אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

קאפקייקס וניל וריבה עם קרם שוקולד לבן וקישוט שוקולד רובי

קאפקייקס וניל רכים ואווריריים עם הפתעה של ריבה מתוקה בפנים ומעליהם קרם שוקולד לבן חלומי, שילוב טעמים מטריף במיוחד שלא תבינו איך לא הכנתם את זה קודם
  • צילום: אפיק גבאי
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: 12 יחידות
0 תגובות

עוגות וניל קטנות ומתוקות עם איזון טעמים מושלם בין הריבת תות לקרם שוקולד לבן, קאפקייקס יפהפיים שמושכים תשומת לב יותר מעוגת אינגליש קייק, נוח לאחוז בהם ולאכול וכיף לקשט כל אחד מהם, מעין מתנה אישית שממש משמח לקבל.

וגם יש כאן טיפ מיוחד להכנת קישוטי שוקולד ורודים מהממים.

הכנתם? שתפו אותנו בתמונה בעמוד האינסטגרם

והנה עוד מתכון לקאפקייקס יום הולדת עם הפתעה

מצרכים

לקאפקייקס:120 גרם חמאה מומסת פושרת
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
2 ביצים בגודל L + חלמון
1 כפית תמצית וניל
גרידה מחצי לימון (לא חובה)
1 ו-1/2 כוסות (210 גרם) קמח לבן
1 ו-1/2 כפיות (12 גרם) אבקת אפייה
1/4 כפית (2 גרם) סודה לשתייה
1/2 כפית (4 גרם) מלח

למילוי:1/2 (165 גרם) כוס ריבת פטל/תותים

לקרם שוקולד לבן:1 ו-1/2 מכלים (375 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
200 גרם שוקולד פרה לבן

לקישוט:100 גרם שבבי שוקולד רובי עלית (ראו טיפים בתחתית המתכון)

לקאפקייקס
  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • מערבבים בקערה את החמאה והסוכר. מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים, הוניל וגרידת הלימון ומערבבים לאיחוד.
  • בקערה נוספת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
  • מאחדים בין הקערה עם הקמח לקערה עם החומרים הרטובים, ומקפלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  • יוצקים את הבלילה לתבנית שקעים מרופדת במנג'טים, וממלאים כל שקע עד 3/4 גובה.
  • אופים את הקאפקייקס 15-20 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגות יוצא יבש עם פירורים לחים.
  • מצננים לטמפ' החדר. בעזרת סכין חדה או כפית פריזיאן יוצרים חור קטן במרכז כל עוגה וממלאים בריבה עד לכיסוי השקע.
  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • מערבבים בקערה את החמאה והסוכר. מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים, הוניל וגרידת הלימון ומערבבים לאיחוד.
  • בקערה נוספת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
  • מאחדים בין הקערה עם הקמח לקערה עם החומרים הרטובים, ומקפלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  • יוצקים את הבלילה לתבנית שקעים מרופדת במנג'טים, וממלאים כל שקע עד 3/4 גובה.
  • אופים את הקאפקייקס 15-20 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגות יוצא יבש עם פירורים לחים.
  • מצננים לטמפ' החדר. בעזרת סכין חדה או כפית פריזיאן יוצרים חור קטן במרכז כל עוגה וממלאים בריבה עד לכיסוי השקע.
  • מערבבים בקערה את החמאה והסוכר. מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים, הוניל וגרידת הלימון ומערבבים לאיחוד.
  • 1
  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • 2
  • מערבבים בקערה את החמאה והסוכר. מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים, הוניל וגרידת הלימון ומערבבים לאיחוד.
  • 3
  • בקערה נוספת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
  • 4
  • מאחדים בין הקערה עם הקמח לקערה עם החומרים הרטובים, ומקפלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 5
  • יוצקים את הבלילה לתבנית שקעים מרופדת במנג'טים, וממלאים כל שקע עד 3/4 גובה.
  • 6
  • אופים את הקאפקייקס 15-20 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגות יוצא יבש עם פירורים לחים.
  • 7
  • מצננים לטמפ' החדר. בעזרת סכין חדה או כפית פריזיאן יוצרים חור קטן במרכז כל עוגה וממלאים בריבה עד לכיסוי השקע.
  • 7
    קאפקייקס וניל וריבה עם ציפוי קרם שוקולד לבן וקישוט שוקולד רובי
    לקרם
    • בקערת מיקסר עם בלון הקצפה, מקציפים במהירות בינונית את קרם השוקולד הלבן יחד עם שארית השמנת המתוקה (מיכל אחד) עד לקבלת קרם אחיד ויציב. יש להיזהר לא להקציף יותר מידי, כיוון שהקרם נשבר בקלות.
    • מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן ומזלפים קרם מעל כל קאפקייקס.
    • מקשטים עם שבבי שוקולד רובי ומגישים.
    • בקערת מיקסר עם בלון הקצפה, מקציפים במהירות בינונית את קרם השוקולד הלבן יחד עם שארית השמנת המתוקה (מיכל אחד) עד לקבלת קרם אחיד ויציב. יש להיזהר לא להקציף יותר מידי, כיוון שהקרם נשבר בקלות.
    • מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן ומזלפים קרם מעל כל קאפקייקס.
    • מקשטים עם שבבי שוקולד רובי ומגישים.
  • מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן ומזלפים קרם מעל כל קאפקייקס.
  • 1
  • בקערת מיקסר עם בלון הקצפה, מקציפים במהירות בינונית את קרם השוקולד הלבן יחד עם שארית השמנת המתוקה (מיכל אחד) עד לקבלת קרם אחיד ויציב. יש להיזהר לא להקציף יותר מידי, כיוון שהקרם נשבר בקלות.
  • 2
  • מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן ומזלפים קרם מעל כל קאפקייקס.
  • 3
  • מקשטים עם שבבי שוקולד רובי ומגישים.
  • הטיפ שלנו
    • רוצים להכין שבבי שוקולד מרשימים? הנה טריק פשוט: ממיסים את השוקולד ומשטחים אותו לשכבה דקה יחסית על נייר אפייה. מגלגלים את נייר האפייה לגליל ארוך ומקררים למשך חצי שעה לפחות. פותחים בעדינות את הגליל, ואוספים את שברי השוקולד.
    0 תגובות
    הוסף תגובה

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0