אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת שוקולד עם שוקולד מריר בציפוי שוקולד וקפה

עוגת שוקולד עם שוקולד מריר בחושה, רכה ולחה במיוחד עם ציפוי שוקולדי בניחוח קפה במרקם פאדג'י נמס בפה ופולי קפה שמתפצפצים בין ביס לביס. מומלץ להגיש חם!
  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
זמן הכנה: 2-3 שעות
רמת קושי: קל
כמות: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
12 תגובות
מצרכים

לעוגה:200 גרם שוקולד מריר מעולה לאפייה 64% מוצקי קקאו
150 גרם חמאה
קורט מלח
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
3 ביצים L
100 מ"ל (חצי מכל) שמנת חמוצה
140 גרם (1 כוס) קמח
1 כפית אבקת אפייה

לציפוי שוקולד וקפה:100 גרם שוקולד מריר מעולה לאפייה 64% מוצקי קקאו
125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה
2 כפיות קפה נמס

עוגת שוקולד מריר:
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים חמאה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • מוסיפים מלח וסוכר וטורפים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך ערבוב בין הוספה להוספה.
  • מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים עד שאחיד.
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים בעדינות רק עד שהבלילה אחידה.
  • יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים במשך 35-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים מעט בטמפרטורת החדר.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים חמאה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • מוסיפים מלח וסוכר וטורפים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך ערבוב בין הוספה להוספה.
  • מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים עד שאחיד.
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים בעדינות רק עד שהבלילה אחידה.
  • יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים במשך 35-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים מעט בטמפרטורת החדר.
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • 1
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • 2
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • 3
  • מוסיפים חמאה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • 4
  • מוסיפים מלח וסוכר וטורפים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 5
  • מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך ערבוב בין הוספה להוספה.
  • 6
  • מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים עד שאחיד.
  • 7
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים בעדינות רק עד שהבלילה אחידה.
  • 8
  • יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים במשך 35-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • 9
  • מצננים מעט בטמפרטורת החדר.
  • ציפוי שוקולד וקפה:
    • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים שמנת מתוקה וקפה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
    • יוצקים את הציפוי על גבי העוגה הקרה ומניחים לו לנזול מעט על הדפנות.
    • מקשטים בפולי קפה ומגישים.
    • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים שמנת מתוקה וקפה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
    • יוצקים את הציפוי על גבי העוגה הקרה ומניחים לו לנזול מעט על הדפנות.
    • מקשטים בפולי קפה ומגישים.
  • יוצקים את הציפוי על גבי העוגה הקרה ומניחים לו לנזול מעט על הדפנות.
  • 1
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים שמנת מתוקה וקפה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • 2
  • יוצקים את הציפוי על גבי העוגה הקרה ומניחים לו לנזול מעט על הדפנות.
  • 3
  • מקשטים בפולי קפה ומגישים.
  • הטיפ שלנו
    • שומרים את העוגה בכלי סגור במקרר עד 2-3 ימים, אך היא במיטבה ביום ההכנה.
    • מומלץ לחמם את העוגה קלות לפני ההגשה למרקם אידאלי ונמס בפה.
    • במקום פולי קפה אפשר לקשט באגוזים קצוצים.
    12 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar קורל הגיב:

      אולי ערבבת יותר מדי. העוגה הזאת יוצאת נהדרת

    2. Avatar אלמוני הגיב:

      מושלם

    3. Avatar תמי הגיב:

      מעולה – לא היה לי נס קפה אז הכנסתי חצי כוס אספרסו קצר.

    4. Avatar סחר הגיב:

      אחרי כמה זמן ניתן למרוח את הציפוי על העוגה?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        אחרי שהיא מתקררת מעט.
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    5. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      מושלם

    6. Avatar ג'קו הגיב:

      יש אפשרות כלשהי שהעוגה תהיה פרווה ולא חלבית? איזה מוצרים צריך להחליף?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי ג'קו,
        כן אפשר להכין אותה פרווה, את החמאה להחליף בשמן קוקוס ואת השמנת חמוצה בחלב צמחי, ולקרם הקפה אפשר להשתמש בשמנת צמחית.בהצלחה(:
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    7. Avatar לריסה הגיב:

      כאוהבי שוקולד מריר, הכנתי את העוגה בבית בשינוי ממש קל, בקרם הוספתי שוקולד 60 אחוז מוצקי קקאו ולא 64 אחוזים העדפתי אגוזים קצוצים מעדן קצת את המרירות, העוגה נחלה הצלחה רבה גם בבית וגם בעבודה, תודה רבה

    8. Avatar שי הגיב:

      הכנתי את העוגה בדיוק לפי המתכון ואני חייב לציין שהיא יצאה מאוד מאכזבת, דחוסה, כבדה ומרירה – אינני ממליץ על מתכון זה

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0