אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
ы
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת קשת בענן

בכל צבעי הקשת - עוגת קשת בענן עם שכבות צבעוניות וקרם לבן ביניהן. הצבעים מתגלים רק בחיתוך הפרוסה הראשונה ויפתיעו את האורחים שלכם!
  • מתכון: נטלי לוין
  • הכנה וצילום: Foo-Food.com
זמן הכנה: יותר מ-3 שעות
רמת קושי: בינוני
כמות: עוגה עגולה בקוטר 24 ס"מ
סרטון
55 תגובות

מצרכים

לעוגה:6 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר
קורט מלח
200 גרם (1 כוס) סוכר
125 מ"ל (1/2 כוס) שמן
מיץ וקליפה מגוררת מ-1/2 לימון
1/2 כפית תמצית וניל
220 גרם (כוס וחצי + 1 כף) קמח
10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה

צבעי מאכל:סגול
כחול
ירוק
צהוב
אדום
ורוד

לקרם שוקולד לבן:500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד לבן קצוץ
קורט מלח

אופן ההכנה:
  • עוגה: מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • מקציפים חלבונים ומלח במיקסר במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף לבנבן מוסיפים את הסוכר בהדרגה.
  • בקערית קטנה טורפים יחד חלמונים, שמן, קליפה מגוררת, מיץ לימון ווניל לתערובת אחידה.
  • מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת החלמונים בזרם דק, תוך כדי ערבול אטי. ממשיכים עד שאחיד.
  • מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מחלקים את התערובת ל-6 חלקים שווים ב-6 קערות נפרדות ומוסיפים לכל קערה צבע מאכל מתאים.
  • אופים כל שכבה במשך 10-12 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
  • קרם שוקולד לבן: ממיסים יחד 250 מ"ל שמנת מתוקה + 250 גרם שוקולד לבן עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מצננים לחלוטין במקרר במשך 4-5 שעות לפחות.
  • כשהתערובת קרה מעבירים לקערת מיקסר, מוסיפים את יתרת השמנת והמלח ומקציפים עד שמתקבל קרם יציב.
  • הרכבת העוגה: מסדרים את שכבות הצבעים לפי הסדר הרצוי.
  • מניחים בתחתית שכבה ומורחים עליה שכבה דקה של קרם שוקולד לבן. מניחים שכבה נוספת ומורחים עליה עוד קרם וכך עד שכל השכבות נגמרות.
  • מצפים את דפנות העוגה והחלק העליון שלה בקרם שנותר ומקשטים בדגלונים או נרות יום הולדת.
  • עוגה: מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • מקציפים חלבונים ומלח במיקסר במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף לבנבן מוסיפים את הסוכר בהדרגה.
  • בקערית קטנה טורפים יחד חלמונים, שמן, קליפה מגוררת, מיץ לימון ווניל לתערובת אחידה.
  • מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת החלמונים בזרם דק, תוך כדי ערבול אטי. ממשיכים עד שאחיד.
  • מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מחלקים את התערובת ל-6 חלקים שווים ב-6 קערות נפרדות ומוסיפים לכל קערה צבע מאכל מתאים.
  • אופים כל שכבה במשך 10-12 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
  • קרם שוקולד לבן: ממיסים יחד 250 מ"ל שמנת מתוקה + 250 גרם שוקולד לבן עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מצננים לחלוטין במקרר במשך 4-5 שעות לפחות.
  • כשהתערובת קרה מעבירים לקערת מיקסר, מוסיפים את יתרת השמנת והמלח ומקציפים עד שמתקבל קרם יציב.
  • הרכבת העוגה: מסדרים את שכבות הצבעים לפי הסדר הרצוי.
  • מניחים בתחתית שכבה ומורחים עליה שכבה דקה של קרם שוקולד לבן. מניחים שכבה נוספת ומורחים עליה עוד קרם וכך עד שכל השכבות נגמרות.
  • מצפים את דפנות העוגה והחלק העליון שלה בקרם שנותר ומקשטים בדגלונים או נרות יום הולדת.
  • מקציפים חלבונים ומלח במיקסר במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף לבנבן מוסיפים את הסוכר בהדרגה.
  • 1
  • עוגה: מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • 2
  • מקציפים חלבונים ומלח במיקסר במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף לבנבן מוסיפים את הסוכר בהדרגה.
  • 3
  • בקערית קטנה טורפים יחד חלמונים, שמן, קליפה מגוררת, מיץ לימון ווניל לתערובת אחידה.
  • 4
  • מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת החלמונים בזרם דק, תוך כדי ערבול אטי. ממשיכים עד שאחיד.
  • 5
  • מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 6
  • מחלקים את התערובת ל-6 חלקים שווים ב-6 קערות נפרדות ומוסיפים לכל קערה צבע מאכל מתאים.
  • 7
  • אופים כל שכבה במשך 10-12 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
  • 8
  • קרם שוקולד לבן: ממיסים יחד 250 מ"ל שמנת מתוקה + 250 גרם שוקולד לבן עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 9
  • מצננים לחלוטין במקרר במשך 4-5 שעות לפחות.
  • 10
  • כשהתערובת קרה מעבירים לקערת מיקסר, מוסיפים את יתרת השמנת והמלח ומקציפים עד שמתקבל קרם יציב.
  • 11
  • הרכבת העוגה: מסדרים את שכבות הצבעים לפי הסדר הרצוי.
  • 12
  • מניחים בתחתית שכבה ומורחים עליה שכבה דקה של קרם שוקולד לבן. מניחים שכבה נוספת ומורחים עליה עוד קרם וכך עד שכל השכבות נגמרות.
  • 13
  • מצפים את דפנות העוגה והחלק העליון שלה בקרם שנותר ומקשטים בדגלונים או נרות יום הולדת.
  • הטיפ שלנו
    • שומרים את העוגה בכלי סגור במקרר עד 5-6 ימים.
    • מומלץ להכין את העוגה לפחות יום אחד לפני ההגשה, כדי שהשכבות יתרככו קצת מהקרם.
    55 תגובות
    1. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      , כל צבע זה עוגה, ז״א עוגה של 36 ביצים אחרת יוצא. דק מידי

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        מכינים תערובת מ-6 ביצים כמו שכתוב במתכון ואז מחלקים את התערובת ל-6 וצובעים כל חלק בצבע אחר.

    2. Avatar לין הגיב:

      דק מידיי

    3. Avatar פו הגיב:

      כמה זמן לאפות בתבנית של 22?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        הזמן שכתוב במתכון, אפשר כבר אחרי 8 דקות לבדוק את השכבות בגלל שמדובר בתבנית קצת יותר קטנה.

    4. Avatar רמי הגיב:

      אם אני רוצה רק שכבה אחת דקה פשוט לחלק ל-6 את כל הכמויות?

    5. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      כמה צבע מאכל לשים? ורשמת 6 צבעי מאכל ולחלק 5 קערות…

    6. Avatar יסמין הגיב:

      הכנתי ויצא מצויין, השתמשתי בתבניות עגולות חד פעמיות ככה יש פחות עבודה בשטיפת כלים את המילוי עשיתי פשוט קצפת, חלב ואינסטנט פודינג, זה טעים ומקצר תהליכים

    7. Avatar דינה הגיב:

      ברשימת המרכיבים כתוב שיש צורך ב500 מ"ל שמנת מתוקה לקרם ובהוראות 250. מה נכון?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי דינה,
        שימי לב שבשלב 10 כתוב להוסיף את יתרת השמנת (:
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    8. Avatar יונה הגיב:

      האם אפשר להמיר את השמן בתעורבת של הוניל למחאה?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי יונה,
        כן אפשר (:
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    9. Avatar תותי הגיב:

      לתבנית 26 הכפלתי כמויות ובקושי הספיק

    10. Avatar עדי הגיב:

      איזה צבעי מאכל הכי מומלצים על מנת שיצאו צבעים יפים וקורנים ולא צבעים עמומים?

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0