אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

קוביות עוגת שמרים במילוי שוקולד

במקום להכין עוגת שמרים אחת גדולה - לכו על גרסת הקוביות מיני! קוביות עוגת שמרים רכה וטעימה שמכינים בתבנית קרח במילוי קוביות שוקולד מפתיעות שמתגלות בביס הראשון.
  • מתכון: אפרת ליכטנשטט
  • צילום וסטיילינג: אפרת ליכטנשטט וסטודיו שלומי ארביב
זמן הכנה: שעתיים
רמת קושי: קל
כמות: 3 תבניות קרח
סרטון
4 תגובות
מצרכים

לבצק:500 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
1/4 כפית מלח
1/3 כוס סוכר
2 ביצים
160 מ״ל מים חמימים
1/2 כוס שמן

למילוי:100 גרם שוקולד

להברשה:1 ביצה טרופה

אופן ההכנה:
  • מכינים את הבצק: שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר ומערבלים בעזרת וו לישה כשמונה דקות. חשוב לנקות את דפנות הקערה מדי כמה דקות כדי לוודא שכל החומרים התלכדו. אפשר גם לערבב את כל החומרים בקערה, להעביר למשטח עבודה וללוש ידנית כשמונה דקות.
  • מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון או במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • לאחר שהבצק תפח, מקמחים היטב את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק. מחלקים את הבצק ל-2 ובעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעלה גדול  בעובי של 5-4 מ״מ.
  • יוצרים 2 מלבנים – הראשון בגודל כ35/20 ס״מ, ומלבן נוסף ממש בגודל תבנית הקרח שברשותכם. הפרפקציוניסטים שביניכם יכולים לחתוך את הבצק בעזרת גלגלת פיצה (או סכין) לצורת מלבן ישרה.
  • חותכים קוביות שוקולד שאוהבים.
  • משמנים היטב מגש קרח, מניחים את הבצק בפנים ומסדרים אותו יפה.
  • ממלאים בקוביות שוקולד. מכסים בבצק נוסף ונפטרים משאריות הבצק שבצדדים בעזרת סכין.
  • מקפיאים לפחות 30 דקות והופכים את המגש על קרש חיתוך.
  • מפרידים בין הקוביות בעזרת סכין חדה, מברישים בביצה ואופים כ-15 דקות על 180 מעלות עד שהקוביות מזהיבות ומשחימות בצדדים.
  • מכינים את הבצק: שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר ומערבלים בעזרת וו לישה כשמונה דקות. חשוב לנקות את דפנות הקערה מדי כמה דקות כדי לוודא שכל החומרים התלכדו. אפשר גם לערבב את כל החומרים בקערה, להעביר למשטח עבודה וללוש ידנית כשמונה דקות.
  • מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון או במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • לאחר שהבצק תפח, מקמחים היטב את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק. מחלקים את הבצק ל-2 ובעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעלה גדול  בעובי של 5-4 מ״מ.
  • יוצרים 2 מלבנים – הראשון בגודל כ35/20 ס״מ, ומלבן נוסף ממש בגודל תבנית הקרח שברשותכם. הפרפקציוניסטים שביניכם יכולים לחתוך את הבצק בעזרת גלגלת פיצה (או סכין) לצורת מלבן ישרה.
  • חותכים קוביות שוקולד שאוהבים.
  • משמנים היטב מגש קרח, מניחים את הבצק בפנים ומסדרים אותו יפה.
  • ממלאים בקוביות שוקולד. מכסים בבצק נוסף ונפטרים משאריות הבצק שבצדדים בעזרת סכין.
  • מקפיאים לפחות 30 דקות והופכים את המגש על קרש חיתוך.
  • מפרידים בין הקוביות בעזרת סכין חדה, מברישים בביצה ואופים כ-15 דקות על 180 מעלות עד שהקוביות מזהיבות ומשחימות בצדדים.
  • מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון או במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • 1
  • מכינים את הבצק: שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר ומערבלים בעזרת וו לישה כשמונה דקות. חשוב לנקות את דפנות הקערה מדי כמה דקות כדי לוודא שכל החומרים התלכדו. אפשר גם לערבב את כל החומרים בקערה, להעביר למשטח עבודה וללוש ידנית כשמונה דקות.
  • 2
  • מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון או במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • 3
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 4
  • לאחר שהבצק תפח, מקמחים היטב את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק. מחלקים את הבצק ל-2 ובעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעלה גדול  בעובי של 5-4 מ״מ.
  • 5
  • יוצרים 2 מלבנים – הראשון בגודל כ35/20 ס״מ, ומלבן נוסף ממש בגודל תבנית הקרח שברשותכם. הפרפקציוניסטים שביניכם יכולים לחתוך את הבצק בעזרת גלגלת פיצה (או סכין) לצורת מלבן ישרה.
  • 6
  • חותכים קוביות שוקולד שאוהבים.
  • 7
  • משמנים היטב מגש קרח, מניחים את הבצק בפנים ומסדרים אותו יפה.
  • 8
  • ממלאים בקוביות שוקולד. מכסים בבצק נוסף ונפטרים משאריות הבצק שבצדדים בעזרת סכין.
  • 9
  • מקפיאים לפחות 30 דקות והופכים את המגש על קרש חיתוך.
  • 10
  • מפרידים בין הקוביות בעזרת סכין חדה, מברישים בביצה ואופים כ-15 דקות על 180 מעלות עד שהקוביות מזהיבות ומשחימות בצדדים.
  • הטיפ שלנו
    • מומלץ להגיש את הקוביות טריות וחמות, אז הן במיטבן.
    • אפשר להשתמש בכל סוג של שוקולד שאוהבים, מומלץ לגוון בין הסוגים השונים לקבלת הפתעה חדשה בכל קוביה.
    4 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar שיראל הגיב:

      לא הבנתי את העינין של הכנת הקוביות אשמח לקבל הסבר

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי שיראל,
        האם ראית שלמעלה יש סרטון שמסביר בצורה מפורטת איך להכין?
        אם צפית בסרטון ומשהו עדיין לא ברור נשמח לעזור (:
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    2. Avatar דקל מדלן הגיב:

      נרא מקסים וקל להכנה כדי לנסות

    3. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      ניראה טעים

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0