במקום להכין עוגת שמרים אחת גדולה - לכו על גרסת הקוביות מיני! קוביות עוגת שמרים רכה וטעימה שמכינים בתבנית קרח במילוי קוביות שוקולד מפתיעות שמתגלות בביס הראשון.
מתכון: אפרת ליכטנשטט
צילום וסטיילינג: אפרת ליכטנשטט וסטודיו שלומי ארביב
זמן הכנה:
שעתיים
רמת קושי:
קל
כמות:
3 תבניות קרח
סרטון
אהבתם? אל תשכחו לשתף
4
תגובות
מצרכים
לבצק:500 גרם קמח 1 כף שמרים יבשים 1/4 כפית מלח 1/3 כוס סוכר 2 ביצים 160 מ״ל מים חמימים 1/2 כוס שמן
מכינים את הבצק: שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר ומערבלים בעזרת וו לישה כשמונה דקות. חשוב לנקות את דפנות הקערה מדי כמה דקות כדי לוודא שכל החומרים התלכדו. אפשר גם לערבב את כל החומרים בקערה, להעביר למשטח עבודה וללוש ידנית כשמונה דקות.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון או במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
לאחר שהבצק תפח, מקמחים היטב את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק. מחלקים את הבצק ל-2 ובעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעלה גדול בעובי של 5-4 מ״מ.
יוצרים 2 מלבנים – הראשון בגודל כ35/20 ס״מ, ומלבן נוסף ממש בגודל תבנית הקרח שברשותכם. הפרפקציוניסטים שביניכם יכולים לחתוך את הבצק בעזרת גלגלת פיצה (או סכין) לצורת מלבן ישרה.
חותכים קוביות שוקולד שאוהבים.
משמנים היטב מגש קרח, מניחים את הבצק בפנים ומסדרים אותו יפה.
ממלאים בקוביות שוקולד. מכסים בבצק נוסף ונפטרים משאריות הבצק שבצדדים בעזרת סכין.
מקפיאים לפחות 30 דקות והופכים את המגש על קרש חיתוך.
מפרידים בין הקוביות בעזרת סכין חדה, מברישים בביצה ואופים כ-15 דקות על 180 מעלות עד שהקוביות מזהיבות ומשחימות בצדדים.
מכינים את הבצק: שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר ומערבלים בעזרת וו לישה כשמונה דקות. חשוב לנקות את דפנות הקערה מדי כמה דקות כדי לוודא שכל החומרים התלכדו. אפשר גם לערבב את כל החומרים בקערה, להעביר למשטח עבודה וללוש ידנית כשמונה דקות.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון או במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
לאחר שהבצק תפח, מקמחים היטב את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק. מחלקים את הבצק ל-2 ובעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעלה גדול בעובי של 5-4 מ״מ.
יוצרים 2 מלבנים – הראשון בגודל כ35/20 ס״מ, ומלבן נוסף ממש בגודל תבנית הקרח שברשותכם. הפרפקציוניסטים שביניכם יכולים לחתוך את הבצק בעזרת גלגלת פיצה (או סכין) לצורת מלבן ישרה.
חותכים קוביות שוקולד שאוהבים.
משמנים היטב מגש קרח, מניחים את הבצק בפנים ומסדרים אותו יפה.
ממלאים בקוביות שוקולד. מכסים בבצק נוסף ונפטרים משאריות הבצק שבצדדים בעזרת סכין.
מקפיאים לפחות 30 דקות והופכים את המגש על קרש חיתוך.
מפרידים בין הקוביות בעזרת סכין חדה, מברישים בביצה ואופים כ-15 דקות על 180 מעלות עד שהקוביות מזהיבות ומשחימות בצדדים.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון או במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
1
מכינים את הבצק: שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר ומערבלים בעזרת וו לישה כשמונה דקות. חשוב לנקות את דפנות הקערה מדי כמה דקות כדי לוודא שכל החומרים התלכדו. אפשר גם לערבב את כל החומרים בקערה, להעביר למשטח עבודה וללוש ידנית כשמונה דקות.
2
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון או במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3
מחממים תנור ל-180 מעלות.
4
לאחר שהבצק תפח, מקמחים היטב את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק. מחלקים את הבצק ל-2 ובעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעלה גדול בעובי של 5-4 מ״מ.
5
יוצרים 2 מלבנים – הראשון בגודל כ35/20 ס״מ, ומלבן נוסף ממש בגודל תבנית הקרח שברשותכם. הפרפקציוניסטים שביניכם יכולים לחתוך את הבצק בעזרת גלגלת פיצה (או סכין) לצורת מלבן ישרה.
6
חותכים קוביות שוקולד שאוהבים.
7
משמנים היטב מגש קרח, מניחים את הבצק בפנים ומסדרים אותו יפה.
8
ממלאים בקוביות שוקולד. מכסים בבצק נוסף ונפטרים משאריות הבצק שבצדדים בעזרת סכין.
9
מקפיאים לפחות 30 דקות והופכים את המגש על קרש חיתוך.
10
מפרידים בין הקוביות בעזרת סכין חדה, מברישים בביצה ואופים כ-15 דקות על 180 מעלות עד שהקוביות מזהיבות ומשחימות בצדדים.
אהבתם? אל תשכחו לשתף
הטיפ שלנו
מומלץ להגיש את הקוביות טריות וחמות, אז הן במיטבן.
אפשר להשתמש בכל סוג של שוקולד שאוהבים, מומלץ לגוון בין הסוגים השונים לקבלת הפתעה חדשה בכל קוביה.
היי שיראל,
האם ראית שלמעלה יש סרטון שמסביר בצורה מפורטת איך להכין?
אם צפית בסרטון ומשהו עדיין לא ברור נשמח לעזור (:
שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה
הנני מסכים כי הפרטים וכל עדכון שלהם שמסרתי ושאמסור ישמרו במאגרי מידע ממוכנים ו/או במאגרי לקוחות של חברות בשטראוס גרופ בע"מ ו/או חברות בת בקבוצה ו/או מי מטעמן (להלן: "שטראוס גרופ").
ידוע לי ומוסכם עלי שהמידע ישמש את שטראוס גרופ לצורך פעילותה ו/או כמאגר דיוור ישיר ו/או לצורך משלוח דבר פרסומת, כהגדרתו בחוק התקשורת (בזק ושידורים), תשמ"ב-1982, לרבות מידע על מוצרים, הטבות,
אשר לדעת שטראוס גרופ עשויים לעניין אותי, בין באמצעות פקסימיליה, מערכת חיוג אוטומטי, הודעה אלקטרונית או הודעת מסר קצר, ובין בכל דרך אחרת. אם לא אהיה מעוניין במידע או בפניה כאמור, אוכל להודיע על כך לשטראוס גרופ בכל עת.
לא הבנתי את העינין של הכנת הקוביות אשמח לקבל הסבר
היי שיראל,
האם ראית שלמעלה יש סרטון שמסביר בצורה מפורטת איך להכין?
אם צפית בסרטון ומשהו עדיין לא ברור נשמח לעזור (:
שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה
נרא מקסים וקל להכנה כדי לנסות
ניראה טעים