אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

קאפקייקס שוקולד ללא קמח לפסח של שמח במטבח

קינוח מעולה לאירוח בליל הסדר או לאורך ימי פסח - קאפקייקס שוקולדיים במיוחד ללא קמח עם קרם מסקרפונה. מושלמים גם לנמנעים מגלוטן לאורך כל השנה.
זמן הכנה: שעתיים
רמת קושי: קל
כמות: 10 קאפקייקס
ללא גלוטן
14 תגובות
מצרכים

לקאפקייקס:120 גרם שוקולד מריר עלית (רצוי 60% מוצקי קקאו)
120 גרם חמאה
160 גרם (2/3 כוס) סוכר חום מהסוג הכהה והדביק
קורט מלח
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
70 גרם (1/2 כוס) אבקת קקאו
50 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים

לקרם מסקרפונה:125 גרם (חצי חבילה) גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר
240 מ"ל (כוס) שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:
  • קאפקייקס: מחממים תנור ל-180 מעלות
  • ממיסים במיקרו את השוקולד והחמאה עד שהתערובת אחידה.
  • מוסיפים לפי הסדר (עם ערבוב בין הוספת כל רכיב): סוכר חום, מלח, ביצים, וניל, אבקת קקאו ושקדים.
  • יוצקים את הבלילה לעטרות נייר עד לגובה 2/3 בלבד.
  • אופים את הקאפקייקס במשך כ- 10-12 דקות עד שהם יציבים ומניחים בצד שיצטננו.
  • קרם מסקרפונה: מניחים בקערת המיקסר את השמנת, המסקרפונה, אבקת הסוכר ותמצית הוניל ומקציפים עד לקבלת קרם יציב (לשים לב לא להגיע להקצפת יתר שתשבור את הקרם).
  • להגשה: מזלפים על כל קאפקייק תלולית של קרם ומקשטים בתלתלי שוקולד.
  • קאפקייקס: מחממים תנור ל-180 מעלות
  • ממיסים במיקרו את השוקולד והחמאה עד שהתערובת אחידה.
  • מוסיפים לפי הסדר (עם ערבוב בין הוספת כל רכיב): סוכר חום, מלח, ביצים, וניל, אבקת קקאו ושקדים.
  • יוצקים את הבלילה לעטרות נייר עד לגובה 2/3 בלבד.
  • אופים את הקאפקייקס במשך כ- 10-12 דקות עד שהם יציבים ומניחים בצד שיצטננו.
  • קרם מסקרפונה: מניחים בקערת המיקסר את השמנת, המסקרפונה, אבקת הסוכר ותמצית הוניל ומקציפים עד לקבלת קרם יציב (לשים לב לא להגיע להקצפת יתר שתשבור את הקרם).
  • להגשה: מזלפים על כל קאפקייק תלולית של קרם ומקשטים בתלתלי שוקולד.
  • ממיסים במיקרו את השוקולד והחמאה עד שהתערובת אחידה.
  • 1
  • קאפקייקס: מחממים תנור ל-180 מעלות
  • 2
  • ממיסים במיקרו את השוקולד והחמאה עד שהתערובת אחידה.
  • 3
  • מוסיפים לפי הסדר (עם ערבוב בין הוספת כל רכיב): סוכר חום, מלח, ביצים, וניל, אבקת קקאו ושקדים.
  • 4
  • יוצקים את הבלילה לעטרות נייר עד לגובה 2/3 בלבד.
  • 5
  • אופים את הקאפקייקס במשך כ- 10-12 דקות עד שהם יציבים ומניחים בצד שיצטננו.
  • 6
  • קרם מסקרפונה: מניחים בקערת המיקסר את השמנת, המסקרפונה, אבקת הסוכר ותמצית הוניל ומקציפים עד לקבלת קרם יציב (לשים לב לא להגיע להקצפת יתר שתשבור את הקרם).
  • 7
  • להגשה: מזלפים על כל קאפקייק תלולית של קרם ומקשטים בתלתלי שוקולד.
  • הטיפ שלנו
    • הקאפייקס במיטבם ביום ההכנה.
    • אפשר להכין את הקאפקייקס (ללא הציפוי) עד יומיים מראש לפני ההגשה. ביום ההגשה מכינים את קרם המסקרפונה ומזלפים.
    14 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar בלה בלה הגיב:

      אפשר להחליף לסוכר לבן

    2. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      איפה יש שוקולד פרה כשר לפסח בבית שמש?

    3. Avatar מירב הגיב:

      מתכון מעולה

    4. Avatar רונית הגיב:

      אפשר לוותר על השקדים?

    5. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      אפשר במקום השקדים קמח ללא גלוטן?

    6. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      האם אפשר להשתמש עם סוכר לבן רגיל?

    7. Avatar לילי הגיב:

      היי,
      אשמח לדעת איך הקאפקייקס תופחים? מאחר ואין תוספת של אבקת אפיה או חומר גלם אחר של תפיחה.
      תודה.

    8. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      האם אפשר פרווה

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        את הקאפקייקס עצמם אפשר להכין עם מרגרינה במקום החמאה באותה כמות. את הקרם אי אפשר להכין פרווה. בהצלחה!

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0