אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת גלידה פסק זמן של עדי קלינגהופר

עוגת גלידה פסק זמן! תחתית בראוניז עם שברי פסק זמן, שכבת גלידת שוקולד ונוגט ביתית, משובצת בפסק זמן, וציפוי קראנצ'י של שוקולד חלב ואגוזים
  • מתכון, צילום וסטיילינג: עדי קלינגהופר
זמן הכנה: 12 שעות
רמת קושי: בינוני
כמות: 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 22
6 תגובות
מצרכים

לתחתית בראוניז:50 גרם שוקולד מריר עלית
1/4 כוס שמן קנולה
2 חטיפי פסק זמן קלאסי עלית
1/4 כוס סוכר
1 ביצה L
1/4 כוס קמח

לעוגת גלידה מסקרפונה:500 מ”ל שמנת מתוקה
200 גרם גבינת מסקרפונה
400 גרם (פחית אחת) חלב מרוכז
3 כפות אבקת קקאו
2 כפות ממרח נוגט/שוקולד
4 חטיפי פסק זמן קלאסי עלית, חתוכים לקוביות

לציפוי:300 גרם שוקולד חלב עלית
5 כפות שמן קנולה
50 גרם אגוזים, קצוצים דק (שקדים, לוז או אגוזי מלך)

לקישוט:125 מ”ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 כף קקאו
אגוזי לוז חצויים

תחתית
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • במעבד מזון טוחנים חטיף פסק זמן.
  • בקערה מניחים את החטיף שטחנו, שוקולד מריר ושמן קנולה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.
  • מוסיפים לקערה סוכר וביצה טורפים היטב. מוסיפים את הקמח, טורפים עד בלילה אחידה ומעבירים לתבנית משומנת.
  • אופים את התחתית כ-20 דקות. מוציאים אחרי האפייה ומצננים.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • במעבד מזון טוחנים חטיף פסק זמן.
  • בקערה מניחים את החטיף שטחנו, שוקולד מריר ושמן קנולה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.
  • מוסיפים לקערה סוכר וביצה טורפים היטב. מוסיפים את הקמח, טורפים עד בלילה אחידה ומעבירים לתבנית משומנת.
  • אופים את התחתית כ-20 דקות. מוציאים אחרי האפייה ומצננים.
  • במעבד מזון טוחנים חטיף פסק זמן.
  • 1
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 2
  • במעבד מזון טוחנים חטיף פסק זמן.
  • 3
  • בקערה מניחים את החטיף שטחנו, שוקולד מריר ושמן קנולה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.
  • 4
  • מוסיפים לקערה סוכר וביצה טורפים היטב. מוסיפים את הקמח, טורפים עד בלילה אחידה ומעבירים לתבנית משומנת.
  • 5
  • אופים את התחתית כ-20 דקות. מוציאים אחרי האפייה ומצננים.
  • 5
    עוגת גלידה פסק זמן
    שכבת הגלידה
    • בקערת המיקסר מניחים שמנת מתוקה וגבינת מסקרפונה, בעזרת וו בלון מקציפים עד קציפה יציבה אך לא נוקשה.
    • לקערת המיקסר מוסיפים חלב מרוכז, ממשיכים להקציף על מהירות נמוכה, מוסיפים את הקקאו וממרח הנוגט. ממשיכים להקציף עד בלילה אחיד.
    • מעבירים את הבלילה לתבנית עם התחתית האפויה, מעל הבלילה מפזרים את חטיפי הפסק זמן ומטמיעים בתוך הבלילה בעזרת שיפוד או קיסם.
    • מעבירים את העוגה להקפאה לילה.
    • אחרי הקפאה מלאה של העוגה מחלצים אותה בזהירות ומחזירים להקפאה עד הכנת הציפוי.
    • בקערת המיקסר מניחים שמנת מתוקה וגבינת מסקרפונה, בעזרת וו בלון מקציפים עד קציפה יציבה אך לא נוקשה.
    • לקערת המיקסר מוסיפים חלב מרוכז, ממשיכים להקציף על מהירות נמוכה, מוסיפים את הקקאו וממרח הנוגט. ממשיכים להקציף עד בלילה אחיד.
    • מעבירים את הבלילה לתבנית עם התחתית האפויה, מעל הבלילה מפזרים את חטיפי הפסק זמן ומטמיעים בתוך הבלילה בעזרת שיפוד או קיסם.
    • מעבירים את העוגה להקפאה לילה.
    • אחרי הקפאה מלאה של העוגה מחלצים אותה בזהירות ומחזירים להקפאה עד הכנת הציפוי.
  • לקערת המיקסר מוסיפים חלב מרוכז, ממשיכים להקציף על מהירות נמוכה, מוסיפים את הקקאו וממרח הנוגט. ממשיכים להקציף עד בלילה אחיד.
  • 1
  • בקערת המיקסר מניחים שמנת מתוקה וגבינת מסקרפונה, בעזרת וו בלון מקציפים עד קציפה יציבה אך לא נוקשה.
  • 2
  • לקערת המיקסר מוסיפים חלב מרוכז, ממשיכים להקציף על מהירות נמוכה, מוסיפים את הקקאו וממרח הנוגט. ממשיכים להקציף עד בלילה אחיד.
  • 3
  • מעבירים את הבלילה לתבנית עם התחתית האפויה, מעל הבלילה מפזרים את חטיפי הפסק זמן ומטמיעים בתוך הבלילה בעזרת שיפוד או קיסם.
  • 4
  • מעבירים את העוגה להקפאה לילה.
  • 5
  • אחרי הקפאה מלאה של העוגה מחלצים אותה בזהירות ומחזירים להקפאה עד הכנת הציפוי.
  • לציפוי
    • בקערה מניחים שוקולד חלב ושמן קנולה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.
    • אל תוך השוקולד המומס מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב. עכשיו הציפוי מוכן.
    • את העוגה מצפים כאשר השוקולד במצב פושר , לא קר מידי ולא חם מידי.
    • מוציאים את העוגה מהקפאה, מניחים אותה על רשת או על חפץ גבוה , מוזגים את הציפוי מעל העוגה כך שכולה תהיה מצופה בשוקולד.
    • מעבירים את העוגה לצלחת הגשה , כדאי להיעזר בפלטה.
    • בקערה מניחים שוקולד חלב ושמן קנולה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.
    • אל תוך השוקולד המומס מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב. עכשיו הציפוי מוכן.
    • את העוגה מצפים כאשר השוקולד במצב פושר , לא קר מידי ולא חם מידי.
    • מוציאים את העוגה מהקפאה, מניחים אותה על רשת או על חפץ גבוה , מוזגים את הציפוי מעל העוגה כך שכולה תהיה מצופה בשוקולד.
    • מעבירים את העוגה לצלחת הגשה , כדאי להיעזר בפלטה.
  • אל תוך השוקולד המומס מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב. עכשיו הציפוי מוכן.
  • 1
  • בקערה מניחים שוקולד חלב ושמן קנולה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.
  • 2
  • אל תוך השוקולד המומס מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב. עכשיו הציפוי מוכן.
  • 3
  • את העוגה מצפים כאשר השוקולד במצב פושר , לא קר מידי ולא חם מידי.
  • 4
  • מוציאים את העוגה מהקפאה, מניחים אותה על רשת או על חפץ גבוה , מוזגים את הציפוי מעל העוגה כך שכולה תהיה מצופה בשוקולד.
  • 5
  • מעבירים את העוגה לצלחת הגשה , כדאי להיעזר בפלטה.
  • לקישוט
    • מקציפים בקערת המיקסר שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל וקקאו עד קציפה יציבה.
    • מעבירים את הקציפה לשקית זילוף עם צנטר חלק ומזלפים תלוליות.
    • מקשטים עם אגוזי לוז ועוגת הגלידה פסק זמן מוכנה.
    • מקציפים בקערת המיקסר שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל וקקאו עד קציפה יציבה.
    • מעבירים את הקציפה לשקית זילוף עם צנטר חלק ומזלפים תלוליות.
    • מקשטים עם אגוזי לוז ועוגת הגלידה פסק זמן מוכנה.
  • מעבירים את הקציפה לשקית זילוף עם צנטר חלק ומזלפים תלוליות.
  • 1
  • מקציפים בקערת המיקסר שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל וקקאו עד קציפה יציבה.
  • 2
  • מעבירים את הקציפה לשקית זילוף עם צנטר חלק ומזלפים תלוליות.
  • 3
  • מקשטים עם אגוזי לוז ועוגת הגלידה פסק זמן מוכנה.
  • 3
    עוגת גלידה פסק זמן
    הטיפ שלנו
    • את העוגה שומרים במקפיא וגם מגישים אותה קפואה.
    • אם אתם רוצים את העוגה עגולה וחגיגית לכבוד החג זה ממש לא בעיה, את כל המתכון מכינים בדיוק אותו הדבר והיא יוצאת מושלמת!
    6 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar א הגיב:

      היי רציתי לדעת במה אפשר להחליף את הגבינה מסקרפונה ?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי,
        אפשר להחליף את הגבינת מסקרפונה בעוד שמנת מתוקה, אבל זה ישנה את המרקם של העוגה.
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    2. Avatar שרון קרמר הגיב:

      מושלם

    3. Avatar חגית הגיב:

      במה אפשר להחליף את החלב המרוכז?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי חגית,
        החלב המרוכז הוא שנותן לעוגה את המרקם של הגלידה ולכן במקרה הזה אין לו תחליף.
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0