אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

מלבי ברוטב שוקולד

מלבי קרמי מושלם, עם רוטב שוקולד משגע וקוקוס ובוטנים מעל - קינוח טעים בטירוף שלא תאמינו כמה קל להכין אותו! והבונוס: יש גם גרסה פרווה
  • צילום: טל סיון צפורין
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: 5-7 כוסות תלוי בגודל
ללא גלוטן
פרווה
טבעוני
5 תגובות

מלבי עם רוטב שוקולד מריר שמשתלב בצורה מופלאה עם הקוקוס והבוטנים שמעליו. אפשר להכין אותו בקופסאות עם מכסה ולקחת לטיול או לפיקניק – הקינוח המושלם ליום העצמאות וגם לכל יום אחר בשנה.

מחפשים עוד קינוח קל להכנה בכוסות אישיות? אתם חייבים להכיר את המוס אקסטרה שוקולד המעולה הזה, שמכינים מ-5 מצרכים בלבד. מוס שוקולד קטיפתי, מפנק וקל להכנה.

הכנתם? אל תשכחו לשתף אותנו בתמונה בעמוד האינסטגרם.

מצרכים

1 ליטר חלב מכל סוג שאוהבים
80 גרם (6 כפות) קורנפלור
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית מי ורדים
100 גרם שוקולד פרה מריר
120 מ"ל שמנת מתוקה או חלב
100 גרם פיסטוקים קצוצים דק או קוקוס
בוטנים קצוצים - לא חובה

אופן ההכנה:
  • שופכים 3/4 מכמות החלב לסיר ואת ה-1/4 הנותרים מעבירים לקערה בינונית. מוסיפים לקערה את הקורנפלור ומערבבים היטב עד שאין גושים. מעבירים לסיר את החלב עם הקורנפלור המעורבב.
  • מוסיפים סוכר ומי ורדים ומבשלים על אש בינונית, תוך כדי טריפה תמידית, עד שנוצר קרם במרקם של דני. מעבירים לכוסות שקופות או קופסאות שאפשר לקחת איתכם או לשנע לאורחים.
  • ממיסים שוקולד עם שמנת עד שנוצר רוטב חלק ומצננים מעט.
  • מזלפים 2-3 כפות מהרוטב על המלבי ומכסים את הכוסות או הקופסאות עם ניילון נצמד ושומרים במקרר.
  • לפני ההגשה מפזרים פיסטוקים, קוקוס או בוטנים (ואפשר גם וגם).
  • שופכים 3/4 מכמות החלב לסיר ואת ה-1/4 הנותרים מעבירים לקערה בינונית. מוסיפים לקערה את הקורנפלור ומערבבים היטב עד שאין גושים. מעבירים לסיר את החלב עם הקורנפלור המעורבב.
  • מוסיפים סוכר ומי ורדים ומבשלים על אש בינונית, תוך כדי טריפה תמידית, עד שנוצר קרם במרקם של דני. מעבירים לכוסות שקופות או קופסאות שאפשר לקחת איתכם או לשנע לאורחים.
  • ממיסים שוקולד עם שמנת עד שנוצר רוטב חלק ומצננים מעט.
  • מזלפים 2-3 כפות מהרוטב על המלבי ומכסים את הכוסות או הקופסאות עם ניילון נצמד ושומרים במקרר.
  • לפני ההגשה מפזרים פיסטוקים, קוקוס או בוטנים (ואפשר גם וגם).
  • מוסיפים סוכר ומי ורדים ומבשלים על אש בינונית, תוך כדי טריפה תמידית, עד שנוצר קרם במרקם של דני. מעבירים לכוסות שקופות או קופסאות שאפשר לקחת איתכם או לשנע לאורחים.
  • 1
  • שופכים 3/4 מכמות החלב לסיר ואת ה-1/4 הנותרים מעבירים לקערה בינונית. מוסיפים לקערה את הקורנפלור ומערבבים היטב עד שאין גושים. מעבירים לסיר את החלב עם הקורנפלור המעורבב.
  • 2
  • מוסיפים סוכר ומי ורדים ומבשלים על אש בינונית, תוך כדי טריפה תמידית, עד שנוצר קרם במרקם של דני. מעבירים לכוסות שקופות או קופסאות שאפשר לקחת איתכם או לשנע לאורחים.
  • 3
  • ממיסים שוקולד עם שמנת עד שנוצר רוטב חלק ומצננים מעט.
  • 4
  • מזלפים 2-3 כפות מהרוטב על המלבי ומכסים את הכוסות או הקופסאות עם ניילון נצמד ושומרים במקרר.
  • 5
  • לפני ההגשה מפזרים פיסטוקים, קוקוס או בוטנים (ואפשר גם וגם).
  • 5
    מלבי ברוטב שוקולד
    הטיפ שלנו
    • לגרסה פרווה משתמשים בחלב צמחי שאוהבים ובשמנת צמחית.
    5 תגובות
    1. Avatar רחלי הגיב:

      המתכון נראה מעולה וטעים. כתבתם שאת ה1/3 הנותר מערבבים עם הקורנפלור, אבל אם מזגנו 3/4 ליטר חלב, נותר 1/4 ליטר חלב!!

    2. Avatar קרן הגיב:

      רוטב השוקולד מאוד סמיך מה שיוצר ניגודיות גדולה לשכבת המלבי, גם הבחירה בשוקולד מריר פחות טובה כי המלבי עדין בטעמי ופה הגאנש כבד בטעם בגלל היחס בין כמות השמנת המתוקה לשוקולד,בכיף הייתי מוותרת וממשיכה עם הרוטב המקורי למלבי, לסיומת המתכון למלבי עצמו מעולה הרוטב שוקולד פשוט לא מתאים

    3. Avatar רחל הגיב:

      מהי הגירסת פרווה

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי רחל,
        לגרסה פרווה משתמשים בחלב צמחי שאוהבים ובשמנת צמחית.

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0