אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

חטיפי אנרגיה עם שוקולד

חטיפי אנרגיה פריכים ומתוקים שקל מאוד להכין בבית ולשלוח עם הילדים לגנים או לבית הספר. אם אורזים אותם בנייר פרגמנט (אפשר גם עם מדבקות!) הם ישמרו היטב בתיק ולא ידבקו לדברים אחרים.
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: תבנית מרובעת בינונית
טבעוני
10 תגובות
מצרכים

לחטיפים:1/4 כוס שמן קוקוס
1 כפית תמצית וניל
2/3 כוס סילאן תמרים
1 כף חמאת בוטנים
2.5 כוסות קוואקר גס (לא טחון)
1/2 כוס אגוזי פקאן
1/2 כוס שקדים שלמים
1/3 כוס חמוציות
1/2 חבילה (50 גרם) חבילת שוקולד מריר

אופן ההכנה:
  • מערבבים בסיר קטן: שמן, תמצית וניל, סילאן וחמאת בוטנים עד שהתערובת חמימה ואחידה (לא צריך להרתיח, רק לבחוש).
  • מערבבים בקערה את שיבולת השועל והפירות היבשים. שופכים מעליה את תערובת הסילאן ומערבבים היטב עד שהתערובת נראית אחידה.
  • קוצצים את השוקולד המריר לחתיכות גדולות (כל קוביה צריכה להתחלק לבערך 4 חתיכות). מערבבים לתוך התערובת. התערובת צריכה להיות קרירה בשלב הזה כדי לא להמיס את השוקולד.
  • משטחים את התערובת בתבנית מרובעת ומכוסה בנייר אפייה. כדי להדק ולשטח את התערובת בצורה אחידה מומלץ לכסות מלמעלה בשכבה נוספת של נייר אפייה וללחוץ את תערובת הגרנולה עם כוס.
  • מכניסים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות, עד שהעיסה משחימה ומתקשה.
  • מוצאים מהתנור ומקררים.
  • כשתהתערובת קרה לגמרי חותכים בעזרת סכין חדה למלבנים. אפשר לקרר את התבנית קצת במקפיא כדי להגיע לקירור מלא יחסית מהר.
  • מערבבים בסיר קטן: שמן, תמצית וניל, סילאן וחמאת בוטנים עד שהתערובת חמימה ואחידה (לא צריך להרתיח, רק לבחוש).
  • מערבבים בקערה את שיבולת השועל והפירות היבשים. שופכים מעליה את תערובת הסילאן ומערבבים היטב עד שהתערובת נראית אחידה.
  • קוצצים את השוקולד המריר לחתיכות גדולות (כל קוביה צריכה להתחלק לבערך 4 חתיכות). מערבבים לתוך התערובת. התערובת צריכה להיות קרירה בשלב הזה כדי לא להמיס את השוקולד.
  • משטחים את התערובת בתבנית מרובעת ומכוסה בנייר אפייה. כדי להדק ולשטח את התערובת בצורה אחידה מומלץ לכסות מלמעלה בשכבה נוספת של נייר אפייה וללחוץ את תערובת הגרנולה עם כוס.
  • מכניסים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות, עד שהעיסה משחימה ומתקשה.
  • מוצאים מהתנור ומקררים.
  • כשתהתערובת קרה לגמרי חותכים בעזרת סכין חדה למלבנים. אפשר לקרר את התבנית קצת במקפיא כדי להגיע לקירור מלא יחסית מהר.
  • מערבבים בקערה את שיבולת השועל והפירות היבשים. שופכים מעליה את תערובת הסילאן ומערבבים היטב עד שהתערובת נראית אחידה.
  • 1
  • מערבבים בסיר קטן: שמן, תמצית וניל, סילאן וחמאת בוטנים עד שהתערובת חמימה ואחידה (לא צריך להרתיח, רק לבחוש).
  • 2
  • מערבבים בקערה את שיבולת השועל והפירות היבשים. שופכים מעליה את תערובת הסילאן ומערבבים היטב עד שהתערובת נראית אחידה.
  • 3
  • קוצצים את השוקולד המריר לחתיכות גדולות (כל קוביה צריכה להתחלק לבערך 4 חתיכות). מערבבים לתוך התערובת. התערובת צריכה להיות קרירה בשלב הזה כדי לא להמיס את השוקולד.
  • 4
  • משטחים את התערובת בתבנית מרובעת ומכוסה בנייר אפייה. כדי להדק ולשטח את התערובת בצורה אחידה מומלץ לכסות מלמעלה בשכבה נוספת של נייר אפייה וללחוץ את תערובת הגרנולה עם כוס.
  • 5
  • מכניסים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות, עד שהעיסה משחימה ומתקשה.
  • 6
  • מוצאים מהתנור ומקררים.
  • 7
  • כשתהתערובת קרה לגמרי חותכים בעזרת סכין חדה למלבנים. אפשר לקרר את התבנית קצת במקפיא כדי להגיע לקירור מלא יחסית מהר.
  • הטיפ שלנו
    • שומרים בקופסת פלסטיק אטומה במקרר כדי לשמור על פריכות הגרנולה.
    • כדי לגוון את המתכון אפשר להוסיף גם 2 כפות זרעי צ'יה (שמכילים אומגה 3) או שומשום (מקור טוב לסידן).
    10 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar זהבה שבת הגיב:

      במה אפשר להחליף את הסילאן למי שאסור לו סוכר ?
      האם כמות הסילאן במתכון זה מותרת לאדם שצריך להימנע מצריכת סוכר?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        עדיף להתייעץ עם רופא או האדם שלו מכינים את הקינוח ולא להסתמך על המלצות שאינן רפואיות במקרה הזה כדי לא להסב נזק. יכול להיות שאפשר להכין עם ממתיק, אבל לא ניסינו.

    2. Avatar זהבה שבת הגיב:

      במה אפשר להחליף את הסילאן לאדם שאסור לו סוכר ?

    3. Avatar שר הגיב:

      מה ניתן לשים במקום חמאת בוטנים?

    4. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      הכנתי השבוע את החטיפים , יצא מוצלח מאוד !!! ( החלפתי את חמאת הבוטנים בממרח לוטוס .. ) ועשיתי ציפוי שוקולד מקרם קוקוס + שוקולד מריר .

    5. Avatar פנינה הגיב:

      מה הכמות להמרה של השמן קוקוס בחמאה?

    6. Avatar משה דץ הגיב:

      אפשר להשתמש בחמאה במקום שמן קוקוס?

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0