אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

פפיוני שוקולד

מאפה שמרים מבצק עשיר ורך בצורה מקסימה של פפיון שהכי כיף לטבול בשוקולד נמס וחם. הקינוח החגיגי הזה הולך לגנוב את ההצגה בכל אירוע
  • מתכון: ליאור משיח
  • צילום סטילס: טל סיון ציפורין
  • צילום והפקת סרטון: פודי
זמן הכנה: שעתיים וחצי
רמת קושי: קל
כמות: 10 פפיונים
סרטון
2 תגובות

מצרכים

לבצק:3/4 כוס (200 גרם) מים פושרים
1 כף (8 גרם) שמרים יבשים
3 ו-1/2 כוסות (500 גרם) קמח לבן
1 ביצה L
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
1 כפית (7 גרם) מלח דק
3 כפות (35 גרם) שמן צמחי

לקישוט הפפיונים:100 גרם שוקלד פרה מריר
100 גרם שוקלד פרה לבן
100 גרם שוקולד ספלנדיד רובי

הכנת הבצק:
  • מעבדים את כל החומרים פרט לשמן במיקסר עם וו לישה על מהירות נמוכה. לאחר שהבצק התגבש, מגבירים למהירות 2 (על מנת לפתח רשת גלוטן) וממשיכים ללוש במשך כ-5 דקות נוספות.
  • מוסיפים את השמן ומעבדים על מהירות נמוכה על מנת שהשמן לא יקפוץ החוצה. לאחר שהשמן נטמע לחלוטין בבצק (זה לוקח כמה דקות אז סבלנות) יוצרים מהבצק כדור ומעבירים אותו לקערה משומנת קלות. מכסים במגבת ומניחים בצד לתפיחה של כ-40 דקות.
  • מעבדים את כל החומרים פרט לשמן במיקסר עם וו לישה על מהירות נמוכה. לאחר שהבצק התגבש, מגבירים למהירות 2 (על מנת לפתח רשת גלוטן) וממשיכים ללוש במשך כ-5 דקות נוספות.
  • מוסיפים את השמן ומעבדים על מהירות נמוכה על מנת שהשמן לא יקפוץ החוצה. לאחר שהשמן נטמע לחלוטין בבצק (זה לוקח כמה דקות אז סבלנות) יוצרים מהבצק כדור ומעבירים אותו לקערה משומנת קלות. מכסים במגבת ומניחים בצד לתפיחה של כ-40 דקות.
  • מוסיפים את השמן ומעבדים על מהירות נמוכה על מנת שהשמן לא יקפוץ החוצה. לאחר שהשמן נטמע לחלוטין בבצק (זה לוקח כמה דקות אז סבלנות) יוצרים מהבצק כדור ומעבירים אותו לקערה משומנת קלות. מכסים במגבת ומניחים בצד לתפיחה של כ-40 דקות.
  • 1
  • מעבדים את כל החומרים פרט לשמן במיקסר עם וו לישה על מהירות נמוכה. לאחר שהבצק התגבש, מגבירים למהירות 2 (על מנת לפתח רשת גלוטן) וממשיכים ללוש במשך כ-5 דקות נוספות.
  • 2
  • מוסיפים את השמן ומעבדים על מהירות נמוכה על מנת שהשמן לא יקפוץ החוצה. לאחר שהשמן נטמע לחלוטין בבצק (זה לוקח כמה דקות אז סבלנות) יוצרים מהבצק כדור ומעבירים אותו לקערה משומנת קלות. מכסים במגבת ומניחים בצד לתפיחה של כ-40 דקות.
  • הכנת הפפיונים
    • מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים, כל חתיכה במשקל 80 גרם.
    • יוצרים מכל חתיכה כדור, ומניחים על משטח העבודה. מכסים במגבת.
    • על משטח מקומח קלות, פותחים כל כדור לעיגול בעובי 1/2 סנטימטר.
    • בעזרת סכין פיצה, יוצרים 2 חתכים בחלק הקרוב אלינו, זו הרצועה התחתונה.
      יוצרים עוד 2 חתכים בכל צד, כך שיווצרו לנו כמו משולשים, לצורת הפפיון.
      לסיום, יוצרים חתך אחד בחלקו העליון של הבצק, הרחוק מאיתנו.
    • בעיגול שמולנו, רצועה דקה בחלקו התחתון, ובכל צד, ימין ושמאל, 3 משולשים קטנים. ניקח בכל צד, את שני המשולשים החיצוניים, ונקרב אותם האחד לשני תחת המשולש האמצעי, כך הפפיון שלנו יקבל צורת תלת מימד.
    • מניחים קוביית שוקולד במרכז הסרט ומלפפים מעלייה את הרצועה שנותרה לנו מלמטה למעלה ומכניסים מתחת לפפיון, כך שיש סרט לאמצע הפפיון והוא עוטף קוביית שוקולד.
    • מניחים על מגש אפייה ברווחים גדולים של לפחות 4 ס"מ האחד מהשני היות והם עוד יתפחו.
      מכסים במגבת. מניחים לתפיחה של כ-40 דקות.
    • מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הפפיונים בביצה. אופים כ-10-15 דקות עד להשחמה.
    • מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים, כל חתיכה במשקל 80 גרם.
    • יוצרים מכל חתיכה כדור, ומניחים על משטח העבודה. מכסים במגבת.
    • על משטח מקומח קלות, פותחים כל כדור לעיגול בעובי 1/2 סנטימטר.
    • בעזרת סכין פיצה, יוצרים 2 חתכים בחלק הקרוב אלינו, זו הרצועה התחתונה.
      יוצרים עוד 2 חתכים בכל צד, כך שיווצרו לנו כמו משולשים, לצורת הפפיון.
      לסיום, יוצרים חתך אחד בחלקו העליון של הבצק, הרחוק מאיתנו.
    • בעיגול שמולנו, רצועה דקה בחלקו התחתון, ובכל צד, ימין ושמאל, 3 משולשים קטנים. ניקח בכל צד, את שני המשולשים החיצוניים, ונקרב אותם האחד לשני תחת המשולש האמצעי, כך הפפיון שלנו יקבל צורת תלת מימד.
    • מניחים קוביית שוקולד במרכז הסרט ומלפפים מעלייה את הרצועה שנותרה לנו מלמטה למעלה ומכניסים מתחת לפפיון, כך שיש סרט לאמצע הפפיון והוא עוטף קוביית שוקולד.
    • מניחים על מגש אפייה ברווחים גדולים של לפחות 4 ס"מ האחד מהשני היות והם עוד יתפחו.
      מכסים במגבת. מניחים לתפיחה של כ-40 דקות.
    • מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הפפיונים בביצה. אופים כ-10-15 דקות עד להשחמה.
  • יוצרים מכל חתיכה כדור, ומניחים על משטח העבודה. מכסים במגבת.
  • 1
  • מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים, כל חתיכה במשקל 80 גרם.
  • 2
  • יוצרים מכל חתיכה כדור, ומניחים על משטח העבודה. מכסים במגבת.
  • 3
  • על משטח מקומח קלות, פותחים כל כדור לעיגול בעובי 1/2 סנטימטר.
  • 4
  • בעזרת סכין פיצה, יוצרים 2 חתכים בחלק הקרוב אלינו, זו הרצועה התחתונה.
    יוצרים עוד 2 חתכים בכל צד, כך שיווצרו לנו כמו משולשים, לצורת הפפיון.
    לסיום, יוצרים חתך אחד בחלקו העליון של הבצק, הרחוק מאיתנו.
  • 5
  • בעיגול שמולנו, רצועה דקה בחלקו התחתון, ובכל צד, ימין ושמאל, 3 משולשים קטנים. ניקח בכל צד, את שני המשולשים החיצוניים, ונקרב אותם האחד לשני תחת המשולש האמצעי, כך הפפיון שלנו יקבל צורת תלת מימד.
  • 6
  • מניחים קוביית שוקולד במרכז הסרט ומלפפים מעלייה את הרצועה שנותרה לנו מלמטה למעלה ומכניסים מתחת לפפיון, כך שיש סרט לאמצע הפפיון והוא עוטף קוביית שוקולד.
  • 7
  • מניחים על מגש אפייה ברווחים גדולים של לפחות 4 ס"מ האחד מהשני היות והם עוד יתפחו.
    מכסים במגבת. מניחים לתפיחה של כ-40 דקות.
  • 8
  • מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הפפיונים בביצה. אופים כ-10-15 דקות עד להשחמה.
  • לקישוט:
    • ממיסים כל סוג שוקולד בקערה נפרדת בפולסים קצרים במיקרו
    • טובלים צד אחד של הפפיון בשוקולד נמס. יאמי!
    • ממיסים כל סוג שוקולד בקערה נפרדת בפולסים קצרים במיקרו
    • טובלים צד אחד של הפפיון בשוקולד נמס. יאמי!
  • טובלים צד אחד של הפפיון בשוקולד נמס. יאמי!
  • 1
  • ממיסים כל סוג שוקולד בקערה נפרדת בפולסים קצרים במיקרו
  • 2
  • טובלים צד אחד של הפפיון בשוקולד נמס. יאמי!
  • 2
    פפיוני שוקולד
    2 תגובות
    1. Avatar יסמין האופה והיפה הגיב:

      שלום רב, רציתי לדעת אם אפשר לשים סוכריות על השוקולד בו טבלנו את הפפיון בצק

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0