עוגת שמרים שוקולד כמוה לא טעמתם! מרשימה, מיוחדת ועם 3 מילויים שונים. וגם: שיטת עיצוב שתהפוך את העוגה שלהם ליפהפייה במיוחד
מתכון, צילום וסטיילינג: בתיה שורק
זמן הכנה:
3 שעות
רמת קושי:
בינוני
כמות:
תבנית עגולה בקוטר 28
אהבתם? אל תשכחו לשתף
6
תגובות
עוגת השמרים המרשימה הזאת נראית במבט ראשון מסובכת, אבל ברגע שרואים את סדנת הלייב של בתיה שורק בעמוד האינסטגרם שלנו מגלים שזו אחת העוגות הכי כיפיות וקלות להכנה שיש – בצק רך וממש נוח לעבודה, מליות טעימות שמכינים במהירות ובקלות והצורה המדהימה של הכדורים הנתלשים הרבה יותר פשוטה להכנה ממה שהיא נראית.
והכי כיף? אפשר להכין מראש, להקפיא ברגע שהיא יוצאת מהתנור ולאחר ההפשרה היא עסיסית וטרייה כאילו היא רק יצאה מהתנור.
בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים, סוכר ומערבבים קלות במהירות נמוכה לפיזור אחיד.
מוסיפים בהדרגה את הנוזלים (ביצים, שמן, חלב) וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק.
מכניסים את קוביות החמאה בהדרגה, עד הטמעה מלאה, מעלים את מהירות המיקסר לרמה בינונית. לשים כ-8 דקות (לא פחות), הבצק מוכן כאשר הוא מתנתק מהדפנות נעים רך ואחיד.
יוצרים מהבצק כדור ומניחים בקערה רחבה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים ולח למשך שעה וחצי עד להכפלת נפח הבצק .
בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים, סוכר ומערבבים קלות במהירות נמוכה לפיזור אחיד.
מוסיפים בהדרגה את הנוזלים (ביצים, שמן, חלב) וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק.
מכניסים את קוביות החמאה בהדרגה, עד הטמעה מלאה, מעלים את מהירות המיקסר לרמה בינונית. לשים כ-8 דקות (לא פחות), הבצק מוכן כאשר הוא מתנתק מהדפנות נעים רך ואחיד.
יוצרים מהבצק כדור ומניחים בקערה רחבה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים ולח למשך שעה וחצי עד להכפלת נפח הבצק .
מוסיפים בהדרגה את הנוזלים (ביצים, שמן, חלב) וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק.
1
בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים, סוכר ומערבבים קלות במהירות נמוכה לפיזור אחיד.
2
מוסיפים בהדרגה את הנוזלים (ביצים, שמן, חלב) וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק.
3
מכניסים את קוביות החמאה בהדרגה, עד הטמעה מלאה, מעלים את מהירות המיקסר לרמה בינונית. לשים כ-8 דקות (לא פחות), הבצק מוכן כאשר הוא מתנתק מהדפנות נעים רך ואחיד.
4
יוצרים מהבצק כדור ומניחים בקערה רחבה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים ולח למשך שעה וחצי עד להכפלת נפח הבצק .
מלית שוקולד מריר
מניחים בקערה את השוקולד והחמאה ומחממים בפולסים קצרים במיקרו (10 שניות כל פעם) עד להמסה מלאה.
מוסיפים קקאו ואבקת סוכר ומערבבים היטב.
מצננים לחלוטין וממתינים עד שהתערובת מתייצבת למרקם נוח למריחה.
מניחים בקערה את השוקולד והחמאה ומחממים בפולסים קצרים במיקרו (10 שניות כל פעם) עד להמסה מלאה.
מוסיפים קקאו ואבקת סוכר ומערבבים היטב.
מצננים לחלוטין וממתינים עד שהתערובת מתייצבת למרקם נוח למריחה.
מוסיפים קקאו ואבקת סוכר ומערבבים היטב.
1
מניחים בקערה את השוקולד והחמאה ומחממים בפולסים קצרים במיקרו (10 שניות כל פעם) עד להמסה מלאה.
2
מוסיפים קקאו ואבקת סוכר ומערבבים היטב.
3
מצננים לחלוטין וממתינים עד שהתערובת מתייצבת למרקם נוח למריחה.
מלית שוקולד לבן וקפה
ממיסים על בן מארי את כל החומרים פרט לסוכר.
מסירים מהבן מארי כשהכל נמס, מערבבים ומקררים מעט להסמכה קלה.
בעת מילוי הבצק מפזרים על גבי המלית את הסוכר.
ממיסים על בן מארי את כל החומרים פרט לסוכר.
מסירים מהבן מארי כשהכל נמס, מערבבים ומקררים מעט להסמכה קלה.
בעת מילוי הבצק מפזרים על גבי המלית את הסוכר.
מסירים מהבן מארי כשהכל נמס, מערבבים ומקררים מעט להסמכה קלה.
1
ממיסים על בן מארי את כל החומרים פרט לסוכר.
2
מסירים מהבן מארי כשהכל נמס, מערבבים ומקררים מעט להסמכה קלה.
3
בעת מילוי הבצק מפזרים על גבי המלית את הסוכר.
מלית חמאה וקינמון
מערבבים את החמאה, סוכר והקינמון עד למרקם נוח למריחה
מערבבים את החמאה, סוכר והקינמון עד למרקם נוח למריחה
1
מערבבים את החמאה, סוכר והקינמון עד למרקם נוח למריחה
עיצוב העוגה ואפייה
לאחר שהבצק הכפיל את נפחו מוציאים לבצק את האוויר.
מעבירים את הבצק למשטח מעט מקומח.
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. לוקחים חלק ומרדדים לצורת ריבוע (בינתיים השאר מכוסים בניילון שלא יתייבשו). מורחים את המלית הרצויה.
מקפלים את הבצק 1/3 פנימה ולאחר מכן סוגרים עם ה-1/3 התחתון כך שכל המלית מכוסה בעצם.
חותכים לרצועות בערך ברוחב 3 סנטימטר. בעזרת סכין חוצים שני שסעים, יוצרים צמה ומגלגלים כל חלק פנימה ויוצרים מעין כדור.
חוזרים על התהליך עם כל הבצק וכל המליות
מסדרים את הכדורים במגש מרופד בנייר אפייה.
מכסים להתפחה שנייה כ-25 דקות . מברישים בביצה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות טורבו כ-30 דקות או עד שהם שזופים ויפים.
בזמן שהמאפה בתנור מכינים סירופ סוכר, מניחים בסיר את כל המצרכים ומרתיחים עד להמסה מלאה של הסוכר.
בתום האפייה, מוציאים את העוגה מהתנור ומברישים בנדיבות בסירופ סוכר.
לאחר שהבצק הכפיל את נפחו מוציאים לבצק את האוויר.
מעבירים את הבצק למשטח מעט מקומח.
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. לוקחים חלק ומרדדים לצורת ריבוע (בינתיים השאר מכוסים בניילון שלא יתייבשו). מורחים את המלית הרצויה.
מקפלים את הבצק 1/3 פנימה ולאחר מכן סוגרים עם ה-1/3 התחתון כך שכל המלית מכוסה בעצם.
חותכים לרצועות בערך ברוחב 3 סנטימטר. בעזרת סכין חוצים שני שסעים, יוצרים צמה ומגלגלים כל חלק פנימה ויוצרים מעין כדור.
חוזרים על התהליך עם כל הבצק וכל המליות
מסדרים את הכדורים במגש מרופד בנייר אפייה.
מכסים להתפחה שנייה כ-25 דקות . מברישים בביצה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות טורבו כ-30 דקות או עד שהם שזופים ויפים.
בזמן שהמאפה בתנור מכינים סירופ סוכר, מניחים בסיר את כל המצרכים ומרתיחים עד להמסה מלאה של הסוכר.
בתום האפייה, מוציאים את העוגה מהתנור ומברישים בנדיבות בסירופ סוכר.
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. לוקחים חלק ומרדדים לצורת ריבוע (בינתיים השאר מכוסים בניילון שלא יתייבשו). מורחים את המלית הרצויה.
1
לאחר שהבצק הכפיל את נפחו מוציאים לבצק את האוויר.
מעבירים את הבצק למשטח מעט מקומח.
2
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. לוקחים חלק ומרדדים לצורת ריבוע (בינתיים השאר מכוסים בניילון שלא יתייבשו). מורחים את המלית הרצויה.
3
מקפלים את הבצק 1/3 פנימה ולאחר מכן סוגרים עם ה-1/3 התחתון כך שכל המלית מכוסה בעצם.
4
חותכים לרצועות בערך ברוחב 3 סנטימטר. בעזרת סכין חוצים שני שסעים, יוצרים צמה ומגלגלים כל חלק פנימה ויוצרים מעין כדור.
5
חוזרים על התהליך עם כל הבצק וכל המליות
6
מסדרים את הכדורים במגש מרופד בנייר אפייה.
7
מכסים להתפחה שנייה כ-25 דקות . מברישים בביצה.
8
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות טורבו כ-30 דקות או עד שהם שזופים ויפים.
9
בזמן שהמאפה בתנור מכינים סירופ סוכר, מניחים בסיר את כל המצרכים ומרתיחים עד להמסה מלאה של הסוכר.
10
בתום האפייה, מוציאים את העוגה מהתנור ומברישים בנדיבות בסירופ סוכר.
הנני מסכים כי הפרטים וכל עדכון שלהם שמסרתי ושאמסור ישמרו במאגרי מידע ממוכנים ו/או במאגרי לקוחות של חברות בשטראוס גרופ בע"מ ו/או חברות בת בקבוצה ו/או מי מטעמן (להלן: "שטראוס גרופ").
ידוע לי ומוסכם עלי שהמידע ישמש את שטראוס גרופ לצורך פעילותה ו/או כמאגר דיוור ישיר ו/או לצורך משלוח דבר פרסומת, כהגדרתו בחוק התקשורת (בזק ושידורים), תשמ"ב-1982, לרבות מידע על מוצרים, הטבות,
אשר לדעת שטראוס גרופ עשויים לעניין אותי, בין באמצעות פקסימיליה, מערכת חיוג אוטומטי, הודעה אלקטרונית או הודעת מסר קצר, ובין בכל דרך אחרת. אם לא אהיה מעוניין במידע או בפניה כאמור, אוכל להודיע על כך לשטראוס גרופ בכל עת.
עוגה מדהימה, עשייה כייפית החלפתי הקנצון והסוכר לריבת חלב – יוצא אחלה משתמש בבצק גם לעוגת שמרים רגילה, בצק מעולה החלפתי הקמח לכוסמין – מעולה
עוגה יקרה אבל נחטפת, האמת שאת המילוי קינמון פחות אהבו בגלל שהסוכר נשאר גבישי.אבל הבצק והרעיון מושלם.
היי עדנה,
שמחים לשמוע שאהבת את המתכון.
נשמח לראות איך יצא, את מוזמנת לתייג אותנו באינסטגרם (:
https://www.instagram.com/regamatok_elite/
הכנה שלוש שעות מלא חומרים ים של כסף וזמן בשבל לאכול אותה שלוש דקות
ההסבר של הקליעה לא מספיק מובן. כדאי להוסיף תמונות או סרטון
היי,
יש סרטון של כל תהליך ההכנה של העוגה הזאת באינסטגרם שלנו, הנה הקישור:
https://www.instagram.com/tv/CGXj1QSH1BH/?utm_source=ig_web_copy_link