אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

קייקפופס שוקולד

מיני עוגת שוקולד על מקל, מצופה בשוקולד וסוחטת מחמאות. מתכון קל ופשוט לקייקפופס מעולים שאפילו לא צריך מכשיר מיוחד כדי להכין אותם
  • צילום: טל סיון צפורין
  • מתכון: בתיה שורק
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: 10-15 תלוי בגודל
1 תגובות

קינוח מרשים שישדרג כל חגיגה, שאפשר להכין משאריות עוגה או לאפות עוגה במיוחד בשבילו – הוא לגמרי שווה את זה!

והכי כיף! אפשר להכין אותם מראש, להקפיא בקופסה אטומה ולהוציא כשהאורחים מגיעים.

הכנתם? שתפו אותנו בתמונה בעמוד האינסטגרם.

ואם אהבתם את המתכון הזה אתם חייבים לנסות להכין את העוגיות על מקל המטריפות האלו!

מצרכים

4 ביצים 
200 גרם (1 כוס) סוכר 
200 גרם (1 כוס) שמן
125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה להקצפה 
140 גרם (1 כוס) קמח
10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה 
120 גרם (1 כוס) שוקולית לאפייה
קורט מלח
200 גרם שוקולד פרה מריר
15-20 מקלות ארטיק/סוכרייה

לציפוי:150 גרם שוקולד פרה מריר
150 גרם שוקולד פרה מריר

אופן ההכנה:
  • מערבבים היטב בקערה קמח, אבקת אפייה שוקולית ומלח ומניחים בצד.
  • בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר עד לקבלת קצף תפוח.
  • מנמיכים את המהירות לבינונית ומוסיפים בזילוף איטי שמן ולאחר מכן את השמנת.
  • מוסיפים את תערובת היבשים ומקציפים רק עד לאיחוד התערובת. קוצצים את השוקולד ומקפלים בעדינות לתערובת.
  • יוצקים את התערובת לתבנית בקוטר 24 מרופדת בנייר אפייה.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו כ-35 דקות או עד שכשנועצים קיסם במרכז העוגה הוא יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים את העוגה.
  • שוברים את השוקולד המריר לקוביות וממיסים בפולסים קצרים במיקרוגל עד להמסה מלאה.
  • מפוררים את העוגה לקערה גדולה. שופכים על פירורי העוגה את השוקולד המומס ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת יציבה ונוחה לעבודה (אם התערובת לא יציבה מספיק אפשר להכניס אותה למקרר לכ-15 דקות).
  • יוצרים מהתערובת כדורים בגודל אחיד. ממיסים את השוקולד לציפוי בפולסים קצרים במיקרוגל.
  • טובלים את קצה המקל בשוקולד המומס ונועצים אותו בכדור. חוזרים על הפעולה עם כל הכדורים.
  • מכניסים את הכדורים למקרר להתייצבות. מוסיפים לשוקולד המומס שמן, מעבירים לכוס
  • טובלים את הכדורים בשוקולד. מפזרים סוכריות לפני שהשוקולד מתקשה.
  • מערבבים היטב בקערה קמח, אבקת אפייה שוקולית ומלח ומניחים בצד.
  • בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר עד לקבלת קצף תפוח.
  • מנמיכים את המהירות לבינונית ומוסיפים בזילוף איטי שמן ולאחר מכן את השמנת.
  • מוסיפים את תערובת היבשים ומקציפים רק עד לאיחוד התערובת. קוצצים את השוקולד ומקפלים בעדינות לתערובת.
  • יוצקים את התערובת לתבנית בקוטר 24 מרופדת בנייר אפייה.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו כ-35 דקות או עד שכשנועצים קיסם במרכז העוגה הוא יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים את העוגה.
  • שוברים את השוקולד המריר לקוביות וממיסים בפולסים קצרים במיקרוגל עד להמסה מלאה.
  • מפוררים את העוגה לקערה גדולה. שופכים על פירורי העוגה את השוקולד המומס ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת יציבה ונוחה לעבודה (אם התערובת לא יציבה מספיק אפשר להכניס אותה למקרר לכ-15 דקות).
  • יוצרים מהתערובת כדורים בגודל אחיד. ממיסים את השוקולד לציפוי בפולסים קצרים במיקרוגל.
  • טובלים את קצה המקל בשוקולד המומס ונועצים אותו בכדור. חוזרים על הפעולה עם כל הכדורים.
  • מכניסים את הכדורים למקרר להתייצבות. מוסיפים לשוקולד המומס שמן, מעבירים לכוס
  • טובלים את הכדורים בשוקולד. מפזרים סוכריות לפני שהשוקולד מתקשה.
  • בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר עד לקבלת קצף תפוח.
  • 1
  • מערבבים היטב בקערה קמח, אבקת אפייה שוקולית ומלח ומניחים בצד.
  • 2
  • בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר עד לקבלת קצף תפוח.
  • 3
  • מנמיכים את המהירות לבינונית ומוסיפים בזילוף איטי שמן ולאחר מכן את השמנת.
  • 4
  • מוסיפים את תערובת היבשים ומקציפים רק עד לאיחוד התערובת. קוצצים את השוקולד ומקפלים בעדינות לתערובת.
  • 5
  • יוצקים את התערובת לתבנית בקוטר 24 מרופדת בנייר אפייה.
  • 6
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו כ-35 דקות או עד שכשנועצים קיסם במרכז העוגה הוא יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים את העוגה.
  • 7
  • שוברים את השוקולד המריר לקוביות וממיסים בפולסים קצרים במיקרוגל עד להמסה מלאה.
  • 8
  • מפוררים את העוגה לקערה גדולה. שופכים על פירורי העוגה את השוקולד המומס ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת יציבה ונוחה לעבודה (אם התערובת לא יציבה מספיק אפשר להכניס אותה למקרר לכ-15 דקות).
  • 9
  • יוצרים מהתערובת כדורים בגודל אחיד. ממיסים את השוקולד לציפוי בפולסים קצרים במיקרוגל.
  • 10
  • טובלים את קצה המקל בשוקולד המומס ונועצים אותו בכדור. חוזרים על הפעולה עם כל הכדורים.
  • 11
  • מכניסים את הכדורים למקרר להתייצבות. מוסיפים לשוקולד המומס שמן, מעבירים לכוס
  • 12
  • טובלים את הכדורים בשוקולד. מפזרים סוכריות לפני שהשוקולד מתקשה.
  • 12
    קייקפופס שוקולד
    1 תגובות
    1. Avatar ליאן הגיב:

      הכנתי לילדים יצא ממש טעים ומוצלח

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0