מצרכים
בסיס :50 גרם חמאה
1/2 כוס (50 גרם) סוכר חום בהיר
2 חלמונים מביצה M
1/2 כוס פחות כף (60 גרם) קמח
1 כף (10 גרם) קקאו
1/2 שקית (5 גרם) אבקת אפיה
15 גרם שוקולד פרה מריר
גנאש שוקולד אפוי:1/2 כוס (100 גרם) שמנת מתוקה
60 גרם שוקולד פרה מריר
1 חלמון מביצה M
גנאש לציפוי:3 כפות (40 גרם) שמנת מתוקה
40 גרם שוקולד פרה מריר
הרכבת המנה:1/2 כוס (50 גרם) ממרחית לבנה
חצאי אגוז לוז קלויים
אבקת קקאו לפיזור בהגשה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מכניסים את כל מצרכי הבסיס למעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים למרקם פירורי.
- מעבירים את התערובת לשולחן העבודה. מאחדים את הבצק.
- משטחים את הבצק בתבנית עד שמתקבל בסיס אחיד ומכניסים לתנור למשך 10-12 דקות.
- בזמן שהבסיס בתנור מכינים את הגנאש האפוי: ממיסים את השוקולד והשמנת במיקרוגל בפולסים קצרים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החלמון ומערבבים היטב.
- מזלפים את הממרחית על הבסיס ומקפידים להשאיר שוליים של כ-1/2 סנטימטר.
- יוצקים מעל הממרחית את הגנאש ומכניסים לתנור ל-12 דקות בדיוק בחום של 180 מעלות.
מוציאים ומצצנים היטב.
- בזמן שהטארט בתנור מכינים את הגנאש לציפוי: ממיסים שוקולד ושמנת במיקרוגל בפולסים קצרים ומערבבים למרקם אחיד.
- לאחר התקררות הטארט שופכים עליו את הגנאש, משטחים בעזרת כף ומשאירים שוליים של חצי סנטימטר.
- מקשטים מעל בחצאי אגוזי לוז ומפזרים מסביב אבקת קקאו
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מכניסים את כל מצרכי הבסיס למעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים למרקם פירורי.
- מעבירים את התערובת לשולחן העבודה. מאחדים את הבצק.
- משטחים את הבצק בתבנית עד שמתקבל בסיס אחיד ומכניסים לתנור למשך 10-12 דקות.
- בזמן שהבסיס בתנור מכינים את הגנאש האפוי: ממיסים את השוקולד והשמנת במיקרוגל בפולסים קצרים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החלמון ומערבבים היטב.
- מזלפים את הממרחית על הבסיס ומקפידים להשאיר שוליים של כ-1/2 סנטימטר.
- יוצקים מעל הממרחית את הגנאש ומכניסים לתנור ל-12 דקות בדיוק בחום של 180 מעלות.
מוציאים ומצצנים היטב.
- בזמן שהטארט בתנור מכינים את הגנאש לציפוי: ממיסים שוקולד ושמנת במיקרוגל בפולסים קצרים ומערבבים למרקם אחיד.
- לאחר התקררות הטארט שופכים עליו את הגנאש, משטחים בעזרת כף ומשאירים שוליים של חצי סנטימטר.
- מקשטים מעל בחצאי אגוזי לוז ומפזרים מסביב אבקת קקאו
מכניסים את כל מצרכי הבסיס למעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים למרקם פירורי.מכניסים את כל מצרכי הבסיס למעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים למרקם פירורי. מעבירים את התערובת לשולחן העבודה. מאחדים את הבצק. משטחים את הבצק בתבנית עד שמתקבל בסיס אחיד ומכניסים לתנור למשך 10-12 דקות. בזמן שהבסיס בתנור מכינים את הגנאש האפוי: ממיסים את השוקולד והשמנת במיקרוגל בפולסים קצרים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החלמון ומערבבים היטב. מזלפים את הממרחית על הבסיס ומקפידים להשאיר שוליים של כ-1/2 סנטימטר. יוצקים מעל הממרחית את הגנאש ומכניסים לתנור ל-12 דקות בדיוק בחום של 180 מעלות.
מוציאים ומצצנים היטב.
בזמן שהטארט בתנור מכינים את הגנאש לציפוי: ממיסים שוקולד ושמנת במיקרוגל בפולסים קצרים ומערבבים למרקם אחיד. לאחר התקררות הטארט שופכים עליו את הגנאש, משטחים בעזרת כף ומשאירים שוליים של חצי סנטימטר. מקשטים מעל בחצאי אגוזי לוז ומפזרים מסביב אבקת קקאו
היי ,במה ניתן להחליף את הממרחית?
היי שקד,
אפשר להחליף בממרח נוגט או ממרח אגוזי לוז, רק צריך לקחת בחשבון שאם משתמשים בממרח שוקולדי אז לא יראו את הבדלי הצבעים בין השכבות.
אפשר בגרסת פרווה?
מתכון מדהים שוקולדי בטירוף מזכיר את השקולטריות הטובות בעולם מתכון קלללללל הכנה וטעיםםםםם
היי עדי,
תמיד שמחים לשמוע!
נשמח לראות איך יצא, מוזמנת לתייג אותנו באינסטגרם (:
https://www.instagram.com/regamatok_elite/
לאיזה קוטר של תבנית זה מתאים?
היי רות,
תבנית בקוטר 15-18.
שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה.
כן
אפשר להוריד את שוקולד בבצק?
היי חגית,
כן אפשר (:
הכנתי באותו יום שעלה יצא מושלםםםםםםם
היי אסתי,
כל כך כיף לשמוע! נשמח לראות איך יצא, את מוזמנת לתייג אותנו באינסטגרם (:
https://www.instagram.com/regamatok_elite/