אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת שיש שוקולד ונוגט

אם אתם אוהבים שוקולד ונוגט – העוגה הזאת בשבילכם! עוגת שיש שוקולד ונוגט קלה מאוד להכנה, רכה, אוורירית ומושלמת לצד כוס קפה או תה.
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: תבנית אינגיש קייק באורך 30 ס"מ
4 תגובות

מצרכים

לעוגה:2 ביצים
250 מ"ל שמנת מתוקה
כפית תמצית וניל
חצי כוס סוכר
כוס קמח
כפית אבקת אפייה

לשיש שוקולד-נוגט:75 גרם שוקולד חלב
2 כפות ממרח פסק זמן
2 כפות חלב

אופן ההכנה:
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • בקערה טורפים יחד ביצים, שמנת, וניל, סוכר ומלח לתערובת אחידה.
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.
  • בקערה נפרדת שמים שוקולד שבור לקוביות, מוסיפים פנימה מחית פרלינה וחלב וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי. מערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס ומתקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים שליש מבלילת העוגה לתוך תערובת השוקולד ומערבבים היטב.
  • יוצקים חצי מכמות בלילת העוגה לתוך התבנית, מעליה את שכבת השוקולד ומעליה את יתרת בלילת העוגה. בעזרת סכין "משיישים" בין הבלילות ליצירת תערובת לא אחידה.
  • אופים את העוגה במשך 40-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים בטמפרטורת החדר ומגישים.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • בקערה טורפים יחד ביצים, שמנת, וניל, סוכר ומלח לתערובת אחידה.
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.
  • בקערה נפרדת שמים שוקולד שבור לקוביות, מוסיפים פנימה מחית פרלינה וחלב וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי. מערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס ומתקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים שליש מבלילת העוגה לתוך תערובת השוקולד ומערבבים היטב.
  • יוצקים חצי מכמות בלילת העוגה לתוך התבנית, מעליה את שכבת השוקולד ומעליה את יתרת בלילת העוגה. בעזרת סכין "משיישים" בין הבלילות ליצירת תערובת לא אחידה.
  • אופים את העוגה במשך 40-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים בטמפרטורת החדר ומגישים.
  • בקערה טורפים יחד ביצים, שמנת, וניל, סוכר ומלח לתערובת אחידה.
  • 1
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • 2
  • בקערה טורפים יחד ביצים, שמנת, וניל, סוכר ומלח לתערובת אחידה.
  • 3
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.
  • 4
  • בקערה נפרדת שמים שוקולד שבור לקוביות, מוסיפים פנימה מחית פרלינה וחלב וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי. מערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס ומתקבלת תערובת אחידה.
  • 5
  • מוסיפים שליש מבלילת העוגה לתוך תערובת השוקולד ומערבבים היטב.
  • 6
  • יוצקים חצי מכמות בלילת העוגה לתוך התבנית, מעליה את שכבת השוקולד ומעליה את יתרת בלילת העוגה. בעזרת סכין "משיישים" בין הבלילות ליצירת תערובת לא אחידה.
  • 7
  • אופים את העוגה במשך 40-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
  • 8
  • מצננים בטמפרטורת החדר ומגישים.
  • הטיפ שלנו
    • העוגה נשמרת בכלי סגור עד 3 ימים.
    • אפשר לשמור את העוגה במקרר עד שבוע.
    • אפשר להקפיא את העוגה המוכנה עטופה היטב עד חודש.
    • במקום שוקולד חלב אפשר להשתמש בשוקולד מריר באותה כמות.
    4 תגובות
    1. Avatar ישראל הגיב:

      במתכון לא רשום מלח
      אבל באופן ההכנה מופיע מלח.
      דבר שני כתוב טורפים את הבצים וכו
      הכוונה לערבב ולא להקציף ?

    2. Avatar יניב הגיב:

      לא הבנתי, ברשימת המצרכים רשום ממרח פסק זמן, אבל באופן ההכנה רשום מחית פרלינה, מה נכון?

    3. Avatar שולה הגיב:

      יש אפשרות להחליף את ממרח הפסק זמן אבקת פרלינה?

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0