אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

קערות קדאיף במילוי מוס שוקולד לבן ותפוחים מקורמלים

קינוח רושם חגיגי וטעים לראש השנה - קעריות קדאיף זהובות ופריכות במילוי מוס שוקולד לבן מהיר ותפוחים מקורמלים בדבש. תתכוננו למחמאות!
זמן הכנה: 3 שעות
רמת קושי: קל
כמות: 24 מנות
9 תגובות

מצרכים

לקעריות קדאיף:400 גרם (חבילה) אטריות קדאיף מופשרות
250 גרם חמאה מומסת
200 גרם אבקת סוכר

למוס שוקולד לבן:200 גרם שוקולד לבן
350 מ"ל שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל

לתפוחים מקורמלים:4 תפוחים מקולפים וחתוכים לשמיניות (עדיף מסוג גרנד סמיט)
75 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר חום (מהסוג הדביק)
1/4 כוס דבש
1 כפית תמצית וניל
2-3 כפות ברנדי או כל ליקר שאוהבים

אופן ההכנה:
  • מוס שוקולד לבן: ממיסים יחד במיקרו את השוקולד הלבן (מופרד לקוביות) יחד עם 150 גר' שמנת מתוקה וכפית תמצית וניל. לאחר שהתערובת נמסה כולה מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות להצטננות (בינתים מכינים את הקערות והתפוחים).
  • לאחר שהתערובת התקררה מעבירים לקערת המיקסר, מוסיפים 200 גר' שמנת מתוקה ומקציפים יחד עד לקבלת מוס אוורירי ויציב.
  • קערות קדאיף: מחממים תנור ל 180 מעלות ומכינים תבנית שקעים משומנת (רצוי מסיליקון)
  • בקערה גדולה מערבבים את שערות הקדאיף עם אבקת הסוכר ותוך כדי מפרידים את השערות אחת מהשניה כדי שלא יידבקו
  • מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב, שוב תוך הפרדת השערות על מנת שכולן יצופו באופן אחיד בחמאה.
  • לוקחים מעט שערות, משטחים ומסדרים על כף היד בצורת עיגול ומניחים בתבנית השקעים תוך סידור לצורת קערה. חוזרים על הפעולה עד שמסתיימת התערובת (הכמות מספיקה ל 24 קערות כך שיהיה צורך להשתמש ב 2 תבניות או להכין בכמה פעמים).
  • אופים את הקערות במשך כ- 7-10 דקות, תוך בדיקה לאחר כמה דקות לוודא ששערות הקדאיף לא נשרפו (הן מאוד עדינות).
  • לאחר ההוצאה מהתנור מניחים לקערות להתקרר בתבניות ורק אז מחלצים.
  • טיפ: אם הקערות לא הזהיבו מספיק בתחתית אפשר להחזיר לתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפיה ולאפות למשך כמה דקות נוספות.
  • תפוחים מקורמלים: במחבת גדולה או בסיר רחב ממיסים יחד את החמאה, הסוכר הדבש, הברנדי ותמצית הוניל.
  • מוסיפים את פלחי התפוחים (לאחר שקילפנו אותם, הסרנו את הליבה וחתכנו לשמיניות) ומבשלים/מטגנים את התפוחים בתערובת על אש בינונית עד גבוהה עד שהם מתרככים ומקורמלים (אבל לא מתפרקים).
  • מכבים את האש ומניחים בצד להצטננות.
  • טיפ: תפוחי גרנד סמיט (הירוקים החמצמצים) שומרים על צורתם יותר טוב מסוגי תפוחים אחרים ולכן מומלץ להשתמש בהם.
  • הגשה: ממלאים כל קערת קדאיף במוס שוקולד לבן ומקשטים ב 3-4 פלחי תפוח.
  • מוס שוקולד לבן: ממיסים יחד במיקרו את השוקולד הלבן (מופרד לקוביות) יחד עם 150 גר' שמנת מתוקה וכפית תמצית וניל. לאחר שהתערובת נמסה כולה מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות להצטננות (בינתים מכינים את הקערות והתפוחים).
  • לאחר שהתערובת התקררה מעבירים לקערת המיקסר, מוסיפים 200 גר' שמנת מתוקה ומקציפים יחד עד לקבלת מוס אוורירי ויציב.
  • קערות קדאיף: מחממים תנור ל 180 מעלות ומכינים תבנית שקעים משומנת (רצוי מסיליקון)
  • בקערה גדולה מערבבים את שערות הקדאיף עם אבקת הסוכר ותוך כדי מפרידים את השערות אחת מהשניה כדי שלא יידבקו
  • מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב, שוב תוך הפרדת השערות על מנת שכולן יצופו באופן אחיד בחמאה.
  • לוקחים מעט שערות, משטחים ומסדרים על כף היד בצורת עיגול ומניחים בתבנית השקעים תוך סידור לצורת קערה. חוזרים על הפעולה עד שמסתיימת התערובת (הכמות מספיקה ל 24 קערות כך שיהיה צורך להשתמש ב 2 תבניות או להכין בכמה פעמים).
  • אופים את הקערות במשך כ- 7-10 דקות, תוך בדיקה לאחר כמה דקות לוודא ששערות הקדאיף לא נשרפו (הן מאוד עדינות).
  • לאחר ההוצאה מהתנור מניחים לקערות להתקרר בתבניות ורק אז מחלצים.
  • טיפ: אם הקערות לא הזהיבו מספיק בתחתית אפשר להחזיר לתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפיה ולאפות למשך כמה דקות נוספות.
  • תפוחים מקורמלים: במחבת גדולה או בסיר רחב ממיסים יחד את החמאה, הסוכר הדבש, הברנדי ותמצית הוניל.
  • מוסיפים את פלחי התפוחים (לאחר שקילפנו אותם, הסרנו את הליבה וחתכנו לשמיניות) ומבשלים/מטגנים את התפוחים בתערובת על אש בינונית עד גבוהה עד שהם מתרככים ומקורמלים (אבל לא מתפרקים).
  • מכבים את האש ומניחים בצד להצטננות.
  • טיפ: תפוחי גרנד סמיט (הירוקים החמצמצים) שומרים על צורתם יותר טוב מסוגי תפוחים אחרים ולכן מומלץ להשתמש בהם.
  • הגשה: ממלאים כל קערת קדאיף במוס שוקולד לבן ומקשטים ב 3-4 פלחי תפוח.
  • לאחר שהתערובת התקררה מעבירים לקערת המיקסר, מוסיפים 200 גר' שמנת מתוקה ומקציפים יחד עד לקבלת מוס אוורירי ויציב.
  • 1
  • מוס שוקולד לבן: ממיסים יחד במיקרו את השוקולד הלבן (מופרד לקוביות) יחד עם 150 גר' שמנת מתוקה וכפית תמצית וניל. לאחר שהתערובת נמסה כולה מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות להצטננות (בינתים מכינים את הקערות והתפוחים).
  • 2
  • לאחר שהתערובת התקררה מעבירים לקערת המיקסר, מוסיפים 200 גר' שמנת מתוקה ומקציפים יחד עד לקבלת מוס אוורירי ויציב.
  • 3
  • קערות קדאיף: מחממים תנור ל 180 מעלות ומכינים תבנית שקעים משומנת (רצוי מסיליקון)
  • 4
  • בקערה גדולה מערבבים את שערות הקדאיף עם אבקת הסוכר ותוך כדי מפרידים את השערות אחת מהשניה כדי שלא יידבקו
  • 5
  • מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב, שוב תוך הפרדת השערות על מנת שכולן יצופו באופן אחיד בחמאה.
  • 6
  • לוקחים מעט שערות, משטחים ומסדרים על כף היד בצורת עיגול ומניחים בתבנית השקעים תוך סידור לצורת קערה. חוזרים על הפעולה עד שמסתיימת התערובת (הכמות מספיקה ל 24 קערות כך שיהיה צורך להשתמש ב 2 תבניות או להכין בכמה פעמים).
  • 7
  • אופים את הקערות במשך כ- 7-10 דקות, תוך בדיקה לאחר כמה דקות לוודא ששערות הקדאיף לא נשרפו (הן מאוד עדינות).
  • 8
  • לאחר ההוצאה מהתנור מניחים לקערות להתקרר בתבניות ורק אז מחלצים.
  • 9
  • טיפ: אם הקערות לא הזהיבו מספיק בתחתית אפשר להחזיר לתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפיה ולאפות למשך כמה דקות נוספות.
  • 10
  • תפוחים מקורמלים: במחבת גדולה או בסיר רחב ממיסים יחד את החמאה, הסוכר הדבש, הברנדי ותמצית הוניל.
  • 11
  • מוסיפים את פלחי התפוחים (לאחר שקילפנו אותם, הסרנו את הליבה וחתכנו לשמיניות) ומבשלים/מטגנים את התפוחים בתערובת על אש בינונית עד גבוהה עד שהם מתרככים ומקורמלים (אבל לא מתפרקים).
  • 12
  • מכבים את האש ומניחים בצד להצטננות.
  • 13
  • טיפ: תפוחי גרנד סמיט (הירוקים החמצמצים) שומרים על צורתם יותר טוב מסוגי תפוחים אחרים ולכן מומלץ להשתמש בהם.
  • 14
  • הגשה: ממלאים כל קערת קדאיף במוס שוקולד לבן ומקשטים ב 3-4 פלחי תפוח.
  • הטיפ שלנו
    • מומלץ למלא את הקעריות ממש לפני ההגשה.
    • תפוחי גרנד סמיט (הירוקים החמצמצים) שומרים על צורתם יותר טוב מסוגי תפוחים אחרים ולכן מומלץ להשתמש בהם.
    9 תגובות
    1. Avatar לינוי הגיב:

      אפשר מתכון לחצי מהכמות ? והאם שומרים במקרר ?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי לינוי,
        כדי להכין חצי כמות מהמתכון עלייך לחלק בחצי את כל המצרכים במתכון.
        מומלץ למלא את הקעריות ממש לפני ההגשה ואת מה שנשאר שומרים במקרר.

    2. Avatar מרינה הגיב:

      כמה קערות יוצא בהכנה?

    3. Avatar Kay הגיב:

      שלום,אפשר להכין פרווה?

    4. Avatar תיקי הגיב:

      לא צויין מידת החום לאפיה

    5. Avatar תיקי הגיב:

      מה מידת החום לא צויין

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0