אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת מוס גבינה ושוקולד חלומית

עוגת מוס גבינה ושוקולד חגיגית עם שכבת בראוניז, מוס פסק זמן, מוס גבינה ומקופלת ומעל הכל שכבת טראפלס שוקולד. תתכוננו להתאהב
  • צילום: נמרוד סונדרס
  • מתכון: בתיה שורק
זמן הכנה: 3 שעות
רמת קושי: בינוני
כמות: תבנית עגולה בקוטר 22-24
5 תגובות

העוגת מוס גבינה ושוקולד החלומית הזאת הולכת להיות הכוכבת של החג, מבטיחים שלא תפסיקו לקבל עלייה מחמאות!

והבונוס: אפשר להכין אותה כמה ימים מראש ולשמור במקפיא, ככה שלא תצטרכו להתעסק איתה בערב החג.

הכנתם? שתפו אותנו בתמונה בעמוד האינסטגרם.

והנה עוד מתכון משגע לעוגת גבינה חגיגית ומאוד קלה להכנה – עוגת גבינה ובלונדי ללא אפייה שאתם חייבים להכין!

מצרכים

לתחתית בראוניז:150 גרם שוקולד ספלנדיד מריר
150 גרם חמאה
150 גרם סוכר
קורט מלח
3 ביצים
70 (1/2 כוס) גרם קמח תופח 

לשכבת מוס פסק זמן:1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה 
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 
2 כפות אינסטנט פודינג
180 גרם ממרח פסק זמן

לשכבת מוס מסקרפונה ומקופלת:1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה 
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 
3 כפות אבקת סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג
5 חטיפי מקופלת 

לגנאש שוקולד:100 גרם שוקולד ספלנדיד מריר
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה 

לקישוט:1 חטיף פסק זמן
1 חטיף מקופלת

הכנת תחתית הבראוניז:
  • מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו.
  • שמים שוקולד וחמאה בקערה גדולה המתאימה למיקרו וממיסים בפולסים קצרים במיקרו עד להמסה מלאה.
  • מוסיפים סוכר ומלח לתערובת השוקולד ומערבבים היטב. מניחים לתערובת להצטנן קלות.
  • מוסיפים לתערובת את הביצים אחת אחת תוך כדי ערבוב מתמיד בעזרת כף. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
  • מוזגים את הבלילה על גבי תבנית או רינג עם נייר אפייה בתחתית ומשטחים.
  • אופים כ-22 דקות או עד שהשוליים יציבים אך המרכז עדיין רך (חשוב מאוד כך נשמור על מרקם פאדג'י). מניחים בצד לקירור.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו.
  • שמים שוקולד וחמאה בקערה גדולה המתאימה למיקרו וממיסים בפולסים קצרים במיקרו עד להמסה מלאה.
  • מוסיפים סוכר ומלח לתערובת השוקולד ומערבבים היטב. מניחים לתערובת להצטנן קלות.
  • מוסיפים לתערובת את הביצים אחת אחת תוך כדי ערבוב מתמיד בעזרת כף. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
  • מוזגים את הבלילה על גבי תבנית או רינג עם נייר אפייה בתחתית ומשטחים.
  • אופים כ-22 דקות או עד שהשוליים יציבים אך המרכז עדיין רך (חשוב מאוד כך נשמור על מרקם פאדג'י). מניחים בצד לקירור.
  • שמים שוקולד וחמאה בקערה גדולה המתאימה למיקרו וממיסים בפולסים קצרים במיקרו עד להמסה מלאה.
  • 1
  • מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו.
  • 2
  • שמים שוקולד וחמאה בקערה גדולה המתאימה למיקרו וממיסים בפולסים קצרים במיקרו עד להמסה מלאה.
  • 3
  • מוסיפים סוכר ומלח לתערובת השוקולד ומערבבים היטב. מניחים לתערובת להצטנן קלות.
  • 4
  • מוסיפים לתערובת את הביצים אחת אחת תוך כדי ערבוב מתמיד בעזרת כף. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
  • 5
  • מוזגים את הבלילה על גבי תבנית או רינג עם נייר אפייה בתחתית ומשטחים.
  • 6
  • אופים כ-22 דקות או עד שהשוליים יציבים אך המרכז עדיין רך (חשוב מאוד כך נשמור על מרקם פאדג'י). מניחים בצד לקירור.
  • הכנת מוס פסק זמן:
    • מקציפים גבינת מסקרפונה, שמנת מתוקה וממרח פסק זמן בקערת מיקסר עם וו הקצפה. מתחילים במהירות נמוכה ובהדרגה מגבירים עד למקסימום לקבלת מוס יציב.
    • שמים שקף בדפנות התבנית. יוצקים את המוס על גבי תחתית הבראוניז מיישרים, ומכניסים למקפיא לפחות לשעה.
    • מקציפים גבינת מסקרפונה, שמנת מתוקה וממרח פסק זמן בקערת מיקסר עם וו הקצפה. מתחילים במהירות נמוכה ובהדרגה מגבירים עד למקסימום לקבלת מוס יציב.
    • שמים שקף בדפנות התבנית. יוצקים את המוס על גבי תחתית הבראוניז מיישרים, ומכניסים למקפיא לפחות לשעה.
  • שמים שקף בדפנות התבנית. יוצקים את המוס על גבי תחתית הבראוניז מיישרים, ומכניסים למקפיא לפחות לשעה.
  • 1
  • מקציפים גבינת מסקרפונה, שמנת מתוקה וממרח פסק זמן בקערת מיקסר עם וו הקצפה. מתחילים במהירות נמוכה ובהדרגה מגבירים עד למקסימום לקבלת מוס יציב.
  • 2
  • שמים שקף בדפנות התבנית. יוצקים את המוס על גבי תחתית הבראוניז מיישרים, ומכניסים למקפיא לפחות לשעה.
  • הכנת מוס מסקרפונה ומקופלת
    • מקציפים גבינת מסקרפונה, שמנת מתוקה ואבקת סוכר בקערת מיקסר עם וו הקצפה. מתחילים במהירות נמוכה ובהדרגה מגבירים עד למקסימום לקבלת מוס יציב.
    • מפוררים את המקופלת ומקפלים את פירורי המקופלת לתוך המוס.
    • יוצקים על גבי מוס הפסק זמן, משטחים ומחזירים למקפיא לפחות לשעה.
    • מקציפים גבינת מסקרפונה, שמנת מתוקה ואבקת סוכר בקערת מיקסר עם וו הקצפה. מתחילים במהירות נמוכה ובהדרגה מגבירים עד למקסימום לקבלת מוס יציב.
    • מפוררים את המקופלת ומקפלים את פירורי המקופלת לתוך המוס.
    • יוצקים על גבי מוס הפסק זמן, משטחים ומחזירים למקפיא לפחות לשעה.
  • מפוררים את המקופלת ומקפלים את פירורי המקופלת לתוך המוס.
  • 1
  • מקציפים גבינת מסקרפונה, שמנת מתוקה ואבקת סוכר בקערת מיקסר עם וו הקצפה. מתחילים במהירות נמוכה ובהדרגה מגבירים עד למקסימום לקבלת מוס יציב.
  • 2
  • מפוררים את המקופלת ומקפלים את פירורי המקופלת לתוך המוס.
  • 3
  • יוצקים על גבי מוס הפסק זמן, משטחים ומחזירים למקפיא לפחות לשעה.
  • ציפוי וקישוט:
    • שוברים את השוקולד המריר לקוביות ומניחים בקערה.
    • מחממים שמנת מתוקה עד לרתיחה ומוזגים על גבי השוקולד. ממתינים דקה ואז מערבבים היטב עד לקבלת רוטב חלק.
    • מוזגים את השוקולד על העוגה הקרה ומחזירים למקפיא (במידה ורוצים להגיש עוד כמה ימים) או למקרר (במידה ורוצים להגיש תוך יממה). ובכל מקרה צריך לתת לעוגה לפחות חצי יום להתייצב.
    • מקשטים בשברי מקופלת וחתיכות פסק זמן לפני ההגשה.
    • שוברים את השוקולד המריר לקוביות ומניחים בקערה.
    • מחממים שמנת מתוקה עד לרתיחה ומוזגים על גבי השוקולד. ממתינים דקה ואז מערבבים היטב עד לקבלת רוטב חלק.
    • מוזגים את השוקולד על העוגה הקרה ומחזירים למקפיא (במידה ורוצים להגיש עוד כמה ימים) או למקרר (במידה ורוצים להגיש תוך יממה). ובכל מקרה צריך לתת לעוגה לפחות חצי יום להתייצב.
    • מקשטים בשברי מקופלת וחתיכות פסק זמן לפני ההגשה.
  • מחממים שמנת מתוקה עד לרתיחה ומוזגים על גבי השוקולד. ממתינים דקה ואז מערבבים היטב עד לקבלת רוטב חלק.
  • 1
  • שוברים את השוקולד המריר לקוביות ומניחים בקערה.
  • 2
  • מחממים שמנת מתוקה עד לרתיחה ומוזגים על גבי השוקולד. ממתינים דקה ואז מערבבים היטב עד לקבלת רוטב חלק.
  • 3
  • מוזגים את השוקולד על העוגה הקרה ומחזירים למקפיא (במידה ורוצים להגיש עוד כמה ימים) או למקרר (במידה ורוצים להגיש תוך יממה). ובכל מקרה צריך לתת לעוגה לפחות חצי יום להתייצב.
  • 4
  • מקשטים בשברי מקופלת וחתיכות פסק זמן לפני ההגשה.
  • 4
    עוגת מוס גבינה ושוקולד חלומית
    5 תגובות
    1. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      לא הבנתי

    2. Avatar בר הגיב:

      אני גם רוצה מי השף

    3. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      נ

    4. Avatar אנונימי הגיב:

      אם זה בסדר להשתמש בתבנית עגולה 26

    5. Avatar סיגלית גמליאל הגיב:

      עוגה מדהימה וקלה להכנה

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0