אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

פנקייק פטל ברוטב שוקולד וקרמל

פנקייק אוורירי במיוחד, משובץ בפטל ותלוליות קונפיטורה, ברוטב שוקולד מריר וקרמל - שילוב מושלם וטעים בין החמיצות של הפטל והמתיקות של השוקולד וקרמל
  • צילום: טל סיון ציפורין
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: 20 פנקייקים קטנים
0 תגובות

מצרכים

2 ביצים L
2 כפות סירופ מייפל טהור יד מרדכי
1 כוס (240 מ"ל) חלב
5 כפות שמן קוקוס (או חמאה מומסת)
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 ו-1/2 כוסות קמח לבן
1 ו-1/2 שקיות אבקת אפייה

לתוספות:1 סלסלה פטל טרי
1/2 צנצנת קונפיטורת תות שדה יד מרדכי

לרוטב:4 כפות סוכר חום כהה
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
150 גרם שוקולד פרה מריר או ספלנדיד

אופן ההכנה:
  • בקערה בינונית שמים את כל המצרכים פרט לקמח ולאבקת האפייה וטורפים היטב.
  • מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וטורפים רק עד שהקמח נטמע.
  • מוסיפים את הפטל ומערבבים בעדינות כדי שהפטל לא ימעך.
  • מחממים מחבת עם מעט חמאה או שמן (ממש מעט) ומניחים 2 כפות מהבלילה.
  • מיד אחרי שהנחתם את הבלילה שמים מעל 1 כפית קונפיטורה ויוצרים שיוש עם גב כפית או קיסם.
  • מטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה יפה.
  • בקערה בינונית שמים את כל המצרכים פרט לקמח ולאבקת האפייה וטורפים היטב.
  • מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וטורפים רק עד שהקמח נטמע.
  • מוסיפים את הפטל ומערבבים בעדינות כדי שהפטל לא ימעך.
  • מחממים מחבת עם מעט חמאה או שמן (ממש מעט) ומניחים 2 כפות מהבלילה.
  • מיד אחרי שהנחתם את הבלילה שמים מעל 1 כפית קונפיטורה ויוצרים שיוש עם גב כפית או קיסם.
  • מטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה יפה.
  • מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וטורפים רק עד שהקמח נטמע.
  • 1
  • בקערה בינונית שמים את כל המצרכים פרט לקמח ולאבקת האפייה וטורפים היטב.
  • 2
  • מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וטורפים רק עד שהקמח נטמע.
  • 3
  • מוסיפים את הפטל ומערבבים בעדינות כדי שהפטל לא ימעך.
  • 4
  • מחממים מחבת עם מעט חמאה או שמן (ממש מעט) ומניחים 2 כפות מהבלילה.
  • 5
  • מיד אחרי שהנחתם את הבלילה שמים מעל 1 כפית קונפיטורה ויוצרים שיוש עם גב כפית או קיסם.
  • 6
  • מטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה יפה.
  • 6
    פנקייק פטל ברוטב שוקולד וקרמל
    הכנת הרוטב:
    • ממיסים במחבת רחבה את הסוכר עד שהוא הופך לרוטב חלק ומבריק.
    • מוסיפים את השמנת והשוקולד ומערבבים עד שנוצר רוטב שוקולד-קרמל חלק ומבריק.
    • מגישים עם הפנקייקים.
    • ממיסים במחבת רחבה את הסוכר עד שהוא הופך לרוטב חלק ומבריק.
    • מוסיפים את השמנת והשוקולד ומערבבים עד שנוצר רוטב שוקולד-קרמל חלק ומבריק.
    • מגישים עם הפנקייקים.
  • מוסיפים את השמנת והשוקולד ומערבבים עד שנוצר רוטב שוקולד-קרמל חלק ומבריק.
  • 1
  • ממיסים במחבת רחבה את הסוכר עד שהוא הופך לרוטב חלק ומבריק.
  • 2
  • מוסיפים את השמנת והשוקולד ומערבבים עד שנוצר רוטב שוקולד-קרמל חלק ומבריק.
  • 3
  • מגישים עם הפנקייקים.
  • 3
    פנקייק פטל ברוטב שוקולד וקרמל
    הטיפ שלנו
    • רוצים סירופ מייפל טהור או קונפיטורה איכותית עד הבית? לחצו כאן.
    0 תגובות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0