עוגיות שוקולד צ'יפס הכי טעימות שתכינו! כאלה שאפשר לשדרג עם מלא דברים - אצבעות שוקולד, עוגיות, ממרח שוקולד, עדשים צבעוניות או קוביות שוקולד טעימות
מתכון, צילום וסטיילינג: בתיה שורק
זמן הכנה:
שעה וחצי
רמת קושי:
קל
כמות:
20-25 עוגיות תלוי בגודל
אהבתם? אל תשכחו לשתף
27
תגובות
בכל פינה ברשת רואים לאחרונה עוגיות שוקולד צ'יפס מטריפות במיוחד עם כל מיני תוספות ומילויים מיוחדים בתוך העוגיות. אז איך מכינים אותם? בואו לצפות בסדנת הלייב של בתיה שורק בעמוד האינסטגרם שלנו ותגלו שהעוגיות שוקולד צ'יפס המעולות האלו הרבה יותר פשוטות להכנה ממה שחשבתם.
והבונוס – אפשר ואפילו מומלץ בחום להכין את העוגיות שוקולד צ'יפס האלו ביחד עם הילדים, הזדמנות מעולה לזמן איכות כיפי ומתוק ביחד.
נהנתם לצפות בסדנת הלייב של בתיה ולהכין ביחד איתה עוגיות שוקולד צ'יפס? הנה המתכון שלה לעוגת שמרים שוקולד מטורפת גם בו אפשר למצוא קישור לסדנת לייב מעולה ולהכין את העוגה ביחד עם בתיה.
מצרכים
לבצק:200 גרם חמאה רכה מאוד 150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן 200 גרם (1 כוס) סוכר דמררה 2 ביצים 2 שקיות סוכר וניל 370 גרם (2 ו-1/2 כוסות+2 כפות) קמח 1/2 כפית סודה לשתיה 1 כפית מלח 2 כפות קקאו
תוספות (לא חייב את כולן):שוקולד פרה מריר, חלב או לבן אצבעות שוקולד עלית שוקולד ספלנדיד רובי שוקולד פרה בלונדי מקופלת עדשים צבעוניות ממרחית עלית אגוזים
מניחים בקערה חמאה, סוכר וניל, סוכר דמררה וסוכר לבן ומערבבים בעזרת מטרפה עד שנוצר קרם אחיד. מוסיפים בהדרגה את הביצים עד לקבלת תערובת אחידה.
מערבבים יחד בקערה נפרדת קמח, סודה לשתייה ומלח ומוסיפים לתערובת.
מערבבים מעט בעזרת כף עץ עד שנוצרים גושי בצק ולא נותרה אבקה (שימו לב לא לערבב יותר מידי).
מחלקים את הבצק לשני חלקים, חלק אחד מכסים ומכניסים למקרר. לחלק השני מוסיפים 2 כפות קקאו, מערבבים עד שהבצק נצבע כולו. מכסים ומכניסים למקרר. מקררים את הבצק כ-15 דקות.
בינתיים מכינים את התוספות שבחרתם. אם מעוניינים בעוגיות עם מילוי בפנים מזלפים על משטח ישר מטבעות של ממרחית ומכניסים למקפיא.
יוצרים כדורים (מומלץ כ-50 גרם כל כדור) ומוסיפים תוספות שאוהבים.
במידה ורוצים למלא את העוגייה יוצרים גומה עמוקה בכדור, מניחים את המטבעות שהקפאנו בשלב הקודם, סוגרים ומכדררים.
פוחסים קלות את הכדורים ומכניסים למקרר ל-40 דקות או למקפיא ל-20 דקות (הכדורים צריכים להיות ממש קרים וקשים).
מסדרים את הכדורים על גבי נייר אפיה עם מרווחים גדולים.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות טורבו 11 דקות בדיוק.
מניחים בקערה חמאה, סוכר וניל, סוכר דמררה וסוכר לבן ומערבבים בעזרת מטרפה עד שנוצר קרם אחיד. מוסיפים בהדרגה את הביצים עד לקבלת תערובת אחידה.
מערבבים יחד בקערה נפרדת קמח, סודה לשתייה ומלח ומוסיפים לתערובת.
מערבבים מעט בעזרת כף עץ עד שנוצרים גושי בצק ולא נותרה אבקה (שימו לב לא לערבב יותר מידי).
מחלקים את הבצק לשני חלקים, חלק אחד מכסים ומכניסים למקרר. לחלק השני מוסיפים 2 כפות קקאו, מערבבים עד שהבצק נצבע כולו. מכסים ומכניסים למקרר. מקררים את הבצק כ-15 דקות.
בינתיים מכינים את התוספות שבחרתם. אם מעוניינים בעוגיות עם מילוי בפנים מזלפים על משטח ישר מטבעות של ממרחית ומכניסים למקפיא.
יוצרים כדורים (מומלץ כ-50 גרם כל כדור) ומוסיפים תוספות שאוהבים.
במידה ורוצים למלא את העוגייה יוצרים גומה עמוקה בכדור, מניחים את המטבעות שהקפאנו בשלב הקודם, סוגרים ומכדררים.
פוחסים קלות את הכדורים ומכניסים למקרר ל-40 דקות או למקפיא ל-20 דקות (הכדורים צריכים להיות ממש קרים וקשים).
מסדרים את הכדורים על גבי נייר אפיה עם מרווחים גדולים.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות טורבו 11 דקות בדיוק.
מערבבים יחד בקערה נפרדת קמח, סודה לשתייה ומלח ומוסיפים לתערובת.
1
מניחים בקערה חמאה, סוכר וניל, סוכר דמררה וסוכר לבן ומערבבים בעזרת מטרפה עד שנוצר קרם אחיד. מוסיפים בהדרגה את הביצים עד לקבלת תערובת אחידה.
2
מערבבים יחד בקערה נפרדת קמח, סודה לשתייה ומלח ומוסיפים לתערובת.
3
מערבבים מעט בעזרת כף עץ עד שנוצרים גושי בצק ולא נותרה אבקה (שימו לב לא לערבב יותר מידי).
4
מחלקים את הבצק לשני חלקים, חלק אחד מכסים ומכניסים למקרר. לחלק השני מוסיפים 2 כפות קקאו, מערבבים עד שהבצק נצבע כולו. מכסים ומכניסים למקרר. מקררים את הבצק כ-15 דקות.
5
בינתיים מכינים את התוספות שבחרתם. אם מעוניינים בעוגיות עם מילוי בפנים מזלפים על משטח ישר מטבעות של ממרחית ומכניסים למקפיא.
6
יוצרים כדורים (מומלץ כ-50 גרם כל כדור) ומוסיפים תוספות שאוהבים.
7
במידה ורוצים למלא את העוגייה יוצרים גומה עמוקה בכדור, מניחים את המטבעות שהקפאנו בשלב הקודם, סוגרים ומכדררים.
8
פוחסים קלות את הכדורים ומכניסים למקרר ל-40 דקות או למקפיא ל-20 דקות (הכדורים צריכים להיות ממש קרים וקשים).
9
מסדרים את הכדורים על גבי נייר אפיה עם מרווחים גדולים.
10
אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות טורבו 11 דקות בדיוק.
הכנתי פעם אחת ויצא מושלם, מושחת ומפנק. הייתי טיפה מפחיתה מכמות הסוכר בבצק, כי הוא יוצא מאוד מתוק ויחד עם התוספות והמילוי זה קצת מוגזם. מתכננת להכין שוב הערב בתקווה שיצא שוב מושלם!
הכנתי פעם אחת ויצא מושלם, מושחת ומפנק הייתי טיפה מפחיתה מכמות הסוכר בבצק, כי הוא יוצא מאוד מתוק ויחד עם התוספות והמילוי זה קצת מוגזם. מתכננת להכין שוב הערב בתקווה שיצא שוב מושלם!
היי מאיה,
אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס ואת התוספות לתוספות פרווה.
שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה
הנני מסכים כי הפרטים וכל עדכון שלהם שמסרתי ושאמסור ישמרו במאגרי מידע ממוכנים ו/או במאגרי לקוחות של חברות בשטראוס גרופ בע"מ ו/או חברות בת בקבוצה ו/או מי מטעמן (להלן: "שטראוס גרופ").
ידוע לי ומוסכם עלי שהמידע ישמש את שטראוס גרופ לצורך פעילותה ו/או כמאגר דיוור ישיר ו/או לצורך משלוח דבר פרסומת, כהגדרתו בחוק התקשורת (בזק ושידורים), תשמ"ב-1982, לרבות מידע על מוצרים, הטבות,
אשר לדעת שטראוס גרופ עשויים לעניין אותי, בין באמצעות פקסימיליה, מערכת חיוג אוטומטי, הודעה אלקטרונית או הודעת מסר קצר, ובין בכל דרך אחרת. אם לא אהיה מעוניין במידע או בפניה כאמור, אוכל להודיע על כך לשטראוס גרופ בכל עת.
היה טעים
מה אפשר במקום סוכר וניל?תתשובה דחוףףףף
בלי אבקת אפייה
הסודה לשתייה מחליפה את אבקת האפייה במתכון
הכנתי פעם אחת ויצא מושלם, מושחת ומפנק. הייתי טיפה מפחיתה מכמות הסוכר בבצק, כי הוא יוצא מאוד מתוק ויחד עם התוספות והמילוי זה קצת מוגזם. מתכננת להכין שוב הערב בתקווה שיצא שוב מושלם!
הכנתי פעם אחת ויצא מושלם, מושחת ומפנק הייתי טיפה מפחיתה מכמות הסוכר בבצק, כי הוא יוצא מאוד מתוק ויחד עם התוספות והמילוי זה קצת מוגזם. מתכננת להכין שוב הערב בתקווה שיצא שוב מושלם!
היאפשר להחליף את הסוכר חום?
איזה בלאגן נהיה בתנור הכל נמס והפך לעיסה אחידה מבאס אחרי שהילדים השקיעו בעוגיות
היי,
מצטערים לשמוע זה לא אמור לקרות. האם הקפדת על מרווחים גדולים בין העוגיות כמו שכתוב במתכון? האם הקפדת לקרר את העוגיות לפחות 20 דקות לפני האפייה?
אפשר את הבצק להפוך לפרווה?
היי מאיה,
אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס ואת התוספות לתוספות פרווה.
שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה
היי כמה שאלות,1. אפשר להשתמש בסוכר רגיל? 2. אפשר להשתמש בקמח תופח?
היי באיזה סוג חמאה משתמשים?