מעבר לתפריט תחתון
הפעל הדגשת קישורים

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת שוקולד טבעונית

עוגה בחושה ופשוטה שמכינים בקערה אחת ובלי מיקסר. ניתן להפוך אותה ליותר חגיגית ושוקולדית אם מצפים אותה בציפוי שוקולד, אבל היא טובה גם בלעדיה.
הוסף למועדפים שלי
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: תבנית מלבנית גודל 23*10 ס"מ
פרווה
טבעוני
9 תגובות
מצרכים

לעוגה:כוס וחצי קמח לבן
2 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1/2 כוס אבקת קקאו (לא ממותק)
1/2-3/4 כוס סוכר חום דמררה
1/2 כוס רסק תפוחים
1/2 כוס שמן קנולה
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס חלב שקדים או חלב סויה
100 גרם שוקולד מריר

לציפוי:100 גרם שוקולד מריר
1 כף שמן

אופן ההכנה:
  • מחממים תנור ל-160 מעלות
  • מערבבים את החומרים היבשים: קמח, מלח, אבקת אפייה, סוכר וקקאו.
  • מוסיפים את החומרים הרטובים: שמן, תמצית וניל, רסק תפוחים. מערבבים בכף עד שהתערובת אחידה, אבל נמנעים מערבוב יתר שיהפוך את העוגה לקשה.
  • קוצצים דק 100 גרם שוקולד ומערבבים לתוך התערובת.
  • אופים 30 דקות בחום של 160 מעלות. (כדאי לבדוק שהעוגה יציבה ואפויה בעזרת קיסם שתוקעים במרכזה, אם הקיסם יוצא נקי העוגה אפויה דיה).
  • מכינים את הרוטב: קוצצים שוקולד לחתיכות קטנות. ממיסים את השוקולד עם כף שמן בסיר כפול או במיקרוגל. מערבבים היטב ונזהרים לא לשרוף את השוקולד בזמן ההמסה. מורחים על העוגה ונותנים לציפוי להתקרר ולהתקשות מעט.
  • מחממים תנור ל-160 מעלות
  • מערבבים את החומרים היבשים: קמח, מלח, אבקת אפייה, סוכר וקקאו.
  • מוסיפים את החומרים הרטובים: שמן, תמצית וניל, רסק תפוחים. מערבבים בכף עד שהתערובת אחידה, אבל נמנעים מערבוב יתר שיהפוך את העוגה לקשה.
  • קוצצים דק 100 גרם שוקולד ומערבבים לתוך התערובת.
  • אופים 30 דקות בחום של 160 מעלות. (כדאי לבדוק שהעוגה יציבה ואפויה בעזרת קיסם שתוקעים במרכזה, אם הקיסם יוצא נקי העוגה אפויה דיה).
  • מכינים את הרוטב: קוצצים שוקולד לחתיכות קטנות. ממיסים את השוקולד עם כף שמן בסיר כפול או במיקרוגל. מערבבים היטב ונזהרים לא לשרוף את השוקולד בזמן ההמסה. מורחים על העוגה ונותנים לציפוי להתקרר ולהתקשות מעט.
  • מערבבים את החומרים היבשים: קמח, מלח, אבקת אפייה, סוכר וקקאו.
  • 1
  • מחממים תנור ל-160 מעלות
  • 2
  • מערבבים את החומרים היבשים: קמח, מלח, אבקת אפייה, סוכר וקקאו.
  • 3
  • מוסיפים את החומרים הרטובים: שמן, תמצית וניל, רסק תפוחים. מערבבים בכף עד שהתערובת אחידה, אבל נמנעים מערבוב יתר שיהפוך את העוגה לקשה.
  • 4
  • קוצצים דק 100 גרם שוקולד ומערבבים לתוך התערובת.
  • 5
  • אופים 30 דקות בחום של 160 מעלות. (כדאי לבדוק שהעוגה יציבה ואפויה בעזרת קיסם שתוקעים במרכזה, אם הקיסם יוצא נקי העוגה אפויה דיה).
  • 6
  • מכינים את הרוטב: קוצצים שוקולד לחתיכות קטנות. ממיסים את השוקולד עם כף שמן בסיר כפול או במיקרוגל. מערבבים היטב ונזהרים לא לשרוף את השוקולד בזמן ההמסה. מורחים על העוגה ונותנים לציפוי להתקרר ולהתקשות מעט.
  • הטיפ שלנו
    • אפשר להפוך את העוגה לקצת בריאותית יותר אם מחליפים חצי מכמות הקמח בקמח כוסמין.
    • כמויות הסוכר גמישות: אם מכינים את העוגה עם הציפוי אפשר בקלות להוריד את הכמות הסוכר לחצי כוס. אם משתמשים ברסק תפוחים טבעי (קנוי או שמכינים בבית), אפשר לבחור באלו ללא תוספת סוכר ולתת למתיקות הטבעית של הפרי להמתיק את העוגה.
    • שומרים את העוגה בכלי סגור במקרר עד 5-6 ימים. מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר.
    9 תגובות
    הוסף תגובה
    1. אדוה הגיב:

      לא כתבת מתי מוסיפים את החלב

    2. לי הגיב:

      האם העוגה תתאים לתבנית אינגליש קייק רגילה 10*30?
      לפי הכמויות נראה ש10*23 זו תבנית קטנה מדי, לא?

    3. דבורי דבורי דבורי הגיב:

      אפשר לוותר על הרסק תפוחים?
      מה אפשר במקום?
      תודה על המתכונים המגניבים!!!!!!

    4. אילנה. הגיב:

      אפשר לשים מים במקום החלב שקדים/סויה?

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0