אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת בננות עם תלוליות ממרח שוקולד חלב אקסטרה

עוגת בננות משגעת וקלה להכנה, עם הפתעת ממרח אקסטרה שמתגלה רק כשחותכים את העוגה וציפוי שוקולד בלונדי ובייגלה שנותן לה טוויסט מושלם.
  • צילום: טל סיון צפורין
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: 2 תבניות אינגליש
7 תגובות

כשבא לכם פינוק מתוק ליד הקפה או כשהאורחים מפתיעים העוגה הזאת היא הפתרון המושלם – עוגת בננות שמכינים ב-10 דקות ומכניסים לתנור.

בזכות הממרח אקסטרה שיוצא מושלם באפייה והציפוי בלונדי ובייגלה המשגע, לא תפסיקו לקבל עלייה מחמאות!

הכנתם? שתפו אותנו בתמונה בעמוד האינסטגרם.

ואם בא לכם עוד קינוחים טעימים וקלים להכנה עם ממרח אקסטרה חלב, הנה מתכון מעולה למוס אקסטרה שוקולד עם שברי מקופלת והר של קצפת.

מצרכים

3 בננות רכות
3/4 כוס (150 מ"ל) שמן
4 ביצים L
3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום דמררה או סוכר לבן
3/4 כף סילאן או מייפל
1 ו-1/2 כוסות (210 גרם) קמח לבן
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
3/4 צנצנת ממרח אקסטרה חלב עלית

לציפוי:150 גרם שוקולד פרה בלונדי
חופן בייגלה

אופן ההכנה:
  • בקערה בינונית מועכים היטב את הבננות.
  • מוסיפים שמן, ביצים, סוכר וסילאן וטורפים היטב עם מטרפה.
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד שהקמח נטמע.
  • מעבירים שליש מכמות הבלילה לתבנית אינגליש (לכל אחת מהתבניות) ומניחים תלוליות של ממרח אקסטרה חלב. שופכים עוד 1/3 מהתערובת לכל תבנית ושוב מניחים תלוליות ממרח וכך גם בשכבה האחרונה.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 35-40 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • בקערה בינונית מועכים היטב את הבננות.
  • מוסיפים שמן, ביצים, סוכר וסילאן וטורפים היטב עם מטרפה.
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד שהקמח נטמע.
  • מעבירים שליש מכמות הבלילה לתבנית אינגליש (לכל אחת מהתבניות) ומניחים תלוליות של ממרח אקסטרה חלב. שופכים עוד 1/3 מהתערובת לכל תבנית ושוב מניחים תלוליות ממרח וכך גם בשכבה האחרונה.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 35-40 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • מוסיפים שמן, ביצים, סוכר וסילאן וטורפים היטב עם מטרפה.
  • 1
  • בקערה בינונית מועכים היטב את הבננות.
  • 2
  • מוסיפים שמן, ביצים, סוכר וסילאן וטורפים היטב עם מטרפה.
  • 3
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד שהקמח נטמע.
  • 4
  • מעבירים שליש מכמות הבלילה לתבנית אינגליש (לכל אחת מהתבניות) ומניחים תלוליות של ממרח אקסטרה חלב. שופכים עוד 1/3 מהתערובת לכל תבנית ושוב מניחים תלוליות ממרח וכך גם בשכבה האחרונה.
  • 5
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 35-40 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • 5
    עוגת בננות עם תלוליות ממרח שוקולד חלב אקסטרה
    הכנת הציפוי:
    • שוברים את השוקולד בלונדי לקוביות וממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים.
    • מוזגים את השוקולד בלונדי המומס על העוגות ומורחים על כל העוגה.
    • שוברים מעט את הבייגלה ומפזרים מעל.
    • שוברים את השוקולד בלונדי לקוביות וממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים.
    • מוזגים את השוקולד בלונדי המומס על העוגות ומורחים על כל העוגה.
    • שוברים מעט את הבייגלה ומפזרים מעל.
  • מוזגים את השוקולד בלונדי המומס על העוגות ומורחים על כל העוגה.
  • 1
  • שוברים את השוקולד בלונדי לקוביות וממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים.
  • 2
  • מוזגים את השוקולד בלונדי המומס על העוגות ומורחים על כל העוגה.
  • 3
  • שוברים מעט את הבייגלה ומפזרים מעל.
  • 7 תגובות
    1. Avatar גלי הגיב:

      שלום , עשיתי את העוגה יצא ממש טעים , החלפתי את השמן רגיל בשמן קוקוס ויצא טעים אבל יותר מיד שמן – כמה לשים בפעם הבאה?

    2. Avatar ענת הגיב:

      סעיף 5 לא ברור כמה סילאן?

    3. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      לא הבנתי את הכתוב בסעיף 4, בכמה תבניות אינגליש קייק מדובר כשרשום ךהעביר לכל אחת מהתבניות?

    4. Avatar רבקה הגיב:

      במקום ממרח שוקולד אקסטרה חלב ניתן להשתמש בממרח נוטלה או בממרח חלבה?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי רבקה,
        אפשר להשתמש בכל ממרח שמתאים לאפייה ושומר על המרקם שלו לאחר האפייה.

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0