אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
ы
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

קוביות טראפלס עם שבילים של קרמל מלוח

קוביות טראפלס וסילאן עם שבילים של קרמל מלוח בציפוי קקאו - שילוב מושלם בין מתוק ומלוח שיוצר את הטראפלס שוקולד הכי טעימים שתאכלו!
  • צילום: טל סיון ציפורין
זמן הכנה: שעה וחצי
רמת קושי: קל
כמות: 45-50 יחידות
ללא גלוטן
11 תגובות

הטראפלס שוקולד האלו הם פשוט הפינוק המושלם – ממתק שוקולדי עשיר וטעים במיוחד שנמס בפה ואי אפשר להפסיק לאכול.

והכי כיף, אפשר להכין כמה ימים מראש ולשמור בקופסה אטומה במקרר – הם מעולים לאירוח וגם כשמתחשק פינוק טעים.

הכנתם? שתפו אותנו בתמונה בעמוד האינסטגרם.

ואם אהבתם את המתכון הזה את חייבים לנסות להכין את הטארט טראפלס שוקולד וקרמל מלוח המשגע הזה.

מצרכים

לטראפלס:400 גרם שוקולד פרה מריר, קצוץ גס
250 מ”ל שמנת מתוקה 38%
2 כפות סילאן טבעי יד מרדכי

לקרמל מלוח:1/2 כוס סוכר לבן
50 גרם חמאה
1/4 כוס שמנת מתוקה 38%
קורט מלח דק

לציפוי:קקאו איכותי

אופן ההכנה:
  • מניחים את השוקולד בקערה שמתאימה למיקרו ושופכים מעליו את השמנת. מחממים במיקרו, בפולסים של 40 שניות, ומערבבים בין חימום אחד לשני עד שנוצר רוטב מבריק.
  • מוסיפים את הסילאן ומערבבים היטב. מעבירים את התערובת לתבנית מרובעל בגודל 20 ס"מ, משומנת היטב לקירור עד להתייצבות.
  • מכינים את הקרמל: שמים את הסוכר בסיר בינוני עם תחתית עבה או במחבת רחבה, ומחממים על אש בינונית עד שהסוכר נמס והוא בצבע ענברי יפה.
  • מוסיפים את החמאה ומערבבים (זהירות זה מבעבע) עד שהחמאה נמסה לגמרי.
  • מוסיפים את השמנת ומערבבים עד שנוצר רוטב קרמל חלק. מורידים מהאש, מוסיפים את המלח ומערבבים.
  • מוציאים מהמקרר את תערובת השוקולד, עושים שבילי קרמל מלוח ומערבבים באמצעות קיסם לדוגמת שיש ומחזירים לקירור.
  • מחלצים את תערובת הטראפלס מהתבנית ובעזרת סכין טבולה במים חמים חותכים לקוביות בגודל 2 סנטימטר.
  • מצפים בקקאו, מעבירים לקופסא אטומה ושומרים בקירור.
  • מניחים את השוקולד בקערה שמתאימה למיקרו ושופכים מעליו את השמנת. מחממים במיקרו, בפולסים של 40 שניות, ומערבבים בין חימום אחד לשני עד שנוצר רוטב מבריק.
  • מוסיפים את הסילאן ומערבבים היטב. מעבירים את התערובת לתבנית מרובעל בגודל 20 ס"מ, משומנת היטב לקירור עד להתייצבות.
  • מכינים את הקרמל: שמים את הסוכר בסיר בינוני עם תחתית עבה או במחבת רחבה, ומחממים על אש בינונית עד שהסוכר נמס והוא בצבע ענברי יפה.
  • מוסיפים את החמאה ומערבבים (זהירות זה מבעבע) עד שהחמאה נמסה לגמרי.
  • מוסיפים את השמנת ומערבבים עד שנוצר רוטב קרמל חלק. מורידים מהאש, מוסיפים את המלח ומערבבים.
  • מוציאים מהמקרר את תערובת השוקולד, עושים שבילי קרמל מלוח ומערבבים באמצעות קיסם לדוגמת שיש ומחזירים לקירור.
  • מחלצים את תערובת הטראפלס מהתבנית ובעזרת סכין טבולה במים חמים חותכים לקוביות בגודל 2 סנטימטר.
  • מצפים בקקאו, מעבירים לקופסא אטומה ושומרים בקירור.
  • מוסיפים את הסילאן ומערבבים היטב. מעבירים את התערובת לתבנית מרובעל בגודל 20 ס"מ, משומנת היטב לקירור עד להתייצבות.
  • 1
  • מניחים את השוקולד בקערה שמתאימה למיקרו ושופכים מעליו את השמנת. מחממים במיקרו, בפולסים של 40 שניות, ומערבבים בין חימום אחד לשני עד שנוצר רוטב מבריק.
  • 2
  • מוסיפים את הסילאן ומערבבים היטב. מעבירים את התערובת לתבנית מרובעל בגודל 20 ס"מ, משומנת היטב לקירור עד להתייצבות.
  • 3
  • מכינים את הקרמל: שמים את הסוכר בסיר בינוני עם תחתית עבה או במחבת רחבה, ומחממים על אש בינונית עד שהסוכר נמס והוא בצבע ענברי יפה.
  • 4
  • מוסיפים את החמאה ומערבבים (זהירות זה מבעבע) עד שהחמאה נמסה לגמרי.
  • 5
  • מוסיפים את השמנת ומערבבים עד שנוצר רוטב קרמל חלק. מורידים מהאש, מוסיפים את המלח ומערבבים.
  • 6
  • מוציאים מהמקרר את תערובת השוקולד, עושים שבילי קרמל מלוח ומערבבים באמצעות קיסם לדוגמת שיש ומחזירים לקירור.
  • 7
  • מחלצים את תערובת הטראפלס מהתבנית ובעזרת סכין טבולה במים חמים חותכים לקוביות בגודל 2 סנטימטר.
  • 8
  • מצפים בקקאו, מעבירים לקופסא אטומה ושומרים בקירור.
  • 8
    קוביות טראפלס עם שבילים של קרמל מלוח
    הטיפ שלנו
    11 תגובות
    1. Avatar חן הגיב:

      כמה זמן צריך להיות בקירור לאחר שמוסיפים את הקרמל ?

    2. Avatar שאלה הגיב:

      לא אוהבת מלוח. אפשר להכין את הטראפלס בלי הקרמל?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        כן, הטראפלס טעימים גם בלי הקרמל, אבל הקרמל מוסיף המון – הם לא מרגישים מלוחים, המלח מאזן את הטעמים.

    3. Avatar תוהה הגיב:

      יש גם גירסה שוקולדית, ללא סילאן? -תודה!

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        זה שוקולדי מאוד גם עם הסילאן, אם את רוצה את יכולה לוותר עליו.

    4. Avatar גלי הגיב:

      בטרפלס עצמו אין בעיה לשים שמנת פרווה אבל הקרמל לא יצא טוב בלי חמאה ושמנת..

    5. Avatar גלי הגיב:

      אפשר להשתמש בשמנת 15 אחוז?

    6. Avatar בת שבע הגיב:

      אם רוצים פרווה?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי בת שבע,
        לגרסה פרווה יש להחליף את השמנת מתוקה לשמנת צמחית ואת החמאה לשמן קוקוס.

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0