מעבר לתפריט תחתון
הפעל הדגשת קישורים

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

קראמבל אפרסקים ושוקולד לבן

פירות הקיץ כבר נמצאים בכל פינה, וזה בדיוק הזמן להכין קינוחי פירות קלילים ומהירים שדורשים מינימום מאמץ. כזה בדיוק הוא הקינוח הבא – קראמבל אפרסקים ושוקולד לבן שמכינים ב-10 דקות עבודה ומגישים עם גלידת וניל. קינוח מושלם לימים החמים.
  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
הוסף למועדפים שלי
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או פיירקס בינונית
0 תגובות
מצרכים

לפירות:1 קילו אפרסקים
2 כפות סוכר דמררה
150 גרם שוקולד לבן

לקראמבל:100 גרם (3/4 כוס) קמח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם (1/2 כוס) סוכר דמררה
קורט מלח
50 גרם שקדים פרוסים

להגשה:אבקת סוכר

אופן ההכנה:
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • שוטפים את האפרסקים היטב וחותכים אותם לקוביות בינוניות.
  • שמים את קוביות האפרסקים בתוך התבנית בשכבה אחידה. האפרסקים אמורים למלא את התבנית כמעט עד שפתה.
  • מפזרים סוכר מעל האפרסקים.
  • קוצצים את השוקולד הלבן דק ומפזרים על ובין קוביות האפרסקים.
  • קראמבל: בקערה בינונית שמים קמח, חמאה, סוכר ומלח ובעזרת הידיים מעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  • מפזרים את פירורי הבצק על גבי שכבת האפרסקים בצורה אחידה.
  • מפזרים שקדים פרוסים בחלק העליון (על הקראמבל).
  • אופים במשך 30-40 דקות או עד שהאפרסקים מבעבעים ומגירים נוזלים והקראמבל זהוב.
  • מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם עם רוטב שוקולד לבן או גלידה.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • שוטפים את האפרסקים היטב וחותכים אותם לקוביות בינוניות.
  • שמים את קוביות האפרסקים בתוך התבנית בשכבה אחידה. האפרסקים אמורים למלא את התבנית כמעט עד שפתה.
  • מפזרים סוכר מעל האפרסקים.
  • קוצצים את השוקולד הלבן דק ומפזרים על ובין קוביות האפרסקים.
  • קראמבל: בקערה בינונית שמים קמח, חמאה, סוכר ומלח ובעזרת הידיים מעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  • מפזרים את פירורי הבצק על גבי שכבת האפרסקים בצורה אחידה.
  • מפזרים שקדים פרוסים בחלק העליון (על הקראמבל).
  • אופים במשך 30-40 דקות או עד שהאפרסקים מבעבעים ומגירים נוזלים והקראמבל זהוב.
  • מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם עם רוטב שוקולד לבן או גלידה.
  • שוטפים את האפרסקים היטב וחותכים אותם לקוביות בינוניות.
  • 1
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • 2
  • שוטפים את האפרסקים היטב וחותכים אותם לקוביות בינוניות.
  • 3
  • שמים את קוביות האפרסקים בתוך התבנית בשכבה אחידה. האפרסקים אמורים למלא את התבנית כמעט עד שפתה.
  • 4
  • מפזרים סוכר מעל האפרסקים.
  • 5
  • קוצצים את השוקולד הלבן דק ומפזרים על ובין קוביות האפרסקים.
  • 6
  • קראמבל: בקערה בינונית שמים קמח, חמאה, סוכר ומלח ובעזרת הידיים מעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  • 7
  • מפזרים את פירורי הבצק על גבי שכבת האפרסקים בצורה אחידה.
  • 8
  • מפזרים שקדים פרוסים בחלק העליון (על הקראמבל).
  • 9
  • אופים במשך 30-40 דקות או עד שהאפרסקים מבעבעים ומגירים נוזלים והקראמבל זהוב.
  • 10
  • מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם עם רוטב שוקולד לבן או גלידה.
  • הטיפ שלנו
    • אפשר להשתמש בכל פרי קיץ שאוהבים במקום אפרסקים באותה כמות.
    • במקום שוקולד לבן אפשר להשתמש בשוקולד חלב או מריר באותה כמות.
    • שומרים את הקראמבל בכלי סגור במקרר עד 3 ימים, אך חשוב לחמם לפני ההגשה.
    0 תגובות
    הוסף תגובה

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0