אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

קרם שוקולד בצנצנות אישיות

קינוח שוקולדי, מושחת ומרשים במיוחד שמגישים בצנצנות אישיות - קרם שוקולד עשיר ונמס בפה עם קצפת רכה מעל.
זמן הכנה: שעתיים
רמת קושי: בינוני
כמות: 6 מנות בנפח 150 מ"ל
ללא גלוטן
1 תגובות

מצרכים

מצרכים:2 וחצי כוסות (600 מ"ל) שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר עלית מופרד לקוביות
4 חלמונים גודל L (או 5 חלמונים גודל M)
3 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1 כף ברנדי או ליקר אחר שאוהבים

להגשה (לא חובה):250 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
  • מחממים תנור ל 180 מעלות ומכינים קומקום עם מים רותחים.
  • מביאים לרתיחה בסיר בינוני את השמנת עם השוקולד, תוך כדי ערבוב כל דקה או שתיים עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  • מוסיפים לסיר את תמצית הוניל, קורט המלח והברנדי.
  • בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם הסוכר.
  • מוזגים מעט מתערובת השוקולד לתערובת החלמונים (להשוואת טמפרטורות), מחזירים את התערובת לסיר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  • יוצקים בעדינות את תערובת בשוקולד לצנצנות ומסדרים אותן בתבנית שמרופדת במגבת (למניעת תזוזה של הצנצנות במהלך האפיה). יוצקים לתבנית מים רותחים עד ל 3/4 גובה הצנצנות.
  • אופים במשך כחצי שעה עד שהתערובת כולה יציבה אך רוטטת מעט במרכז.
  • מוציאים מהתבנית ומצננים. מעבירים למקרר לקרור של לפחות 4 שעות
  • להגשה – מקציפים שמנת מתוקה לקצפת ויוצקים מעל כל כלי כף גדושה.
  • מחממים תנור ל 180 מעלות ומכינים קומקום עם מים רותחים.
  • מביאים לרתיחה בסיר בינוני את השמנת עם השוקולד, תוך כדי ערבוב כל דקה או שתיים עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  • מוסיפים לסיר את תמצית הוניל, קורט המלח והברנדי.
  • בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם הסוכר.
  • מוזגים מעט מתערובת השוקולד לתערובת החלמונים (להשוואת טמפרטורות), מחזירים את התערובת לסיר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  • יוצקים בעדינות את תערובת בשוקולד לצנצנות ומסדרים אותן בתבנית שמרופדת במגבת (למניעת תזוזה של הצנצנות במהלך האפיה). יוצקים לתבנית מים רותחים עד ל 3/4 גובה הצנצנות.
  • אופים במשך כחצי שעה עד שהתערובת כולה יציבה אך רוטטת מעט במרכז.
  • מוציאים מהתבנית ומצננים. מעבירים למקרר לקרור של לפחות 4 שעות
  • להגשה – מקציפים שמנת מתוקה לקצפת ויוצקים מעל כל כלי כף גדושה.
  • מביאים לרתיחה בסיר בינוני את השמנת עם השוקולד, תוך כדי ערבוב כל דקה או שתיים עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  • 1
  • מחממים תנור ל 180 מעלות ומכינים קומקום עם מים רותחים.
  • 2
  • מביאים לרתיחה בסיר בינוני את השמנת עם השוקולד, תוך כדי ערבוב כל דקה או שתיים עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  • 3
  • מוסיפים לסיר את תמצית הוניל, קורט המלח והברנדי.
  • 4
  • בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם הסוכר.
  • 5
  • מוזגים מעט מתערובת השוקולד לתערובת החלמונים (להשוואת טמפרטורות), מחזירים את התערובת לסיר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  • 6
  • יוצקים בעדינות את תערובת בשוקולד לצנצנות ומסדרים אותן בתבנית שמרופדת במגבת (למניעת תזוזה של הצנצנות במהלך האפיה). יוצקים לתבנית מים רותחים עד ל 3/4 גובה הצנצנות.
  • 7
  • אופים במשך כחצי שעה עד שהתערובת כולה יציבה אך רוטטת מעט במרכז.
  • 8
  • מוציאים מהתבנית ומצננים. מעבירים למקרר לקרור של לפחות 4 שעות
  • 9
  • להגשה – מקציפים שמנת מתוקה לקצפת ויוצקים מעל כל כלי כף גדושה.
  • הטיפ שלנו
    • שומרים את הקינוחים במקרר עד 4 ימים.
    • אם לא אוהבים ברנדי אפשר להשמיט.
    1 תגובות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0