אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
ы
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת קרמבו לפסח

העוגה הזאת היא אחת העוגות המרשימות, ועם זאת ממש פשוטה להכנה. יש בה תחתית שוקולדית ופאדג'ית ללא טיפת קמח, שכבת קצפת טעימה וקלה להכנה ומעל הכל גנאש שוקולד מריר כדי שלא יחסר
  • צילום: טל סיון צפורין
זמן הכנה: שעתיים וחצי
רמת קושי: בינוני
כמות: תבנית עגולה בקוטר 24
ללא גלוטן
26 תגובות

עוגת קרמבו חגיגית, מרשימה וטעימה ברמות! עוגה קלאסית שאפשר להכין גם בגרסה פרווה – הקינוח המושלם לפסח וגם לכל יום אחר בשנה.

והכי כיף? אפשר להכין אותה גם שבוע קודם ולהקפיא כך שלא תצטרכו להתעסק במטבח בערב החג.

הכנתם? שתפו אותנו בתמונה בעמוד האינסטגרם.

והנה עוד מתכון לעוגה חגיגית ומרשימה לפסח – עוגת פרלין שוקולד משגעת.

מצרכים

לתחתית:200 גרם שוקולד פרה מריר 
100 גרם חמאה
4 ביצים L
1/2 כוס סוכר

לקצפת וניל:2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
3 כפות אבקת סוכר

לגנאש שוקולד חלב או מריר:100 גרם שוקולד פרה מריר או חלב 
120 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
  • מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה.
  • ממיסים שוקולד וחמאה בקערה שמתאימה למיקרו עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק וחלק. מצננים בצד.
  • מקציפים בקערת המיקסר את הביצים והסוכר עד שהם תפוחים ונוצר מעין קרם יציב. זה לוקח בערך 5-7 דקות עד מהירות גבוהה אז סבלנות.
  • כשהקצף יציב מוסיפים את השוקולד ומקפלים בעדינות עד שנוצר מעין מוס שוקולדי.
  • מעבירים לתבנית עם נייר אפייה בתחתית ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 25-30 דקות.
  • כשהעוגה יוצאת מהתנור מעבירים לקירור לפני ששופכים מעל את הקרם.
  • כשהעוגה קרה מקציפים שמנת מתוקה, פודינג ואבקת סוכר עד לקצף יציב.
  • מעבירים את הקרם לתבנית העוגה שהצטננה ומיישרים. מעבירים למקפיא לשעה לפחות.
  • בקערה שמתאימה למיקרו ממיסים שוקולד ושמנת מתוקה עד שנוצר רוטב שוקולד חלק. מצננים מעט כדי שהרוטב לא ימיס את הקרם.
  • שופכים את הרוטב על העוגה, מיישרים ושומרים במקרר עד להגשה.
  • מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה.
  • ממיסים שוקולד וחמאה בקערה שמתאימה למיקרו עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק וחלק. מצננים בצד.
  • מקציפים בקערת המיקסר את הביצים והסוכר עד שהם תפוחים ונוצר מעין קרם יציב. זה לוקח בערך 5-7 דקות עד מהירות גבוהה אז סבלנות.
  • כשהקצף יציב מוסיפים את השוקולד ומקפלים בעדינות עד שנוצר מעין מוס שוקולדי.
  • מעבירים לתבנית עם נייר אפייה בתחתית ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 25-30 דקות.
  • כשהעוגה יוצאת מהתנור מעבירים לקירור לפני ששופכים מעל את הקרם.
  • כשהעוגה קרה מקציפים שמנת מתוקה, פודינג ואבקת סוכר עד לקצף יציב.
  • מעבירים את הקרם לתבנית העוגה שהצטננה ומיישרים. מעבירים למקפיא לשעה לפחות.
  • בקערה שמתאימה למיקרו ממיסים שוקולד ושמנת מתוקה עד שנוצר רוטב שוקולד חלק. מצננים מעט כדי שהרוטב לא ימיס את הקרם.
  • שופכים את הרוטב על העוגה, מיישרים ושומרים במקרר עד להגשה.
  • ממיסים שוקולד וחמאה בקערה שמתאימה למיקרו עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק וחלק. מצננים בצד.
  • 1
  • מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה.
  • 2
  • ממיסים שוקולד וחמאה בקערה שמתאימה למיקרו עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק וחלק. מצננים בצד.
  • 3
  • מקציפים בקערת המיקסר את הביצים והסוכר עד שהם תפוחים ונוצר מעין קרם יציב. זה לוקח בערך 5-7 דקות עד מהירות גבוהה אז סבלנות.
  • 4
  • כשהקצף יציב מוסיפים את השוקולד ומקפלים בעדינות עד שנוצר מעין מוס שוקולדי.
  • 5
  • מעבירים לתבנית עם נייר אפייה בתחתית ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 25-30 דקות.
  • 6
  • כשהעוגה יוצאת מהתנור מעבירים לקירור לפני ששופכים מעל את הקרם.
  • 7
  • כשהעוגה קרה מקציפים שמנת מתוקה, פודינג ואבקת סוכר עד לקצף יציב.
  • 8
  • מעבירים את הקרם לתבנית העוגה שהצטננה ומיישרים. מעבירים למקפיא לשעה לפחות.
  • 9
  • בקערה שמתאימה למיקרו ממיסים שוקולד ושמנת מתוקה עד שנוצר רוטב שוקולד חלק. מצננים מעט כדי שהרוטב לא ימיס את הקרם.
  • 10
  • שופכים את הרוטב על העוגה, מיישרים ושומרים במקרר עד להגשה.
  • 10
    עוגת קרמבו לפסח
    הטיפ שלנו
    • לגרסה פרווה אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס או בתחליף חמאה מהצומח באותה הכמות, ואת השמנת מתוקה בשמנת צמחית.
    26 תגובות
    1. Avatar יפעת הגיב:

      לאפות עם נייר האפייה בתחתית? והאם לשמן לפני כדי שאפשר יהיה לפרוס ולחלץ בקלות?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי יפעת,
        כן מומלץ לאפות עם נייר אפיה בתחתית על מנת שיהיה יותר קל לחלץ את העוגה.

    2. Avatar איריס הגיב:

      אני תמיד מווסיפה נוטלה לקרם גנאש,מעשיר אותו מאד ועשיתי עם קופ' שמנת שלמה

    3. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      אפשר תבנית מרובעת חד פעמית?

    4. Avatar סיון הגיב:

      תחליף לפודינג וניל יש ?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי סיון,
        הפודינג עוזר לייצב את שכבת הקצפת ולכן אין לו תחליף במקרה הזה.

    5. Avatar אביטל הגיב:

      עוגה מהממת, הכנתי לערב פסח.
      לדעתי יש טעות במינון החומרים לגנאש,יוצא רוטב נוזלי מאוד.
      ממליצה להפחית בכמות השמנת המתוקה, או לחלופין לשים כמות כפולה של שוקולד.

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי אביטל,
        איזה כיף לשמוע שאהבת!
        הגנאש שוקולד לא אמור לצאת נוזלי ביחסים האלו, אולי היה חם מדיי?

    6. Avatar ליאורה הגיב:

      אפשר להחליף את החמאה במרגרינה ?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי ליאורה,
        אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס או בתחליף חמאה צמחי אחר.

    7. Avatar מוריה הגיב:

      אפשר להחליף את החמאה בשמן קנולה?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי מוריה,
        אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס או בתחליף חמאה צמחי אחר.

    8. Avatar גילי הגיב:

      אם רוצים להוציא מהתבנית, באיזה שלב להוציא ממנה כדי שיהיה יפה כמו בתמונה?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי גילי,
        מוציאים את העוגה מהתבנית לפני ההגשה, לאחר שהיא כבר הספיקה להתקרר ולהתייצב.

    9. Avatar אופה יפה הגיב:

      להקציף כל הביצה כולל החלמון?

    10. Avatar נ הגיב:

      היי, סעיף 6 כשהעוגה יוצאת מהתנור להעביר ישר לקירור כשהיא חמה או לצנן אותה על השיש ואז להכניס למקרר?
      ולכמה זמן?

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0