אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

קינוח מוס שוקולד ומרנג בכוסות

אם אתם מחפשים קינוח מרשים לליל הסדר – מצאתם! קינוח מוס שוקולד ומרנג בכוסות אישיות שאפשר להכין בקלות גם בגרסה פרווה. שילוב מהמם של טעמים ומרקמים.
  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
זמן הכנה: 3 שעות
רמת קושי: קל
כמות: 6 כוסות בנפח 150-200 מ"ל
ללא גלוטן
פרווה
טבעוני
18 תגובות

מצרכים

למוס שוקולד:100 גרם שוקולד מריר
כוס שמנת להקצפה או קרם קוקוס (חלק שומני בלבד) או שמנת צמחית, קרה מאוד

לקרם שוקולד:100 גרם שוקולד מריר
רבע כוס שמנת להקצפה או קרם קוקוס (חלק שומני בלבד) או שמנת צמחית, קרה מאוד

למרנג:2 חלבונים
קורט מלח
3/4 כוס סוכר
כפית תמצית וניל

מוס שוקולד:
  • קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
  • ממסים במיקרוגל בפולסים או על בן מארי עד שהכל נמס ומבריק ואין גושי שוקולד שלא נמסו.
  • בקערת מיקסר מקציפים את השמנת לקצפת יציבה מאוד.
  • מוסיפים 2-3 כפות מהקצפת לתוך השוקולד המומס ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
  • מוסיפים את תערובת השוקולד לתוך יתרת הקצפת ומקפלים בעדינות עד שמתקבל מרקם של מוס.
  • מעבירים לשק זילוף ומזלפים לכוסות.
  • קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
  • ממסים במיקרוגל בפולסים או על בן מארי עד שהכל נמס ומבריק ואין גושי שוקולד שלא נמסו.
  • בקערת מיקסר מקציפים את השמנת לקצפת יציבה מאוד.
  • מוסיפים 2-3 כפות מהקצפת לתוך השוקולד המומס ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
  • מוסיפים את תערובת השוקולד לתוך יתרת הקצפת ומקפלים בעדינות עד שמתקבל מרקם של מוס.
  • מעבירים לשק זילוף ומזלפים לכוסות.
  • ממסים במיקרוגל בפולסים או על בן מארי עד שהכל נמס ומבריק ואין גושי שוקולד שלא נמסו.
  • 1
  • קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
  • 2
  • ממסים במיקרוגל בפולסים או על בן מארי עד שהכל נמס ומבריק ואין גושי שוקולד שלא נמסו.
  • 3
  • בקערת מיקסר מקציפים את השמנת לקצפת יציבה מאוד.
  • 4
  • מוסיפים 2-3 כפות מהקצפת לתוך השוקולד המומס ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
  • 5
  • מוסיפים את תערובת השוקולד לתוך יתרת הקצפת ומקפלים בעדינות עד שמתקבל מרקם של מוס.
  • 6
  • מעבירים לשק זילוף ומזלפים לכוסות.
  • קרם שוקולד:
    • שומרים את השוקולד ושמים בקערה.
    • מוסיפים שמנת וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שמתקבל קרם אחיד.
    • מצננים את הקרם במשך כ-10 דקות בטמפרטורת החדר.
    • מניחים 1-2 כפיות קרם שוקולד על גבי שכבת המוס ומצננים במקרר להתייצבות קלה.
    • שומרים את השוקולד ושמים בקערה.
    • מוסיפים שמנת וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שמתקבל קרם אחיד.
    • מצננים את הקרם במשך כ-10 דקות בטמפרטורת החדר.
    • מניחים 1-2 כפיות קרם שוקולד על גבי שכבת המוס ומצננים במקרר להתייצבות קלה.
  • מוסיפים שמנת וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שמתקבל קרם אחיד.
  • 1
  • שומרים את השוקולד ושמים בקערה.
  • 2
  • מוסיפים שמנת וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שמתקבל קרם אחיד.
  • 3
  • מצננים את הקרם במשך כ-10 דקות בטמפרטורת החדר.
  • 4
  • מניחים 1-2 כפיות קרם שוקולד על גבי שכבת המוס ומצננים במקרר להתייצבות קלה.
  • מרנג:
    • מחממים תנור ל-90 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
    • בקערת מיקסר מקציפים חלבונים ומלח עד שמתחיל להיווצר קצף לבנבן.
    • מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים פנימה את הסוכר תוך כדי הקצפה.
    • ממשיכים להקציף עוד 10 דקות עד שמתקבל מרנג יציב מאוד. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים וניל.
    • מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 1 ס"מ ומזלפים פסים דקים על גבי נייר האפייה.
    • אופים במשך כשעתיים להתייצבות מוחלטת של המרנג.
    • מצננים לחלוטין, שוברים לפיסות ומניחים על גבי כל קינוח.
    • מחממים תנור ל-90 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
    • בקערת מיקסר מקציפים חלבונים ומלח עד שמתחיל להיווצר קצף לבנבן.
    • מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים פנימה את הסוכר תוך כדי הקצפה.
    • ממשיכים להקציף עוד 10 דקות עד שמתקבל מרנג יציב מאוד. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים וניל.
    • מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 1 ס"מ ומזלפים פסים דקים על גבי נייר האפייה.
    • אופים במשך כשעתיים להתייצבות מוחלטת של המרנג.
    • מצננים לחלוטין, שוברים לפיסות ומניחים על גבי כל קינוח.
  • בקערת מיקסר מקציפים חלבונים ומלח עד שמתחיל להיווצר קצף לבנבן.
  • 1
  • מחממים תנור ל-90 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • 2
  • בקערת מיקסר מקציפים חלבונים ומלח עד שמתחיל להיווצר קצף לבנבן.
  • 3
  • מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים פנימה את הסוכר תוך כדי הקצפה.
  • 4
  • ממשיכים להקציף עוד 10 דקות עד שמתקבל מרנג יציב מאוד. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים וניל.
  • 5
  • מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 1 ס"מ ומזלפים פסים דקים על גבי נייר האפייה.
  • 6
  • אופים במשך כשעתיים להתייצבות מוחלטת של המרנג.
  • 7
  • מצננים לחלוטין, שוברים לפיסות ומניחים על גבי כל קינוח.
  • הטיפ שלנו
    • אפשר לשמור את הקינוחים עטופים במקרר עד שבוע, ללא קישוט המרנג.
    • אפשר להכין את המתכון גם עם שוקולד חלב. הטעם כמובן ישתנה בהתאם.
    • במקום להכין מרנג אפשר להשתמש בנשיקות קנויות מפוררות לקישוט.
    18 תגובות
    1. Avatar יפית הגיב:

      המתכון לא טבעוני ומסומן כטבעוני!

    2. Avatar רון הגיב:

      נראה טוב, ניסיתי להכין בהכפלת כמויות, המרנג יצא מעולה, היתר לא.

      אציין שעשיתי את זה בפרווה על בסיס שמנת צמחית להקצפה, הגדלתי בהתאמה גם את כמות הכפות של הקצפת שמוסיפים לשוקולד בשלב 4 של המוס.

      תערבות השוקולד למוס יצאה סמיכה מאוד ודי קשה והתקשתה עוד יותר בזמן הקיפול עם יתר הקצפת (השתמשתי בשוקולד מריר 60%, שמנת צמחית של יטבתה שהוקצפה לקצפת מאוד יציבה), לא ברור לי מה לא עבד אבל לא יצא טוב, המוס יצא יותר קצפת בצבע חום בהיר מאוד עם חתיכות שוקולד והקרם שוקולד קשה מאוד אחרי קירור, כפית בקושי חודרת.

    3. Avatar מאיה הגיב:

      לא רשום איזה טמפרטורה להפעיל את התנור

    4. Avatar יפעת הגיב:

      היי רוצה לעשות לאינגליש קייק.כמה יוצא? צריך לשנות כמות?

    5. Avatar ברכי הגיב:

      אפשר לאכסן בפריזר?
      יצא מדהים,תודה

    6. Avatar ימאל הגיב:

      מושלם

    7. Avatar הנינג'ה החשאית הגיב:

      לא באמת טבעוני אם יש חלבונים יא מצחיקים

    8. Avatar נ הגיב:

      במקרר

    9. Avatar חסוי הגיב:

      ניראה מושלם

    10. Avatar שולמית הגיב:

      כמה מלח שמים? זה לא כתוב במתכון??

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0