אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

פרפה אוכמניות ושוקולד לבן

פרפה קריר ומושלם לימים החמים עם אוכמניות ושוקולד לבן - שילוב מעולה בין מתוק לחמצמץ בקינוח קפוא ונהדר לחודשי הקיץ.
זמן הכנה: 3 שעות
רמת קושי: קל
כמות: 2 תבניות אינגליש קייק
ללא גלוטן
1 תגובות
מצרכים

לפרפה:400 גרם אוכמניות (או כל פרי יער אחר), טרי או קפוא
250 מ"ל שמנת להקצפה 38% שומן
2 כפיות תמצית וניל
1/2 כוס סוכר
2 חלבונים
100 גרם שוקולד לבן עלית, חתוך לקוביות קטנות

אופן ההכנה:
  • מרפדים תבנית אינגליש קייק עם שתי שכבות של ניילון נצמד.
  • טוחנים את האוכמניות בבלדר יד או מעבד מזון.
  • מקציפים במיקסר את השמנת ווניל, עד נוצרות פסגות רכות.
  • בסיר קטן מחממים את הסוכר עם כף וחצי מים על אש קטנה לדקה-שתיים, עד שהסוכר נמס. מגבירים את האש ומביאים לרתיחה. ממשיכים לרתוח עד שתי דקות מבלי לערבב ואז להוריד מהאש.
  • מקציפים במיקסר את החלבונים עד נוצרות פסגות רכות. בהדרגה מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד שהתערבות מבריקה.
  • מקפלים את השמנת בתוך המרנג (חלבונים עם סוכר). שמים חצי מהתערבות בקערה נפרדת. מקפלים את האוכמניות לתוך חצי מהתערבות, מוסיפים את השוקולד הלבן ומערבבים.
  • שמים את התערבות החלקה (ללא האוכמניות) בתחתית התבנית, מיישרים קצת בעזרת פלטה או גב של כף. יוצקים את תערבות האוכמניות ומיישרים. עוטפים בניילון נצמד.
  • מעבירים למקפיא למשך 4 שעות לפחות, עדיף כל הלילה. פורסים ומגישים מיד.
  • מרפדים תבנית אינגליש קייק עם שתי שכבות של ניילון נצמד.
  • טוחנים את האוכמניות בבלדר יד או מעבד מזון.
  • מקציפים במיקסר את השמנת ווניל, עד נוצרות פסגות רכות.
  • בסיר קטן מחממים את הסוכר עם כף וחצי מים על אש קטנה לדקה-שתיים, עד שהסוכר נמס. מגבירים את האש ומביאים לרתיחה. ממשיכים לרתוח עד שתי דקות מבלי לערבב ואז להוריד מהאש.
  • מקציפים במיקסר את החלבונים עד נוצרות פסגות רכות. בהדרגה מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד שהתערבות מבריקה.
  • מקפלים את השמנת בתוך המרנג (חלבונים עם סוכר). שמים חצי מהתערבות בקערה נפרדת. מקפלים את האוכמניות לתוך חצי מהתערבות, מוסיפים את השוקולד הלבן ומערבבים.
  • שמים את התערבות החלקה (ללא האוכמניות) בתחתית התבנית, מיישרים קצת בעזרת פלטה או גב של כף. יוצקים את תערבות האוכמניות ומיישרים. עוטפים בניילון נצמד.
  • מעבירים למקפיא למשך 4 שעות לפחות, עדיף כל הלילה. פורסים ומגישים מיד.
  • טוחנים את האוכמניות בבלדר יד או מעבד מזון.
  • 1
  • מרפדים תבנית אינגליש קייק עם שתי שכבות של ניילון נצמד.
  • 2
  • טוחנים את האוכמניות בבלדר יד או מעבד מזון.
  • 3
  • מקציפים במיקסר את השמנת ווניל, עד נוצרות פסגות רכות.
  • 4
  • בסיר קטן מחממים את הסוכר עם כף וחצי מים על אש קטנה לדקה-שתיים, עד שהסוכר נמס. מגבירים את האש ומביאים לרתיחה. ממשיכים לרתוח עד שתי דקות מבלי לערבב ואז להוריד מהאש.
  • 5
  • מקציפים במיקסר את החלבונים עד נוצרות פסגות רכות. בהדרגה מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד שהתערבות מבריקה.
  • 6
  • מקפלים את השמנת בתוך המרנג (חלבונים עם סוכר). שמים חצי מהתערבות בקערה נפרדת. מקפלים את האוכמניות לתוך חצי מהתערבות, מוסיפים את השוקולד הלבן ומערבבים.
  • 7
  • שמים את התערבות החלקה (ללא האוכמניות) בתחתית התבנית, מיישרים קצת בעזרת פלטה או גב של כף. יוצקים את תערבות האוכמניות ומיישרים. עוטפים בניילון נצמד.
  • 8
  • מעבירים למקפיא למשך 4 שעות לפחות, עדיף כל הלילה. פורסים ומגישים מיד.
  • הטיפ שלנו
    • שומרים במקפיא מכוסה היטב.
    • אפשר להשתמש בכל פרי יער אחר שאוהבים באותה כמות.
    1 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar צליאקית123 הגיב:

      השוקולד לבן של עלית מכיל גלוטן!! למה הוא בקטגוריה של ללא גלוטן??

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0