מעבר לתפריט תחתון
הפעל הדגשת קישורים

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת טירמיסו פתי בר

שילוב מושלם בין 2 עוגות אהובות – עוגת ביסקוויטים של פעם עם עוגת טירמיסו עשירה וטעימה בטירוף שמכינים עם ביסקוויט פתי בר. לא תאמינו כמה קל להכין אותה!
הוסף למועדפים שלי
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: תבנית פיירקס בינונית
3 תגובות
מצרכים

לפתי בר:1 שרוול (250 גרם) פתי בר שוקו
1 כוס חלב
1/2 כוס נס קפה מוכן או 2 כפות ליקר קפה

לקרם מסקרפונה:1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
2 כפות אבקת סוכר
1/2 קופסה (125 גרם) מסקרפונה או גבינת שמנת בטעם טבעי – בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל

לקצפת שוקולד-קפה:3/4 מיכל (190 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
1 כפית קקאו איכותי או כף ממרח שוקולד שאוהבים
1/2 כפית נס קפה
2 כפות אבקת סוכר

לעיטור:אבקת קקאו

אופן ההכנה:
  • בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים שמנת מתוקה, אבקת סוכר ותמצית וניל ומקציפים עד לקבלת קצפת רכה. מוסיפים את המסקרפונה, חשוב שתהיה רכה כדי שלא יווצרו גושים, ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
  • מערבבים בקערה חלב ונס קפה מוכן וטובלים פתי בר שוקו בחלב למשך 5 שניות. מניחים בשכבה אחידה בתחתית תבנית פיירקס בינונית.
  • מורחים מעל הפתי בר 1/3 מכמות הקרם וחוזרים שוב על שכבות הפתי בר. חוזרים על השכבות 3 פעמים ומסיימים בפתי בר. מעבירים למקרר.
  • בינתיים באותה קערת מיקסר (אין צורך לשטוף) שמים שמנת מתוקה, אבקת סוכר, קקאו ונס קפה ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה. אם רוצים להמיר את הקקאו בממרח שוקולד מוסיפים אותו דקה לסוף.
  • מניחים את הקצפת על הפתי בר ומיישרים.
  • מאבקים בקקאו בעזרת מסננת ומעבירים למקרר עד להגשה.
  • בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים שמנת מתוקה, אבקת סוכר ותמצית וניל ומקציפים עד לקבלת קצפת רכה. מוסיפים את המסקרפונה, חשוב שתהיה רכה כדי שלא יווצרו גושים, ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
  • מערבבים בקערה חלב ונס קפה מוכן וטובלים פתי בר שוקו בחלב למשך 5 שניות. מניחים בשכבה אחידה בתחתית תבנית פיירקס בינונית.
  • מורחים מעל הפתי בר 1/3 מכמות הקרם וחוזרים שוב על שכבות הפתי בר. חוזרים על השכבות 3 פעמים ומסיימים בפתי בר. מעבירים למקרר.
  • בינתיים באותה קערת מיקסר (אין צורך לשטוף) שמים שמנת מתוקה, אבקת סוכר, קקאו ונס קפה ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה. אם רוצים להמיר את הקקאו בממרח שוקולד מוסיפים אותו דקה לסוף.
  • מניחים את הקצפת על הפתי בר ומיישרים.
  • מאבקים בקקאו בעזרת מסננת ומעבירים למקרר עד להגשה.
  • מערבבים בקערה חלב ונס קפה מוכן וטובלים פתי בר שוקו בחלב למשך 5 שניות. מניחים בשכבה אחידה בתחתית תבנית פיירקס בינונית.
  • 1
  • בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים שמנת מתוקה, אבקת סוכר ותמצית וניל ומקציפים עד לקבלת קצפת רכה. מוסיפים את המסקרפונה, חשוב שתהיה רכה כדי שלא יווצרו גושים, ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
  • 2
  • מערבבים בקערה חלב ונס קפה מוכן וטובלים פתי בר שוקו בחלב למשך 5 שניות. מניחים בשכבה אחידה בתחתית תבנית פיירקס בינונית.
  • 3
  • מורחים מעל הפתי בר 1/3 מכמות הקרם וחוזרים שוב על שכבות הפתי בר. חוזרים על השכבות 3 פעמים ומסיימים בפתי בר. מעבירים למקרר.
  • 4
  • בינתיים באותה קערת מיקסר (אין צורך לשטוף) שמים שמנת מתוקה, אבקת סוכר, קקאו ונס קפה ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה. אם רוצים להמיר את הקקאו בממרח שוקולד מוסיפים אותו דקה לסוף.
  • 5
  • מניחים את הקצפת על הפתי בר ומיישרים.
  • 6
  • מאבקים בקקאו בעזרת מסננת ומעבירים למקרר עד להגשה.
  • 6
    הטיפ שלנו
    • למי שלא אוהב קפה אפשר להשמיט את הקפה ולהשתמש בליקר שוקולד או כל ליקר אחר שאוהבים. ואפשר גם בלי הליקר.
    • העוגה משתבחת אחרי יום.
    • אפשר להשתמש גם בפתי בר וניל.
    • במקום קקאו למעלה ניתן לגרד שוקולד בעזרת קולפן או לפזר שברי מקופלת.
    3 תגובות
    הוסף תגובה
    1. אנונימי הגיב:

      בבקשה תענו לי כי זה דחוף אני מכינה עכשיו:
      אפשר להשתמש בגבינה לבנה במקום מקסרפונה/ גבינת השמנת?

    2. אנונימי הגיב:

      אפשר להשתמש בגבינה לבנה או במשהו אחר במקום הגבינת מקסרפונה או הגבינת שמנת?

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0