אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

קרואסון שוקולד מטריף

קרואסון שוקולד משגע מבצק חמאתי עשיר, במילוי שורת שוקולד שנמסה באפייה - רגע מתוק אמיתי
  • מתכון: ליאור משיח
  • צילום סטילס: טל סיון צפורין
  • צילום והפקת סרטון: פודי
זמן הכנה: 4 שעות
רמת קושי: בינוני
כמות: 12-14 קרואסונים
סרטון
0 תגובות

תמיד רציתם להכין קרואסון שוקולד מפנק מבצק מושלם, בדיוק כמו של הקונדיטוריות הכי טובות ויוקרתיות? הנה ההזדמנות שלכם! בזכות הסרטון שצילמנו המפרט את כל שלבי ההכנה, תוכלו להכין בעצמכם קרואסון שוקולד חלומי במיוחד.

הכנתם? שתפו אותנו בתמונה בעמוד האינסטגרם.

ואם אהבתם את המתכון הזה אתם חייבים להכין את הלחמניות שוקולד המשגעות האלו.

מצרכים

לבצק:3 ו-1/2 כוסות (500 גרם) קמח לבן
100 מ"ל חלב
190 מ"ל מים
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
1 כף (9 גרם) שמרים יבשים
2 כפיות (11 גרם) מלח
20 גרם חמאה

לקיפול:230 גרם חמאה קרה

למילוי:100 גרם שוקולד פרה מריר
100 גרם שוקולד פרה לבן

אופן ההכנה:
  • מעבדים את כל מצרכי הבצק במיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק חלק ואחיד. מעבירים להתפחה ראשונית בטמפרטורת החדר כשעה.
  • יוצרים מהבצק ריבוע, בגודל 20X15 סנטימטר, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  • מכינים את בלוק החמאה:
  • באמצעות קיפול יוצרים מלבן במרכזו של נייר אפייה. פותחים את הקיפולים ומניחים קוביות חמאה בשטח המלבן שבמרכז נייר האפייה.
  • סוגרים את הקיפולים על החמאה ומרדדים עד לקבלת מלבן חמאה אחיד בצורה שיצרנו בנייר האפייה (ממליצים לצפות בסרטון על מנת להבין היטב את התהליך).
  • מוציאים את הבצק מהמקרר, ועל משטח מקומח קלות, פותחים למלבן ברוחב בלוק החמאה, וכפול באורך.
  • מניחים את בלוק החמאה בצד אחד של הבצק וזורקים את נייר האפייה. מברישים קמח עודף, וסוגרים את הבצק על החמאה.
  • טופחים על הבצק עם החמאה כדי לשטח מעט מבלי לסדוק את החמאה. מרדדים למלבן באורך 40X10 סנטימטר ויוצרים קיפול מעטפה (כמו בסרטון).
  • מקפלים שוב משני הצדדים, ומקררים כשעה.
  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של כ-1/2 סנטימטר. מחלקים את הבצק ל-2 רצועות ארוכות, ומחלקים כל רצועה למשולשים שווים.
  • מניחים בחלקו הרחב של המשולש שורת שוקולד. (אפשר גם להניח את שורת השוקולד לפני החיתוך ואז לחתוך את המשולשים בהתאם לגודל שלה).
  • מגלגלים את המשולש מחלקו הרחב עד הסוף לצורת קרואסון.
  • חוזרים על הפעולה עם כל הקרואסונים. מתפיחים כשעה.
  • מברישים בביצה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות.
  • מעבדים את כל מצרכי הבצק במיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק חלק ואחיד. מעבירים להתפחה ראשונית בטמפרטורת החדר כשעה.
  • יוצרים מהבצק ריבוע, בגודל 20X15 סנטימטר, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  • מכינים את בלוק החמאה:
  • באמצעות קיפול יוצרים מלבן במרכזו של נייר אפייה. פותחים את הקיפולים ומניחים קוביות חמאה בשטח המלבן שבמרכז נייר האפייה.
  • סוגרים את הקיפולים על החמאה ומרדדים עד לקבלת מלבן חמאה אחיד בצורה שיצרנו בנייר האפייה (ממליצים לצפות בסרטון על מנת להבין היטב את התהליך).
  • מוציאים את הבצק מהמקרר, ועל משטח מקומח קלות, פותחים למלבן ברוחב בלוק החמאה, וכפול באורך.
  • מניחים את בלוק החמאה בצד אחד של הבצק וזורקים את נייר האפייה. מברישים קמח עודף, וסוגרים את הבצק על החמאה.
  • טופחים על הבצק עם החמאה כדי לשטח מעט מבלי לסדוק את החמאה. מרדדים למלבן באורך 40X10 סנטימטר ויוצרים קיפול מעטפה (כמו בסרטון).
  • מקפלים שוב משני הצדדים, ומקררים כשעה.
  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של כ-1/2 סנטימטר. מחלקים את הבצק ל-2 רצועות ארוכות, ומחלקים כל רצועה למשולשים שווים.
  • מניחים בחלקו הרחב של המשולש שורת שוקולד. (אפשר גם להניח את שורת השוקולד לפני החיתוך ואז לחתוך את המשולשים בהתאם לגודל שלה).
  • מגלגלים את המשולש מחלקו הרחב עד הסוף לצורת קרואסון.
  • חוזרים על הפעולה עם כל הקרואסונים. מתפיחים כשעה.
  • מברישים בביצה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות.
  • יוצרים מהבצק ריבוע, בגודל 20X15 סנטימטר, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  • 1
  • מעבדים את כל מצרכי הבצק במיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק חלק ואחיד. מעבירים להתפחה ראשונית בטמפרטורת החדר כשעה.
  • 2
  • יוצרים מהבצק ריבוע, בגודל 20X15 סנטימטר, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  • 3
  • מכינים את בלוק החמאה:
  • 4
  • באמצעות קיפול יוצרים מלבן במרכזו של נייר אפייה. פותחים את הקיפולים ומניחים קוביות חמאה בשטח המלבן שבמרכז נייר האפייה.
  • 5
  • סוגרים את הקיפולים על החמאה ומרדדים עד לקבלת מלבן חמאה אחיד בצורה שיצרנו בנייר האפייה (ממליצים לצפות בסרטון על מנת להבין היטב את התהליך).
  • 6
  • מוציאים את הבצק מהמקרר, ועל משטח מקומח קלות, פותחים למלבן ברוחב בלוק החמאה, וכפול באורך.
  • 7
  • מניחים את בלוק החמאה בצד אחד של הבצק וזורקים את נייר האפייה. מברישים קמח עודף, וסוגרים את הבצק על החמאה.
  • 8
  • טופחים על הבצק עם החמאה כדי לשטח מעט מבלי לסדוק את החמאה. מרדדים למלבן באורך 40X10 סנטימטר ויוצרים קיפול מעטפה (כמו בסרטון).
  • 9
  • מקפלים שוב משני הצדדים, ומקררים כשעה.
  • 10
  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של כ-1/2 סנטימטר. מחלקים את הבצק ל-2 רצועות ארוכות, ומחלקים כל רצועה למשולשים שווים.
  • 11
  • מניחים בחלקו הרחב של המשולש שורת שוקולד. (אפשר גם להניח את שורת השוקולד לפני החיתוך ואז לחתוך את המשולשים בהתאם לגודל שלה).
  • 12
  • מגלגלים את המשולש מחלקו הרחב עד הסוף לצורת קרואסון.
  • 13
  • חוזרים על הפעולה עם כל הקרואסונים. מתפיחים כשעה.
  • 14
  • מברישים בביצה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות.
  • 14
    קרואסון שוקולד מטריף
    0 תגובות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0