לתערובת חלקה.
  • שופכים את הרוטב על הפנקייקים ומגישים.
  • מזלפים "תקליטים" בקוטר 5 ס"מ על גבי נייר אפיה ומכניסים למקפיא עד להתקשות.
  • 1
  • ממיסים במיקרו 100 גרם שוקולד ומכניסים לשקית זילוף עם חור קטנטן בקצה.
  • 2
  • מזלפים "תקליטים" בקוטר 5 ס"מ על גבי נייר אפיה ומכניסים למקפיא עד להתקשות.
  • 3
  • מערבבים ביחד קמח, קקאו, סוכר, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח.
  • 4
  • מוסיפים ביצה, ריוויון וחמאה ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
  • 5
  • מחממים ומשמנים מחבת שטוחה.
  • 6
  • יוצקים כמות של כשליש כוס מהתערובת למחבת. מניחים מעל "תקליט" שוקולד שיצאנו ומכסים מלמעלה בכף נוספת מהתערובת.
  • 7
  • מבשלים על אש בינונית (אפשר לכסות את המחבת במכסה), הופכים ומטגנים מצידו השני של הפנקייק. מוציאים ועורמים בצלחת.
  • 8
  • רוטב שוקולד: ממיסים במיקרו שוקולד ושמנת ומערבבים לתערובת חלקה.
  • 9
  • שופכים את הרוטב על הפנקייקים ומגישים.
  • הטיפ שלנו
    • מומלץ להגיש את הפנקייקים כמה שיותר טריים וחמים אז הם במיטבם.
    • במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד חלב באותה כמות.
    • במקום ריוויון אפשר להשתמש ביוגורט או שמנת חמוצה באותה כמות.
    2 תגובות
    1. Avatar אנונימי הגיב:

      נראה ממש טוב ותעשו מתכון לפנקייק רגיל

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0