אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

שבלולי שמרים

שבלולי שמרים, מבצק רך ונוח לעבודה, במילוי קונפיטורת תות ושוקולד לבן. וגם: איך גורמים למאפים להשאר רכים, מבריקים וטעימים גם ביום שאחרי
  • מאת: השף יניב גור-אריה
זמן הכנה: 12 שעות
רמת קושי: בינוני
כמות:  
2 תגובות
מצרכים

לבצק:1/2 3 כוס קמח לבן ללחם
1 כפית מלח
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס חלב
1 כף שמרים יבשים
1 חבילה גבינת שמנת 5% סימפוניה
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
2 חלמונים
100 גרם חמאה רכה

למלית:1 צנצנת קונפיטורת תות במתיקות מעודנת של יד מרדכי
1 גביע יוגורט יווני
2 חבילות שוקולד לבן עלית

להברשה:1 ביצה טרופה
1/2 צנצנת קונפיטורת תות במתיקות מעודנת של יד מרדכי

בצק
  • ממיסים את השמרים בחלב בטמפרטורת החדר.
  • מערבבים יחד את כל החומרים היבשים.
  • מניחים במיקסר גבינה, וניל, ביצים וחלמונים.
  • מניחים מעל את תערובת היבשים.
  • מעל הכל יוצקים את תמיסת השמרים.
  • עם וו לישה לשים את הבצק, 7 – 8 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ורך.
  • מוסיפים את החמאה ולשים עוד 5 דקות עד שהבצק שוב אחיד. הבצק אמור להיות רך מאוד לא להתפתות להוסיף קמח.
  • מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים ביד מקומחת עוד דקה.
  • מכדררים את הבצק לכדור חלק, מניחים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומנקבים אותו בכמה נקודות לצורך כניסת אוויר.
  • משהים את הבצק שעתיים בטמפרטורת החדר עד שהוא כמעט מכפיל נפח ואז מעבירים למקרר לתפיחה איטית של 8 שעות לפחות ועד 24 שעות לכל היותר.
  • ממיסים את השמרים בחלב בטמפרטורת החדר.
  • מערבבים יחד את כל החומרים היבשים.
  • מניחים במיקסר גבינה, וניל, ביצים וחלמונים.
  • מניחים מעל את תערובת היבשים.
  • מעל הכל יוצקים את תמיסת השמרים.
  • עם וו לישה לשים את הבצק, 7 – 8 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ורך.
  • מוסיפים את החמאה ולשים עוד 5 דקות עד שהבצק שוב אחיד. הבצק אמור להיות רך מאוד לא להתפתות להוסיף קמח.
  • מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים ביד מקומחת עוד דקה.
  • מכדררים את הבצק לכדור חלק, מניחים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומנקבים אותו בכמה נקודות לצורך כניסת אוויר.
  • משהים את הבצק שעתיים בטמפרטורת החדר עד שהוא כמעט מכפיל נפח ואז מעבירים למקרר לתפיחה איטית של 8 שעות לפחות ועד 24 שעות לכל היותר.
  • מערבבים יחד את כל החומרים היבשים.
  • 1
  • ממיסים את השמרים בחלב בטמפרטורת החדר.
  • 2
  • מערבבים יחד את כל החומרים היבשים.
  • 3
  • מניחים במיקסר גבינה, וניל, ביצים וחלמונים.
  • 4
  • מניחים מעל את תערובת היבשים.
  • 5
  • מעל הכל יוצקים את תמיסת השמרים.
  • 6
  • עם וו לישה לשים את הבצק, 7 – 8 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ורך.
  • 7
  • מוסיפים את החמאה ולשים עוד 5 דקות עד שהבצק שוב אחיד. הבצק אמור להיות רך מאוד לא להתפתות להוסיף קמח.
  • 8
  • מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים ביד מקומחת עוד דקה.
  • 9
  • מכדררים את הבצק לכדור חלק, מניחים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומנקבים אותו בכמה נקודות לצורך כניסת אוויר.
  • 10
  • משהים את הבצק שעתיים בטמפרטורת החדר עד שהוא כמעט מכפיל נפח ואז מעבירים למקרר לתפיחה איטית של 8 שעות לפחות ועד 24 שעות לכל היותר.
  • מלית
    • ממיסים יחד במיקרוגל קונפיטורה ושוקולד לבן ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
    • מצננים במקרר עד למרקם נח למריחה.
    • ממיסים יחד במיקרוגל קונפיטורה ושוקולד לבן ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
    • מצננים במקרר עד למרקם נח למריחה.
  • מצננים במקרר עד למרקם נח למריחה.
  • 1
  • ממיסים יחד במיקרוגל קונפיטורה ושוקולד לבן ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
  • 2
  • מצננים במקרר עד למרקם נח למריחה.
  • השבלולים:
    • מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה מלבני בעובי 0.5 ס"מ.
    • מורחים כל מחצית מהבצק במחצית מהמלית.
    • מגלגלים את הבצק לגלילה מהודקת.
    • עוברים על הגלילה עם המערוך בתנועות לחיצה קלות לצורך השטחה קלה.
    • חותכים את גלילת הבצק למקטעים בעובי 1.5 ס"מ.
    • מניחים את שבלולי הבצק בתבנית על נייר אפיה כשהחתך כלפי מעלה.
    • מתפיחים את השושנים 1 – 2 שעות, עד להכפלת הנפח.
    • מברישים בביצה טרופה.
    • מחממים תנור ל- 160 מעלות ומניחים בתחתיתו תבנית עם מים. אופים ב – 160 מעלות, כ- 15 – 20 דקות, עד הזהבה..
    • לאחר האפייה מחממים מעט במיקרוגל את הקונפיטורה תות במתיקות מעודנת עד לקבלת מרקם נוזלי ומברישים את המאפים (זה ייתן להם ברק יפה ועסיסיות).
    • מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה מלבני בעובי 0.5 ס"מ.
    • מורחים כל מחצית מהבצק במחצית מהמלית.
    • מגלגלים את הבצק לגלילה מהודקת.
    • עוברים על הגלילה עם המערוך בתנועות לחיצה קלות לצורך השטחה קלה.
    • חותכים את גלילת הבצק למקטעים בעובי 1.5 ס"מ.
    • מניחים את שבלולי הבצק בתבנית על נייר אפיה כשהחתך כלפי מעלה.
    • מתפיחים את השושנים 1 – 2 שעות, עד להכפלת הנפח.
    • מברישים בביצה טרופה.
    • מחממים תנור ל- 160 מעלות ומניחים בתחתיתו תבנית עם מים. אופים ב – 160 מעלות, כ- 15 – 20 דקות, עד הזהבה..
    • לאחר האפייה מחממים מעט במיקרוגל את הקונפיטורה תות במתיקות מעודנת עד לקבלת מרקם נוזלי ומברישים את המאפים (זה ייתן להם ברק יפה ועסיסיות).
  • מורחים כל מחצית מהבצק במחצית מהמלית.
  • 1
  • מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה מלבני בעובי 0.5 ס"מ.
  • 2
  • מורחים כל מחצית מהבצק במחצית מהמלית.
  • 3
  • מגלגלים את הבצק לגלילה מהודקת.
  • 4
  • עוברים על הגלילה עם המערוך בתנועות לחיצה קלות לצורך השטחה קלה.
  • 5
  • חותכים את גלילת הבצק למקטעים בעובי 1.5 ס"מ.
  • 6
  • מניחים את שבלולי הבצק בתבנית על נייר אפיה כשהחתך כלפי מעלה.
  • 7
  • מתפיחים את השושנים 1 – 2 שעות, עד להכפלת הנפח.
  • 8
  • מברישים בביצה טרופה.
  • 9
  • מחממים תנור ל- 160 מעלות ומניחים בתחתיתו תבנית עם מים. אופים ב – 160 מעלות, כ- 15 – 20 דקות, עד הזהבה..
  • 10
  • לאחר האפייה מחממים מעט במיקרוגל את הקונפיטורה תות במתיקות מעודנת עד לקבלת מרקם נוזלי ומברישים את המאפים (זה ייתן להם ברק יפה ועסיסיות).
  • 2 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar הלל בן חיים הגיב:

      האוראות שלכם לא מסםיק ברורות

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        שלום הלל,
        נשמח לשמוע מה בדיוק לא ברור לך בהוראות, על מנת שנוכל לעזור ולתקן במידת הצורך.
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0