מעבר לתפריט תחתון
הפעל הדגשת קישורים

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת שיש שוקולד ודבש

עוגת שיש רכה ונמסה בפה בטעמי דבש ושוקולד שמכינים בקלי קלות. נהדרת לאירוח בראש השנה ובחגי תשרי או לשבירת צום יום כיפור.
  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
הוסף למועדפים שלי
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ
0 תגובות
מצרכים

לעוגה:2 ביצים L
250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
1 כפית קינמון טחון
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
75 גרם (1/3 כוס) סוכר
80 גרם (1/4 כוס) דבש
140 גרם (1 כוס) קמח
1 כפית אבקת אפייה

לשוקולד:50 גרם שוקולד מריר
30 מ"ל (2 כפות) חלב

לציפוי שוקולד:100 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה

לקישוט:אגוזים או קוקוס קלוי

אופן ההכנה
  • מחממים תנור ל-165 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • בקערה טורפים יחד ביצים, שמנת, קינמון, מלח, וניל, סוכר ודבש עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.
  • בקערה נפרדת שוברים את השוקולד לקוביות ומוסיפים חלב. ממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • יוצקים כ-1/3 מהבלילה לתוך תערובת השוקולד ומערבבים עד אחידות.
  • יוצקים 1/2 מכמות הבלילה שנותרה לתבנית, מעליה את בלילת השוקולד ומעל הכל את יתרת הבלילה הבהירה.
  • בעזרת סכין “מקשקשים” מעט בין שתי התערובות בתבנית ליצירת מראה שיש.
  • אופים במשך 45-50 דקות או עד שהעוגה תפוחה, זהובה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים לחלוטין לפני הקישוט.
  • ציפוי שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • יוצקים את הציפוי על גבי העוגה ומניחים לו לנזול מעט גם לדפנות.
  • מקשטים באגוזים קצוצים או קוקוס ומגישים.
  • מחממים תנור ל-165 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • בקערה טורפים יחד ביצים, שמנת, קינמון, מלח, וניל, סוכר ודבש עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.
  • בקערה נפרדת שוברים את השוקולד לקוביות ומוסיפים חלב. ממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • יוצקים כ-1/3 מהבלילה לתוך תערובת השוקולד ומערבבים עד אחידות.
  • יוצקים 1/2 מכמות הבלילה שנותרה לתבנית, מעליה את בלילת השוקולד ומעל הכל את יתרת הבלילה הבהירה.
  • בעזרת סכין “מקשקשים” מעט בין שתי התערובות בתבנית ליצירת מראה שיש.
  • אופים במשך 45-50 דקות או עד שהעוגה תפוחה, זהובה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים לחלוטין לפני הקישוט.
  • ציפוי שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • יוצקים את הציפוי על גבי העוגה ומניחים לו לנזול מעט גם לדפנות.
  • מקשטים באגוזים קצוצים או קוקוס ומגישים.
  • בקערה טורפים יחד ביצים, שמנת, קינמון, מלח, וניל, סוכר ודבש עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 1
  • מחממים תנור ל-165 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • 2
  • בקערה טורפים יחד ביצים, שמנת, קינמון, מלח, וניל, סוכר ודבש עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 3
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.
  • 4
  • בקערה נפרדת שוברים את השוקולד לקוביות ומוסיפים חלב. ממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • 5
  • יוצקים כ-1/3 מהבלילה לתוך תערובת השוקולד ומערבבים עד אחידות.
  • 6
  • יוצקים 1/2 מכמות הבלילה שנותרה לתבנית, מעליה את בלילת השוקולד ומעל הכל את יתרת הבלילה הבהירה.
  • 7
  • בעזרת סכין “מקשקשים” מעט בין שתי התערובות בתבנית ליצירת מראה שיש.
  • 8
  • אופים במשך 45-50 דקות או עד שהעוגה תפוחה, זהובה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
  • 9
  • מצננים לחלוטין לפני הקישוט.
  • 10
  • ציפוי שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • 11
  • מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • 12
  • יוצקים את הציפוי על גבי העוגה ומניחים לו לנזול מעט גם לדפנות.
  • 13
  • מקשטים באגוזים קצוצים או קוקוס ומגישים.
  • הטיפ שלנו
    • מומלץ להגיש את העוגה בטמפרטורת החדר.
    • שומרים את העוגה בכלי סגור במקרר עד שבוע.
    • במקום דבש אפשר להשתמש בסילאן או מייפל באותה כמות.
    0 תגובות
    הוסף תגובה

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0