אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת קרפים במילוי קרם וניל ומייפל עם רוטב שוקולד

שכבות של קרפים דקים וטעימים עם קרם וניל ומייפל ומעל הכל ציפוי שוקולד מבריק כדי שלא יחסר. כל כך טעימה שנשארנו ללא מילים
  • צילום: טל סיון ציפורין
זמן הכנה: שעה וחצי
רמת קושי: קל
כמות: עוגה עגולה בקוטר 26
11 תגובות

מצרכים

לקרפים:100 גרם חמאה
3 כוסות (720 מ"ל) חלב
6 ביצים
2 כוסות (280 גרם) קמח
1/2 כוס (100 גרם) סוכר

לקרם וניל ומייפל:2 חבילות (160 גרם) אינסטנט פודינג וניל
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כוסות (480 מ"ל) חלב
1 כפית תמצית וניל
2 כפות סירופ מייפל טהור או דבש יד מרדכי

לרוטב שוקולד:100 גרם שוקולד פרה מריר
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה

לקישוט:1 חבילה תותים

אופן ההכנה:
  • מחממים בסיר קטן את החמאה והחלב.
  • מערבבים בקערה גדולה את הקמח והסוכר. מוסיפים את הביצים והתערובת החלב החמימה לסירוגין ומערבבים היטב לבלילה חלקה.
  • משמנים קלות מחבת. מוזגים מצקת מהתערובת ומשטחים את התערובת על המחבת בתנועה מעגלית.
  • כאשר הקרפ הפך בחלקו העליון ליבש, הופכים את הקרפ לכ-1/2 דקה ומוציאים לצלחת רחבה. וממשיכים כך עם יתר התערובת.
  • לקרם ווניל ומייפל: שמים את כל החומרים במיקסר עם וו הקצפה ומקציפים לקרם יציב.
  • מתחילים בהרכבת העוגה, מניחים על צלחת רחבה קרפ ומורחים מעליו שכבה דקה של קרם הוניל. ממשיכים כך עם כל הקרפים והקרם.
  • לרוטב השוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה שמתאימה למיקרו.
  • מוזגים מעל השוקולד שמנת מתוקה וממיסים ביחד במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. מצננים מעט.
  • מוזגים את רוטב השוקולד על עוגת הקרפים ומקשטים בפרוסות תות מעל.
  • מחממים בסיר קטן את החמאה והחלב.
  • מערבבים בקערה גדולה את הקמח והסוכר. מוסיפים את הביצים והתערובת החלב החמימה לסירוגין ומערבבים היטב לבלילה חלקה.
  • משמנים קלות מחבת. מוזגים מצקת מהתערובת ומשטחים את התערובת על המחבת בתנועה מעגלית.
  • כאשר הקרפ הפך בחלקו העליון ליבש, הופכים את הקרפ לכ-1/2 דקה ומוציאים לצלחת רחבה. וממשיכים כך עם יתר התערובת.
  • לקרם ווניל ומייפל: שמים את כל החומרים במיקסר עם וו הקצפה ומקציפים לקרם יציב.
  • מתחילים בהרכבת העוגה, מניחים על צלחת רחבה קרפ ומורחים מעליו שכבה דקה של קרם הוניל. ממשיכים כך עם כל הקרפים והקרם.
  • לרוטב השוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה שמתאימה למיקרו.
  • מוזגים מעל השוקולד שמנת מתוקה וממיסים ביחד במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. מצננים מעט.
  • מוזגים את רוטב השוקולד על עוגת הקרפים ומקשטים בפרוסות תות מעל.
  • מערבבים בקערה גדולה את הקמח והסוכר. מוסיפים את הביצים והתערובת החלב החמימה לסירוגין ומערבבים היטב לבלילה חלקה.
  • 1
  • מחממים בסיר קטן את החמאה והחלב.
  • 2
  • מערבבים בקערה גדולה את הקמח והסוכר. מוסיפים את הביצים והתערובת החלב החמימה לסירוגין ומערבבים היטב לבלילה חלקה.
  • 3
  • משמנים קלות מחבת. מוזגים מצקת מהתערובת ומשטחים את התערובת על המחבת בתנועה מעגלית.
  • 4
  • כאשר הקרפ הפך בחלקו העליון ליבש, הופכים את הקרפ לכ-1/2 דקה ומוציאים לצלחת רחבה. וממשיכים כך עם יתר התערובת.
  • 5
  • לקרם ווניל ומייפל: שמים את כל החומרים במיקסר עם וו הקצפה ומקציפים לקרם יציב.
  • 6
  • מתחילים בהרכבת העוגה, מניחים על צלחת רחבה קרפ ומורחים מעליו שכבה דקה של קרם הוניל. ממשיכים כך עם כל הקרפים והקרם.
  • 7
  • לרוטב השוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה שמתאימה למיקרו.
  • 8
  • מוזגים מעל השוקולד שמנת מתוקה וממיסים ביחד במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. מצננים מעט.
  • 9
  • מוזגים את רוטב השוקולד על עוגת הקרפים ומקשטים בפרוסות תות מעל.
  • 9
    עוגת קרפים במילוי קרם וניל ומייפל עם רוטב שוקולד
    הטיפ שלנו
    11 תגובות
    1. Avatar Shalva הגיב:

      וואי נראה מושלם אני עומדת להכין את זה

    2. Avatar דנה הגיב:

      אפשר להפוך את זה לפרווה? מרגרינה במקום חמאה? חלב סויה במקום חלב רגיל?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי דנה,
        כן אפשר, היינו ממליצים תחליף חמאה מן הצומח או שמן קוקוס במקום מרגרינה.

    3. Avatar יאנה הגיב:

      אפשר להחליף את החלב בחלב סויה?

    4. Avatar מורן הגיב:

      נראה מדהים, רק כמה זמן אצטרך לעמוד ולטגן את כל הקרפים?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי מורן,
        הכנת הקרפים לוקחת בערך חצי שעה והתוצאה לגמרי שווה את זמן ההכנה (:

    5. Avatar פאבלובה דה לוס אנג׳לס הגיב:

      הכל טוב ויפה ובטח מאוד טעים, רק דבר קטן אחד צרם לי רוטב מוזגים, גלי מים שופכים טוב אפשר גם למזוג דלי מים לתוך בקבוק, אבל צריך ידי זהב בטח שיש למי שהכין את העוגה הנהדרת הזו

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        תודה רבה על ההערה, לקחנו לתשומת ליבנו והלכנו למזוג רוטב שוקולד טעים 🙂

    6. Avatar פני זמיר הגיב:

      האם זה לא עבה מידיי עם כל כך הרבה שכבות.האם יש אפשרות להכין עם חצי מהכמות. אודה לתשובתכם.

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי פני,
        לטעמנו לא עבה מדיי, ככה מתקבל גובה של עוגה (: כמובן שאת יכולה להקטין כמויות, במקרה הזה היינו ממליצים להשתמש במחבת קטנה יותר על מנת שתצא לך עוגה גבוהה.

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0