אופן הכנת הבצק:
- בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים, סוכר ומערבבים קלות במהירות נמוכה לפיזור אחיד.
- מוסיפים בהדרגה את הנוזלים (ביצה וחלב). שהבצק מתחיל להתגבש מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק.
- מכניסים את קוביות החמאה בהדרגה, עד הטמעה מלאה, מעלים את מהירות המיקסר לרמה בינונית. לשים כ-8 דקות (לא פחות), הבצק מוכן כאשר הוא מתנתק מהדפנות נעים רך ואחיד.
- יוצרים מהבצק כדור ומניחים בקערה רחבה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים ולח למשך שעה וחצי עד להכפלת נפח הבצק .
- בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים, סוכר ומערבבים קלות במהירות נמוכה לפיזור אחיד.
- מוסיפים בהדרגה את הנוזלים (ביצה וחלב). שהבצק מתחיל להתגבש מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק.
- מכניסים את קוביות החמאה בהדרגה, עד הטמעה מלאה, מעלים את מהירות המיקסר לרמה בינונית. לשים כ-8 דקות (לא פחות), הבצק מוכן כאשר הוא מתנתק מהדפנות נעים רך ואחיד.
- יוצרים מהבצק כדור ומניחים בקערה רחבה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים ולח למשך שעה וחצי עד להכפלת נפח הבצק .
מוסיפים בהדרגה את הנוזלים (ביצה וחלב). שהבצק מתחיל להתגבש מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק.בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים, סוכר ומערבבים קלות במהירות נמוכה לפיזור אחיד. מוסיפים בהדרגה את הנוזלים (ביצה וחלב). שהבצק מתחיל להתגבש מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק. מכניסים את קוביות החמאה בהדרגה, עד הטמעה מלאה, מעלים את מהירות המיקסר לרמה בינונית. לשים כ-8 דקות (לא פחות), הבצק מוכן כאשר הוא מתנתק מהדפנות נעים רך ואחיד. יוצרים מהבצק כדור ומניחים בקערה רחבה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים ולח למשך שעה וחצי עד להכפלת נפח הבצק .
מלית גנאש שוקולד מריר:
- מניחים בקערה את השוקולד והשמנת ומחממים בפולסים קצרים במיקרו (20 שניות כל פעם) עד להמסה מלאה.
- מצננים וממתינים עד שהתערובת מתייצבת למרקם נוח למילוי.
- מניחים בקערה את השוקולד והשמנת ומחממים בפולסים קצרים במיקרו (20 שניות כל פעם) עד להמסה מלאה.
- מצננים וממתינים עד שהתערובת מתייצבת למרקם נוח למילוי.
מצננים וממתינים עד שהתערובת מתייצבת למרקם נוח למילוי.מניחים בקערה את השוקולד והשמנת ומחממים בפולסים קצרים במיקרו (20 שניות כל פעם) עד להמסה מלאה. מצננים וממתינים עד שהתערובת מתייצבת למרקם נוח למילוי.
למלית קרמל בלונדי ובייגלה
- שופכים את הסוכר במחבת על אש בינונית וכל כמה שניות מניעים את המחבת בצורה מעגלית בכדי שהסוכר לא יישאר במקום אחד וישרף. לאחר שכל הסוכר נמס ממשיכים עוד קצת, זה שלב חשוב, צריך להגיע לצבע ענבר מעט כהה, בשביל לקבל את הטעמים החשובים של הקרמל, מצד שני צריך להיזהר שלא לשרוף את הקרמל.
- שופכים בזהירות את השמנת החמימה (חשוב לחמם אותה מעט במיקרו), מערבבים בזהירות עם כף עץ עד שכל הסוכר והשמנת מתערבבים. מתחיל להיווצר רוטב אך הוא עדיין נוזלי.
- מסירים מהאש וממשיכים לערבב. מוסיפים את הבלונדי, המלח והחמאה ומערבבים עד להמסה מלאה. מוסיפים את שברי הבייגלה ומערבבים שוב. מקררים מעט.
- שופכים את הסוכר במחבת על אש בינונית וכל כמה שניות מניעים את המחבת בצורה מעגלית בכדי שהסוכר לא יישאר במקום אחד וישרף. לאחר שכל הסוכר נמס ממשיכים עוד קצת, זה שלב חשוב, צריך להגיע לצבע ענבר מעט כהה, בשביל לקבל את הטעמים החשובים של הקרמל, מצד שני צריך להיזהר שלא לשרוף את הקרמל.
- שופכים בזהירות את השמנת החמימה (חשוב לחמם אותה מעט במיקרו), מערבבים בזהירות עם כף עץ עד שכל הסוכר והשמנת מתערבבים. מתחיל להיווצר רוטב אך הוא עדיין נוזלי.
- מסירים מהאש וממשיכים לערבב. מוסיפים את הבלונדי, המלח והחמאה ומערבבים עד להמסה מלאה. מוסיפים את שברי הבייגלה ומערבבים שוב. מקררים מעט.
שופכים בזהירות את השמנת החמימה (חשוב לחמם אותה מעט במיקרו), מערבבים בזהירות עם כף עץ עד שכל הסוכר והשמנת מתערבבים. מתחיל להיווצר רוטב אך הוא עדיין נוזלי.שופכים את הסוכר במחבת על אש בינונית וכל כמה שניות מניעים את המחבת בצורה מעגלית בכדי שהסוכר לא יישאר במקום אחד וישרף. לאחר שכל הסוכר נמס ממשיכים עוד קצת, זה שלב חשוב, צריך להגיע לצבע ענבר מעט כהה, בשביל לקבל את הטעמים החשובים של הקרמל, מצד שני צריך להיזהר שלא לשרוף את הקרמל. שופכים בזהירות את השמנת החמימה (חשוב לחמם אותה מעט במיקרו), מערבבים בזהירות עם כף עץ עד שכל הסוכר והשמנת מתערבבים. מתחיל להיווצר רוטב אך הוא עדיין נוזלי. מסירים מהאש וממשיכים לערבב. מוסיפים את הבלונדי, המלח והחמאה ומערבבים עד להמסה מלאה. מוסיפים את שברי הבייגלה ומערבבים שוב. מקררים מעט.
הרכבת הלחם קופים:
- מוציאים את הבצק מהקערה, חוצים אותו לשניים ואת השאר שומרים מכוסה.
- מרדדים למעיין ריבוע גדול ומכסים ל-5 דק' עם ניילון.
- משמנים תבנית קוגלהוף במעט חמאה באמצעות מברשת.
- חותכים את הבצק לקוביות בעזרת גלגלת או סכין. מניחים על גבי כל קובייה 3/4 כפית מהמלית, סוגרים את הקובייה על ידי משיכה משתי פינות הבצק, צביטה ושוב מהפינות הנותרות. מהדקים היטב שהמלית לא תברח ומגלגלים לכדור. מניחים בצד ומכסים. ממשיכים כך עם כל הכדורים
- מחממים שוב מעט את החמאה, כך שתהייה נוזלית (לא חמה! שימו לב). טובלים בכל פעם כדור בחמאה ואז בסוכר.
- מסדרים בתבנית את הכדורים עם מרווחים (החלק שהידקנו כלפי מעלה). ממלאים את התבנית. הקפידו למלא באותו הגובה אך אל תשכחו שהעוגה ממש תופחת אז שימו לב לא למלא עד הקצה ממש.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במצב טורבו כ-35-40 דקות עד שהעוגה זהובה מאוד.
- לאחר כ-10 דקות שהעוגה עדיין חמימה הופכים את העוגה בזהירות על גבי צלחת. ניתן לפדר אבקת סוכר.
- מוציאים את הבצק מהקערה, חוצים אותו לשניים ואת השאר שומרים מכוסה.
- מרדדים למעיין ריבוע גדול ומכסים ל-5 דק' עם ניילון.
- משמנים תבנית קוגלהוף במעט חמאה באמצעות מברשת.
- חותכים את הבצק לקוביות בעזרת גלגלת או סכין. מניחים על גבי כל קובייה 3/4 כפית מהמלית, סוגרים את הקובייה על ידי משיכה משתי פינות הבצק, צביטה ושוב מהפינות הנותרות. מהדקים היטב שהמלית לא תברח ומגלגלים לכדור. מניחים בצד ומכסים. ממשיכים כך עם כל הכדורים
- מחממים שוב מעט את החמאה, כך שתהייה נוזלית (לא חמה! שימו לב). טובלים בכל פעם כדור בחמאה ואז בסוכר.
- מסדרים בתבנית את הכדורים עם מרווחים (החלק שהידקנו כלפי מעלה). ממלאים את התבנית. הקפידו למלא באותו הגובה אך אל תשכחו שהעוגה ממש תופחת אז שימו לב לא למלא עד הקצה ממש.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במצב טורבו כ-35-40 דקות עד שהעוגה זהובה מאוד.
- לאחר כ-10 דקות שהעוגה עדיין חמימה הופכים את העוגה בזהירות על גבי צלחת. ניתן לפדר אבקת סוכר.
מרדדים למעיין ריבוע גדול ומכסים ל-5 דק' עם ניילון.מוציאים את הבצק מהקערה, חוצים אותו לשניים ואת השאר שומרים מכוסה. מרדדים למעיין ריבוע גדול ומכסים ל-5 דק' עם ניילון. משמנים תבנית קוגלהוף במעט חמאה באמצעות מברשת. חותכים את הבצק לקוביות בעזרת גלגלת או סכין. מניחים על גבי כל קובייה 3/4 כפית מהמלית, סוגרים את הקובייה על ידי משיכה משתי פינות הבצק, צביטה ושוב מהפינות הנותרות. מהדקים היטב שהמלית לא תברח ומגלגלים לכדור. מניחים בצד ומכסים. ממשיכים כך עם כל הכדורים מחממים שוב מעט את החמאה, כך שתהייה נוזלית (לא חמה! שימו לב). טובלים בכל פעם כדור בחמאה ואז בסוכר. מסדרים בתבנית את הכדורים עם מרווחים (החלק שהידקנו כלפי מעלה). ממלאים את התבנית. הקפידו למלא באותו הגובה אך אל תשכחו שהעוגה ממש תופחת אז שימו לב לא למלא עד הקצה ממש. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במצב טורבו כ-35-40 דקות עד שהעוגה זהובה מאוד. לאחר כ-10 דקות שהעוגה עדיין חמימה הופכים את העוגה בזהירות על גבי צלחת. ניתן לפדר אבקת סוכר.
הכנת הדונאטס:
- מחלקים את הבצק הנותר לחתיכות במשקל 100 גרם כל אחת ומכדררים לכדור.
- יוצרים מכל כדור שני צינורות דקים ומלפפים מעין בורג, סוגרים לחישוק.
- שוטפים בעדינות במי ברז וישר טובלים בקערת סוכר משני צידי הדונאטס.
- מניחים במרווחים על גבי נייר אפייה. במרכז הדונאטס פותחים מעט את החור ומניחים חישוק קטן שיצרנו מנייר כסף/רינג מתכת קטן.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-20 דקות עד הזהבה מלאה.
- מחממים את מלית הגנאש שוקולד שנשארה לנו וטובלים חצי דונאט. מקשטים בסוכריות צבעוניות.
- מחלקים את הבצק הנותר לחתיכות במשקל 100 גרם כל אחת ומכדררים לכדור.
- יוצרים מכל כדור שני צינורות דקים ומלפפים מעין בורג, סוגרים לחישוק.
- שוטפים בעדינות במי ברז וישר טובלים בקערת סוכר משני צידי הדונאטס.
- מניחים במרווחים על גבי נייר אפייה. במרכז הדונאטס פותחים מעט את החור ומניחים חישוק קטן שיצרנו מנייר כסף/רינג מתכת קטן.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-20 דקות עד הזהבה מלאה.
- מחממים את מלית הגנאש שוקולד שנשארה לנו וטובלים חצי דונאט. מקשטים בסוכריות צבעוניות.
יוצרים מכל כדור שני צינורות דקים ומלפפים מעין בורג, סוגרים לחישוק.מחלקים את הבצק הנותר לחתיכות במשקל 100 גרם כל אחת ומכדררים לכדור. יוצרים מכל כדור שני צינורות דקים ומלפפים מעין בורג, סוגרים לחישוק. שוטפים בעדינות במי ברז וישר טובלים בקערת סוכר משני צידי הדונאטס. מניחים במרווחים על גבי נייר אפייה. במרכז הדונאטס פותחים מעט את החור ומניחים חישוק קטן שיצרנו מנייר כסף/רינג מתכת קטן. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-20 דקות עד הזהבה מלאה. מחממים את מלית הגנאש שוקולד שנשארה לנו וטובלים חצי דונאט. מקשטים בסוכריות צבעוניות.
לחם קופים יצא ממש טעים. מאד אהבנו את המילוי ואת הבצק הרך והטעים.
איזה כיף לשמוע (: