אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

טארט כדורי שוקולד, טראפלס וקצפת

טארט כדורי שוקולד מדהים! קלתית פתי בר ושוקולד במילוי טראפלס שוקולד שנמס בפה ומעל הכל קצפת אוורירית. לא תאמינו כמה הוא פשוט להכנה - אפילו לא צריך להדליק את התנור
  • צילום: אפיק גבאי
זמן הכנה: 3 שעות
רמת קושי: קל
כמות: טארט בקוטר 24 ס"מ
12 תגובות

הטארט הזה הוא אחד מהקינוחים הכי מרשימים שתכינו, ועם זאת הכי קל להכנה שיש. יש בו תחתית של כדורי שוקולד, מילוי עשיר של טראפלס שוקולד ומעל הכל קצפת אוורירית.

והכי כיף? מהשאריות תערובת של הבסיס, אפשר להכין גם כדורי שוקולד טעימים.

הכנתם? שתפו אותנו בתמונה בעמוד האינסטגרם.

והנה עוד מתכון לטארט עד חצות עם שוקולד קפה

מצרכים

לקלתית:250 גרם פתי בר עלית
150 גרם שוקולד פרה מריר
50 גרם חמאה
1/2 כוס חלב
2 כפות קקאו
3 כפות סוכר
קורט מלח

למלית הטראפלס:1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
250 גרם שוקולד פרה מריר
קורט מלח

לקצפת:1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
2 כפות אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל

להכנת בלילת כדורי השוקולד
  • ממיסים בקערה בינונית את השוקולד המריר, החמאה והחלב. מצננים את התערובת עד שהיא מגיעה לטמפ' החדר.
  • מפוררים את הביסקוויטים בקערה גדולה, ומוסיפים לקערה עם פירורי הביסקוויטים את הקקאו, הסוכר והמלח. מוסיפים את בלילת השוקולד ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
  • מרפדים את התבנית בבלילת כדורי השוקולד. שימו לב שישאר לכם קצת תערובת מיותרת (בערך רבע מהכמות) – אפשר להכין ממנה כדורי שוקולד.
  • מעבירים את התבנית למקרר.
  • ממיסים בקערה בינונית את השוקולד המריר, החמאה והחלב. מצננים את התערובת עד שהיא מגיעה לטמפ' החדר.
  • מפוררים את הביסקוויטים בקערה גדולה, ומוסיפים לקערה עם פירורי הביסקוויטים את הקקאו, הסוכר והמלח. מוסיפים את בלילת השוקולד ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
  • מרפדים את התבנית בבלילת כדורי השוקולד. שימו לב שישאר לכם קצת תערובת מיותרת (בערך רבע מהכמות) – אפשר להכין ממנה כדורי שוקולד.
  • מעבירים את התבנית למקרר.
  • מפוררים את הביסקוויטים בקערה גדולה, ומוסיפים לקערה עם פירורי הביסקוויטים את הקקאו, הסוכר והמלח. מוסיפים את בלילת השוקולד ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
  • 1
  • ממיסים בקערה בינונית את השוקולד המריר, החמאה והחלב. מצננים את התערובת עד שהיא מגיעה לטמפ' החדר.
  • 2
  • מפוררים את הביסקוויטים בקערה גדולה, ומוסיפים לקערה עם פירורי הביסקוויטים את הקקאו, הסוכר והמלח. מוסיפים את בלילת השוקולד ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
  • 3
  • מרפדים את התבנית בבלילת כדורי השוקולד. שימו לב שישאר לכם קצת תערובת מיותרת (בערך רבע מהכמות) – אפשר להכין ממנה כדורי שוקולד.
  • 4
  • מעבירים את התבנית למקרר.
  • להכנת המלית
    • ממיסים בקערה בינונית את השמנת המתוקה, השוקולד המריר והמלח.
    • יוצקים את המלית על הקלתית ומעבירים לקירור למשך שעתיים לפחות.
    • ממיסים בקערה בינונית את השמנת המתוקה, השוקולד המריר והמלח.
    • יוצקים את המלית על הקלתית ומעבירים לקירור למשך שעתיים לפחות.
  • יוצקים את המלית על הקלתית ומעבירים לקירור למשך שעתיים לפחות.
  • 1
  • ממיסים בקערה בינונית את השמנת המתוקה, השוקולד המריר והמלח.
  • 2
  • יוצקים את המלית על הקלתית ומעבירים לקירור למשך שעתיים לפחות.
  • לקצפת
    • בקערת מיקסר מקציפים את כל חומרי הקצפת לקצפת יציבה ומזלפים/מורחים על המלית
    • אם רוצים אפשר לקשט עם שוקולד מריר מגורר.
    • בקערת מיקסר מקציפים את כל חומרי הקצפת לקצפת יציבה ומזלפים/מורחים על המלית
    • אם רוצים אפשר לקשט עם שוקולד מריר מגורר.
  • אם רוצים אפשר לקשט עם שוקולד מריר מגורר.
  • 1
  • בקערת מיקסר מקציפים את כל חומרי הקצפת לקצפת יציבה ומזלפים/מורחים על המלית
  • 2
  • אם רוצים אפשר לקשט עם שוקולד מריר מגורר.
  • 2
    טארט כדורי שוקולד, טראפלס וקצפת
    הטיפ שלנו
    • שימו לב שמעט קשה לשחרר את הקלתית מהתבנית. מומלץ להפשיר את התבנית בטמפ' החדר למשך חצי שעה, ורק אז לנסות לחלץ אותה. בנוסף, אפשר לחמם את התבנית מבחוץ בעזרת ברנר/מגבת שנטבלה במים חמים.
    12 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar סיון הגיב:

      היי , לפי התמונה צריך לרפד את הצדדים גבוה יותר נכון ? צריך לשים שמן מסביב כדי שיהיה קל יותר להוציא ואיך מוציאים אחרי ששמים את השוקולד או אחרי

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי סיון,
        צריך לרפד את הדפנות בגובה של התבנית ולחלץ אחרי ששמים את השוקולד, מומלץ להפשיר את התבנית בטמפ' החדר למשך חצי שעה, ורק אז לנסות לחלץ אותה. בנוסף, אפשר לחמם את התבנית מבחוץ בעזרת ברנר/מגבת שנטבלה במים חמים.
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    2. Avatar סיגל הגיב:

      האם אפשר לעשות אותה פרווה? נניח במקום חמאה מחמאה ובמקום חלב אז מים, ובמקום שמנת להקצפה אז צמחית?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי סיגל,
        כן אפשר להכין את הטארט בגרסה פרווה.
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    3. Avatar עינבל הגיב:

      האם ניתן לעשות בשוקולד חלבי ולא מריר?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי עינבל,
        כן אפשר, רק צריך לקחת בחשבון שזה ישפיע על הטעם ויצא מתוק יותר.
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    4. Avatar לירון הגיב:

      אפשר להמיר בשוקולד חלב? או חצי חצי? ייצא גם טעים?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי לירון,
        כן אפשר, יותר מומלץ חצי חצי.
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    5. Avatar סיגל הגיב:

      אם יש לי תבנית קוטר 26 פי כמה להכפיל כמויות!

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי סיגל,
        לתבנית בקוטר 26 יש להגדיל את הכמויות פי 1.25, בהצלחה ונשמח שתשתפי איתנו את התוצאה בדף החדש שלנו באינסטגרם, מוזמנת לשתף ולתייג אותנו regamatok_elite@

    6. Avatar צמ הגיב:

      מה גודל תבנית?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי,
        תבנית לטארט בקוטר 24 ס"מ.
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0