מעבר לתפריט תחתון
הפעל הדגשת קישורים

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת קרפים

בלי להפעיל תנור - עוגת קרפים עשירה במיוחד עם המון קרפים דקיקים במילוי קרם שוקולד וציפוי שוקולד מבריק.
  • מתכון: אפרת ליכטנשטט
  • צילום וסטיילינג: אפרת ליכטנשטט ושלומי ארביב
הוסף למועדפים שלי
זמן הכנה: שעתיים
רמת קושי: קל
כמות: עוגה אחת בקוטר 24 ס"מ
2 תגובות
מצרכים

לקרפים:3 כוסות חלב פושר
120 גרם חמאה מומסת
6 ביצים
כוס וחצי קמח
7 כפות סוכר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל

לגנאש שוקולד מוקצף:200 גרם שוקולד מריר
1 מכל שמנת מתוקה
100 מ"ל שמנת מתוקה (להקצפה)

לציפוי:100 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
  • קרפים: בקערה גדולה טורפים ביצים, סוכר, מלח וקמח לתערובת אחידה. מוסיפים את הוניל, החמאה המומסת והחלב בהדרגה תוך טריפה נמרצת.
  • מכסים ומקררים את הבלילה כארבע שעות במקרר, ועדיף לילה שלם. מוציאים מהמקרר לטמפרטורת החדר, טורפים שוב ומתחילים בהכנת הקרפים.
  • משמנים קלות מחבת קרפים ומחממים אותה היטב. מוזגים כשליש כוס מהבלילה למחבת והופכים כעבור כשתי דקות, כשמתחילים לראות בועות והצד התחתון מתחיל להזהיב. מטגנים עוד כדקה מהצד השני ומעבירים לצלחת גדולה ושטוחה. חוזרים על הפעולה עד שנגמרת הבלילה.
  • גנאש מוקצף: קוצצים את השוקולד המריר ומניחים בקערה בינונית
  • מחממים בסיר קטן מכל אחד של שמנת כמעט עד לרתיחה, ושופכים אותה על השוקולד. מניחים לדקה ומערבבים במרץ עד שהגנאש חלק ומבריק. מכסים היטב ומקררים לפחות ארבע שעות.
  • מעבירים את הגנאש הקר לקערת מיקסר עם וו הקצפה ומוסיפים את המכל השני של השמנת המתוקה. מקציפים לגנאש יציב ואוורירי.
  • לציפוי: קוצצים את השוקולד המריר ומניחים בקערה בינונית
  • מחממים בסיר קטן מכל אחד של שמנת כמעט עד לרתיחה, ושופכים אותה על השוקולד. מניחים לדקה ומערבבים במרץ עד שהגנאש חלק ומבריק.
  • הרכבה:מניחים קרפ על צלחת ההגשה ומורחים עליו שכבה דקה של גנאש מוקצף. חוזרים על הפעולה עם כל הקרפים. מצפים בגנאש הנוזלי.
  • קרפים: בקערה גדולה טורפים ביצים, סוכר, מלח וקמח לתערובת אחידה. מוסיפים את הוניל, החמאה המומסת והחלב בהדרגה תוך טריפה נמרצת.
  • מכסים ומקררים את הבלילה כארבע שעות במקרר, ועדיף לילה שלם. מוציאים מהמקרר לטמפרטורת החדר, טורפים שוב ומתחילים בהכנת הקרפים.
  • משמנים קלות מחבת קרפים ומחממים אותה היטב. מוזגים כשליש כוס מהבלילה למחבת והופכים כעבור כשתי דקות, כשמתחילים לראות בועות והצד התחתון מתחיל להזהיב. מטגנים עוד כדקה מהצד השני ומעבירים לצלחת גדולה ושטוחה. חוזרים על הפעולה עד שנגמרת הבלילה.
  • גנאש מוקצף: קוצצים את השוקולד המריר ומניחים בקערה בינונית
  • מחממים בסיר קטן מכל אחד של שמנת כמעט עד לרתיחה, ושופכים אותה על השוקולד. מניחים לדקה ומערבבים במרץ עד שהגנאש חלק ומבריק. מכסים היטב ומקררים לפחות ארבע שעות.
  • מעבירים את הגנאש הקר לקערת מיקסר עם וו הקצפה ומוסיפים את המכל השני של השמנת המתוקה. מקציפים לגנאש יציב ואוורירי.
  • לציפוי: קוצצים את השוקולד המריר ומניחים בקערה בינונית
  • מחממים בסיר קטן מכל אחד של שמנת כמעט עד לרתיחה, ושופכים אותה על השוקולד. מניחים לדקה ומערבבים במרץ עד שהגנאש חלק ומבריק.
  • הרכבה:מניחים קרפ על צלחת ההגשה ומורחים עליו שכבה דקה של גנאש מוקצף. חוזרים על הפעולה עם כל הקרפים. מצפים בגנאש הנוזלי.
  • מכסים ומקררים את הבלילה כארבע שעות במקרר, ועדיף לילה שלם. מוציאים מהמקרר לטמפרטורת החדר, טורפים שוב ומתחילים בהכנת הקרפים.
  • 1
  • קרפים: בקערה גדולה טורפים ביצים, סוכר, מלח וקמח לתערובת אחידה. מוסיפים את הוניל, החמאה המומסת והחלב בהדרגה תוך טריפה נמרצת.
  • 2
  • מכסים ומקררים את הבלילה כארבע שעות במקרר, ועדיף לילה שלם. מוציאים מהמקרר לטמפרטורת החדר, טורפים שוב ומתחילים בהכנת הקרפים.
  • 3
  • משמנים קלות מחבת קרפים ומחממים אותה היטב. מוזגים כשליש כוס מהבלילה למחבת והופכים כעבור כשתי דקות, כשמתחילים לראות בועות והצד התחתון מתחיל להזהיב. מטגנים עוד כדקה מהצד השני ומעבירים לצלחת גדולה ושטוחה. חוזרים על הפעולה עד שנגמרת הבלילה.
  • 4
  • גנאש מוקצף: קוצצים את השוקולד המריר ומניחים בקערה בינונית
  • 5
  • מחממים בסיר קטן מכל אחד של שמנת כמעט עד לרתיחה, ושופכים אותה על השוקולד. מניחים לדקה ומערבבים במרץ עד שהגנאש חלק ומבריק. מכסים היטב ומקררים לפחות ארבע שעות.
  • 6
  • מעבירים את הגנאש הקר לקערת מיקסר עם וו הקצפה ומוסיפים את המכל השני של השמנת המתוקה. מקציפים לגנאש יציב ואוורירי.
  • 7
  • לציפוי: קוצצים את השוקולד המריר ומניחים בקערה בינונית
  • 8
  • מחממים בסיר קטן מכל אחד של שמנת כמעט עד לרתיחה, ושופכים אותה על השוקולד. מניחים לדקה ומערבבים במרץ עד שהגנאש חלק ומבריק.
  • 9
  • הרכבה:מניחים קרפ על צלחת ההגשה ומורחים עליו שכבה דקה של גנאש מוקצף. חוזרים על הפעולה עם כל הקרפים. מצפים בגנאש הנוזלי.
  • הטיפ שלנו
    • חשוב להתחיל להכין את העוגה כיום מראש: מכינים את הבלילה והגנאש למילוי ומקררים, ולמחרת מכינים את הקרפים, מקציפים את הגנאש למילוי ומרכיבים.
    2 תגובות
    הוסף תגובה
    1. אחד הגיב:

      חייב להשאיר במקרר?

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0