אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

צמת שמרים עם שוקולד חלב ובראוניז

צמת שמרים מהחלומות! בצק שמרים חמאתי ועשיר, עם טבלת שוקולד שלמה ובראוניז שוקולד מעולה בפנים - תתכוננו להתמכר
  • מתכון: ליאור משיח
  • צילום סטילס: טל סיון צפורין
  • צילום והפקת סרטון: פודי
זמן הכנה:  
רמת קושי: בינוני
כמות: צמה אחת
סרטון
2 תגובות

תמיד רציתם לדעת להכין בצק בריוש איכותי כמו של הקונדיטוריות? עכשיו אתם יכולים! צילמנו לכם סרטון שמסביר את כל שלבי ההכנה לצמת שמרים מושלמת, החל משלב הכנת הבצק ועד יצירת הצמה.

הכנתם? שתפו אותנו בתמונה בעמוד האינסטגרם.

ואם אהבתם את המתכון הזה אתם חייבים להכין את הלחם שוקולד המעולה הזה!

מצרכים

לבצק:510 גרם קמח 
7 גרם שמרים יבשים
40 גרם סוכר לבן 
150 גרם חלב קר 
3 ביצים 
7 גרם מלח דק
50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר 

לקיפול: 300 גרם חמאה 

למילוי:1 עוגת בראוניז שוקולד עלית
150 גרם שוקולד פרה מריר

אופן ההכנה:
  • מעבדים את כל מצרכי הבצק במיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק חלק ואחיד. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לחצי שעה.
  • מעבירים להתפחה ראשונית בטמפרטורת החדר כשעה או לילה במקרר.
  • מכינים את בלוק החמאה: באמצעות קיפול יוצרים מלבן במרכזו של נייר אפייה. פותחים את הקיפולים ומניחים קוביות חמאה בשטח המלבן שבמרכז נייר האפייה.
  • סוגרים את הקיפולים על החמאה ומרדדים עד לקבלת מלבן חמאה אחיד בצורה שיצרנו בנייר האפייה (ממליצים לצפות בסרטון על מנת להבין היטב את התהליך).
  • מוציאים את הבצק מהמקרר, ועל משטח מקומח קלות פותחים למלבן ברוחב בלוק החמאה וכפול באורך.
  • מניחים את בלוק החמאה בצד אחד של הבצק וזורקים את נייר האפייה. מברישים קמח עודף, וסוגרים את הבצק על החמאה.
  • טופחים על הבצק עם החמאה כדי לשטח מעט מבלי לסדוק את החמאה. מרדדים את המצק עם החמאה למלבן בעובי של כ-1 סנטימטר, ומקפלים קיפול 3 (כמו בסרטון). עוטפים את הבצק בניילון נצמד, מניחים במקרר ל-30 דקות.
  • מוציאים את הבצק מהמקרר, מניחים אותו עם הקיפול כלפינו (הצד החלק של הבצק מאונך אלינו), וחוזרים על פעולת הרידוד וקיפול 3
  • עוטפים את הבצק ומחזירים למקרר לעוד חצי שעה מנוחה. חוזרים פעם נוספת על פעולת הרידוד וקיפול 3. סך הכל 3 פעמים קיפול 3.
  • עוטפים היטב את הבצק ומחזירים למקרר לשעה לפחות לפני השימוש.
  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן בגודל 35X30 סנטימטר.
  • יוצרים חתכים אלכסוניים בעומק 8 ס"מ, משני הצדדים לכל האורך, במרחק 2-3 סנטימטר האחד מהשני.
  • מסדרים במרכז הבצק, את מלבן הבראוניז.על הבראוניז מניחים טבלה וחצי שוקולד.
  • קולעים מעל הטבלאות את הבצק: רצועה מימין ומעליה רצועה משמאל, וחוזר חלילה עד שמסיימים.
  • מניחים את הצמה על תבנית עם נייר אפייה ומכסים במגבת. מניחים לתפיחה של כ-30 דקות.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הצמה בביצה ואופים כ-25-30 דקות עד שהצמה מזהיבה באופן אחיד.
  • מעבדים את כל מצרכי הבצק במיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק חלק ואחיד. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לחצי שעה.
  • מעבירים להתפחה ראשונית בטמפרטורת החדר כשעה או לילה במקרר.
  • מכינים את בלוק החמאה: באמצעות קיפול יוצרים מלבן במרכזו של נייר אפייה. פותחים את הקיפולים ומניחים קוביות חמאה בשטח המלבן שבמרכז נייר האפייה.
  • סוגרים את הקיפולים על החמאה ומרדדים עד לקבלת מלבן חמאה אחיד בצורה שיצרנו בנייר האפייה (ממליצים לצפות בסרטון על מנת להבין היטב את התהליך).
  • מוציאים את הבצק מהמקרר, ועל משטח מקומח קלות פותחים למלבן ברוחב בלוק החמאה וכפול באורך.
  • מניחים את בלוק החמאה בצד אחד של הבצק וזורקים את נייר האפייה. מברישים קמח עודף, וסוגרים את הבצק על החמאה.
  • טופחים על הבצק עם החמאה כדי לשטח מעט מבלי לסדוק את החמאה. מרדדים את המצק עם החמאה למלבן בעובי של כ-1 סנטימטר, ומקפלים קיפול 3 (כמו בסרטון). עוטפים את הבצק בניילון נצמד, מניחים במקרר ל-30 דקות.
  • מוציאים את הבצק מהמקרר, מניחים אותו עם הקיפול כלפינו (הצד החלק של הבצק מאונך אלינו), וחוזרים על פעולת הרידוד וקיפול 3
  • עוטפים את הבצק ומחזירים למקרר לעוד חצי שעה מנוחה. חוזרים פעם נוספת על פעולת הרידוד וקיפול 3. סך הכל 3 פעמים קיפול 3.
  • עוטפים היטב את הבצק ומחזירים למקרר לשעה לפחות לפני השימוש.
  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן בגודל 35X30 סנטימטר.
  • יוצרים חתכים אלכסוניים בעומק 8 ס"מ, משני הצדדים לכל האורך, במרחק 2-3 סנטימטר האחד מהשני.
  • מסדרים במרכז הבצק, את מלבן הבראוניז.על הבראוניז מניחים טבלה וחצי שוקולד.
  • קולעים מעל הטבלאות את הבצק: רצועה מימין ומעליה רצועה משמאל, וחוזר חלילה עד שמסיימים.
  • מניחים את הצמה על תבנית עם נייר אפייה ומכסים במגבת. מניחים לתפיחה של כ-30 דקות.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הצמה בביצה ואופים כ-25-30 דקות עד שהצמה מזהיבה באופן אחיד.
  • מעבירים להתפחה ראשונית בטמפרטורת החדר כשעה או לילה במקרר.
  • 1
  • מעבדים את כל מצרכי הבצק במיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק חלק ואחיד. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לחצי שעה.
  • 2
  • מעבירים להתפחה ראשונית בטמפרטורת החדר כשעה או לילה במקרר.
  • 3
  • מכינים את בלוק החמאה: באמצעות קיפול יוצרים מלבן במרכזו של נייר אפייה. פותחים את הקיפולים ומניחים קוביות חמאה בשטח המלבן שבמרכז נייר האפייה.
  • 4
  • סוגרים את הקיפולים על החמאה ומרדדים עד לקבלת מלבן חמאה אחיד בצורה שיצרנו בנייר האפייה (ממליצים לצפות בסרטון על מנת להבין היטב את התהליך).
  • 5
  • מוציאים את הבצק מהמקרר, ועל משטח מקומח קלות פותחים למלבן ברוחב בלוק החמאה וכפול באורך.
  • 6
  • מניחים את בלוק החמאה בצד אחד של הבצק וזורקים את נייר האפייה. מברישים קמח עודף, וסוגרים את הבצק על החמאה.
  • 7
  • טופחים על הבצק עם החמאה כדי לשטח מעט מבלי לסדוק את החמאה. מרדדים את המצק עם החמאה למלבן בעובי של כ-1 סנטימטר, ומקפלים קיפול 3 (כמו בסרטון). עוטפים את הבצק בניילון נצמד, מניחים במקרר ל-30 דקות.
  • 8
  • מוציאים את הבצק מהמקרר, מניחים אותו עם הקיפול כלפינו (הצד החלק של הבצק מאונך אלינו), וחוזרים על פעולת הרידוד וקיפול 3
  • 9
  • עוטפים את הבצק ומחזירים למקרר לעוד חצי שעה מנוחה. חוזרים פעם נוספת על פעולת הרידוד וקיפול 3. סך הכל 3 פעמים קיפול 3.
  • 10
  • עוטפים היטב את הבצק ומחזירים למקרר לשעה לפחות לפני השימוש.
  • 11
  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן בגודל 35X30 סנטימטר.
  • 12
  • יוצרים חתכים אלכסוניים בעומק 8 ס"מ, משני הצדדים לכל האורך, במרחק 2-3 סנטימטר האחד מהשני.
  • 13
  • מסדרים במרכז הבצק, את מלבן הבראוניז.על הבראוניז מניחים טבלה וחצי שוקולד.
  • 14
  • קולעים מעל הטבלאות את הבצק: רצועה מימין ומעליה רצועה משמאל, וחוזר חלילה עד שמסיימים.
  • 15
  • מניחים את הצמה על תבנית עם נייר אפייה ומכסים במגבת. מניחים לתפיחה של כ-30 דקות.
  • 16
  • מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הצמה בביצה ואופים כ-25-30 דקות עד שהצמה מזהיבה באופן אחיד.
  • 16
    צמת שמרים עם שוקולד חלב ובראוניז
    2 תגובות
    1. Avatar מזל מימון הגיב:

      עוגה מאוד מסבכת ולא מבינים כלום

    2. Avatar דוקטור מולקלוקלה הגיב:

      מתכון מסובך
      הסרטון לא מסודר ולא מראים את הזמנים שצריך לעצור ולרדד ולהכניס למקרר
      וזה סתם מקשה על הכל

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0