אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

קסטה בראוניז שוקולד וקרם שוקולד לבן

מתכון כייפי, קליל, אביבי ומנצח לקינוח חגיגי. לא רק שהוא מושלם, הוא גם מהיר הכנה כך ששווה לאמץ
  • מתכון וסטיילינג: עמית דונסקוי צילום: בעז לביא
זמן הכנה: 3 שעות
רמת קושי: בינוני
כמות: 10 מנות
ללא גלוטן
51 תגובות
מצרכים

לעוגיות:300 גרם שוקולד מריר עלית, שבור לקוביות
200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
6 ביצים
כוס וחצי סוכר חום
1 כף תמצית וניל
1/4 כפית מלח
2 כפות אבקת קקאו
300 גרם שקדים טחונים

לקרם השוקולד הלבן:1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר
4 כפות פודינג וניל
100 גרם שוקולד לבן עלית, מגורר גס

לקישוט:100 גרם שוקולד מריר עלית, מומס

אופן הכנה:
  • מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  • העוגיות: שמים את השוקולד והחמאה בכלי מתאים ומחממים במיקרוגל בהפסקות (בודקים ומערבבים כל 30 שניות), עד שהשוקולד נמס ונוצר קרם מבריק. מצננים.
  • בקערה נפרדת טורפים היטב את הביצים עם הסוכר, הווניל והמלח. מנפים פנימה את הקקאו ומערבבים בעדינות.
  • מוסיפים את קרם השוקולד לבלילת הביצים ומערבבים בעדינות לעיסה אחידה. מוסיפים את השקדים ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול. יוצקים לתבנית, משטחים ואופים כ-25 דקות עד שנוצר קרום עליון שחום. מצננים ומאחסנים במקפיא לשעה.
  • המלית: שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר והפודינג ומקציפים לקרם יציב. מוסיפים את השוקולד המגורר. ומערבבים בתנועות קיפול.
  • מוציאים את תבנית העוגיות מהמקפיא וקורצים כ-20 עוגיות בקוטר של 6 ס"מ (אפשר באמצעות מיקד או כוס בקוטר המתאים).
  • מעבירים את המלית לשק זילוף. מזלפים את הקרם על מחצית מהעוגיות, מכסים בעוגיות הנותרות. ומגישים.
  • מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  • העוגיות: שמים את השוקולד והחמאה בכלי מתאים ומחממים במיקרוגל בהפסקות (בודקים ומערבבים כל 30 שניות), עד שהשוקולד נמס ונוצר קרם מבריק. מצננים.
  • בקערה נפרדת טורפים היטב את הביצים עם הסוכר, הווניל והמלח. מנפים פנימה את הקקאו ומערבבים בעדינות.
  • מוסיפים את קרם השוקולד לבלילת הביצים ומערבבים בעדינות לעיסה אחידה. מוסיפים את השקדים ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול. יוצקים לתבנית, משטחים ואופים כ-25 דקות עד שנוצר קרום עליון שחום. מצננים ומאחסנים במקפיא לשעה.
  • המלית: שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר והפודינג ומקציפים לקרם יציב. מוסיפים את השוקולד המגורר. ומערבבים בתנועות קיפול.
  • מוציאים את תבנית העוגיות מהמקפיא וקורצים כ-20 עוגיות בקוטר של 6 ס"מ (אפשר באמצעות מיקד או כוס בקוטר המתאים).
  • מעבירים את המלית לשק זילוף. מזלפים את הקרם על מחצית מהעוגיות, מכסים בעוגיות הנותרות. ומגישים.
  • העוגיות: שמים את השוקולד והחמאה בכלי מתאים ומחממים במיקרוגל בהפסקות (בודקים ומערבבים כל 30 שניות), עד שהשוקולד נמס ונוצר קרם מבריק. מצננים.
  • 1
  • מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  • 2
  • העוגיות: שמים את השוקולד והחמאה בכלי מתאים ומחממים במיקרוגל בהפסקות (בודקים ומערבבים כל 30 שניות), עד שהשוקולד נמס ונוצר קרם מבריק. מצננים.
  • 3
  • בקערה נפרדת טורפים היטב את הביצים עם הסוכר, הווניל והמלח. מנפים פנימה את הקקאו ומערבבים בעדינות.
  • 4
  • מוסיפים את קרם השוקולד לבלילת הביצים ומערבבים בעדינות לעיסה אחידה. מוסיפים את השקדים ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול. יוצקים לתבנית, משטחים ואופים כ-25 דקות עד שנוצר קרום עליון שחום. מצננים ומאחסנים במקפיא לשעה.
  • 5
  • המלית: שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר והפודינג ומקציפים לקרם יציב. מוסיפים את השוקולד המגורר. ומערבבים בתנועות קיפול.
  • 6
  • מוציאים את תבנית העוגיות מהמקפיא וקורצים כ-20 עוגיות בקוטר של 6 ס"מ (אפשר באמצעות מיקד או כוס בקוטר המתאים).
  • 7
  • מעבירים את המלית לשק זילוף. מזלפים את הקרם על מחצית מהעוגיות, מכסים בעוגיות הנותרות. ומגישים.
  • הטיפ שלנו
    • במקום קרם אפשר להניח בין העוגיות כף של גלידה ולקבל קסטה בראוניס ביתית אמיתית.
    • מומלץ לשמור במקפיא.
    51 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar אתי הגיב:

      האם אפשר לאפות את הקסטה בשתי תבניות אינגליש כתחתית ומכסה והאם הכמות מספיקה?

    2. Avatar shuli הגיב:

      אמור להיות במתכון הזה קמח?

    3. Avatar אני הגיב:

      אחד המתכונים המוצלחים טעים ברמות

    4. Avatar chani הגיב:

      מה אפשר לשים או שאפשר לוותר על השוקולד הלבן לגירסה פרווה?

    5. Avatar רות אהרון הגיב:

      שלום,איך אפשר לגרסת פרווה?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        אפשר להשתמש בקמח תמי או קמח כרגיל באותה כמות במקום הקמח הלבן. בהצלחה!

    6. Avatar מאיה הגיב:

      הי רציתי לדעת אם הכמות מתאימה להכנת עוגייה אחת גדולה בתבנית עגולה ואיזה גודל תבנית צריך?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        אפשר להכין קסטה אחת גדולה, אבל היא תצא נמוכה. תבנית בקוטר 22-24 ס"מ אמורה להתאים. זמן האפייה יתארך קצת. בהצלחה!

    7. Avatar רבקה הגיב:

      נראה מעולה.
      אפשר להחליף את השקדים הטחונים בקורנפלור?
      תודה..

    8. Avatar חני הגיב:

      שאלה דחופה בבקשה
      באיזה סוכר חום להשתמש בכהה או הבהיר?

    9. Avatar דליה הגיב:

      מה גודל התבנית אליה יוצקים את הבלילה?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        תבנית תנור סטנדרטית, הגודל לא קריטי כי ממילא קורצים עיגולים אחרי האפייה.

    10. Avatar הילה טטונגל הגיב:

      לכמה עוגיות הכמות מספיקה?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        תלוי בגודל שקורצים, אבל בערך 10 סנדוויצ'ונים בקוטר 6 ס"מ. בהצלחה!

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0