אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

סופגניות ממולאות בשוקולד ופירות

במקום להכין סופגניות רגילות, קבלו גיוון טעים למאכל החגיגי - סופגניות ממולאות בשוקולד ופירות שמכינים בקלי קלות.
  • מתכון: אפרת ליכטנשטט
  • צילום וסטיילינג: סטודיו שלומי ארביב ואפרת ליכטנשטט
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: 30 יחידות
1 תגובות
מצרכים

לפירות:2 בננות
1 אננס
חופן ענבים
חופן תותים
3 משמשים חצויים - בעונה

לציפוי:200 גרם שוקולד מומס

לבלילה:2 ביצים
3/4 כוס חלב רגיל או שקדים
2 כפות שמן
2 כפות סוכר
רבע כפית מלח
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
רבע כפית קינמון

לטיגון:2 ליטר שמן

אופן ההכנה:
  • חותכים את הבננות לרבעים, מנקים את התותים מהעלים, חותכים את האננס ואת כל שאר הפירות לקוביות בגודל ביס.
  • ממיסים שוקולד במיקרוגל ומעבירים לקערה קטנה ועמוקה.
  • משפדים את הפירות, טובלים כל פרי בשוקולד מומס ומניחים על מגש מכוסה בנייר אפייה.
  • מצננים בפריזר כחצי שעה.
  • מכינים את הבלילה:
  • טורפים היטב ביצים,חלב, שמן, סוכר ומלח
  • מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והקינמון וטורפים לבלילה סמיכה יחסית.
  • מחממים את השמן בסיר עמוק ובודקים שהוא חם ע״י טבילת שיפוד: אם מופיעות בועות גדולות על השיפוד השמן חם.
  • טובלים את הפירות המצופים שוקולד בבלילה ומיד מכניסים לסיר לטיגון של כ20-40 שניות, תלוי בחום של השמן.
  • מטגנים כל פרי לחוד ומשתדלים לעבוד במהירות ובסביבה קרה כדי שהשוקולד לא ימס.
  • מפזרים אבקת סוכר ואוכלים מיד.
  • חותכים את הבננות לרבעים, מנקים את התותים מהעלים, חותכים את האננס ואת כל שאר הפירות לקוביות בגודל ביס.
  • ממיסים שוקולד במיקרוגל ומעבירים לקערה קטנה ועמוקה.
  • משפדים את הפירות, טובלים כל פרי בשוקולד מומס ומניחים על מגש מכוסה בנייר אפייה.
  • מצננים בפריזר כחצי שעה.
  • מכינים את הבלילה:
  • טורפים היטב ביצים,חלב, שמן, סוכר ומלח
  • מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והקינמון וטורפים לבלילה סמיכה יחסית.
  • מחממים את השמן בסיר עמוק ובודקים שהוא חם ע״י טבילת שיפוד: אם מופיעות בועות גדולות על השיפוד השמן חם.
  • טובלים את הפירות המצופים שוקולד בבלילה ומיד מכניסים לסיר לטיגון של כ20-40 שניות, תלוי בחום של השמן.
  • מטגנים כל פרי לחוד ומשתדלים לעבוד במהירות ובסביבה קרה כדי שהשוקולד לא ימס.
  • מפזרים אבקת סוכר ואוכלים מיד.
  • ממיסים שוקולד במיקרוגל ומעבירים לקערה קטנה ועמוקה.
  • 1
  • חותכים את הבננות לרבעים, מנקים את התותים מהעלים, חותכים את האננס ואת כל שאר הפירות לקוביות בגודל ביס.
  • 2
  • ממיסים שוקולד במיקרוגל ומעבירים לקערה קטנה ועמוקה.
  • 3
  • משפדים את הפירות, טובלים כל פרי בשוקולד מומס ומניחים על מגש מכוסה בנייר אפייה.
  • 4
  • מצננים בפריזר כחצי שעה.
  • 5
  • מכינים את הבלילה:
  • 6
  • טורפים היטב ביצים,חלב, שמן, סוכר ומלח
  • 7
  • מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והקינמון וטורפים לבלילה סמיכה יחסית.
  • 8
  • מחממים את השמן בסיר עמוק ובודקים שהוא חם ע״י טבילת שיפוד: אם מופיעות בועות גדולות על השיפוד השמן חם.
  • 9
  • טובלים את הפירות המצופים שוקולד בבלילה ומיד מכניסים לסיר לטיגון של כ20-40 שניות, תלוי בחום של השמן.
  • 10
  • מטגנים כל פרי לחוד ומשתדלים לעבוד במהירות ובסביבה קרה כדי שהשוקולד לא ימס.
  • 11
  • מפזרים אבקת סוכר ואוכלים מיד.
  • הטיפ שלנו
    • הסופגניות במיטבן כשהן טריות וחמות. עדיף לא להכין מראש.
    • אפשר להשתמש בכל פרי שאוהבים ובהתאם לעונה.
    1 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      זה ממש לא הצליח לי 🙁
      כשמנסים לטבול את זה בבצק זה פשוט מחליק אליו…

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0