אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת שמרים שוקולד מטורפת

עוגת שמרים שוקולד כמוה לא טעמתם! מרשימה, מיוחדת ועם 3 מילויים שונים. וגם: שיטת עיצוב שתהפוך את העוגה שלהם ליפהפייה במיוחד
  • מתכון, צילום וסטיילינג: בתיה שורק
זמן הכנה: 3 שעות
רמת קושי: בינוני
כמות: תבנית עגולה בקוטר 28
0 תגובות

עוגת השמרים המרשימה הזאת נראית במבט ראשון מסובכת, אבל ברגע שרואים את סדנת הלייב של בתיה שורק בעמוד האינסטגרם שלנו מגלים שזו אחת העוגות הכי כיפיות וקלות להכנה שיש – בצק רך וממש נוח לעבודה, מליות טעימות שמכינים במהירות ובקלות והצורה המדהימה של הכדורים הנתלשים הרבה יותר פשוטה להכנה ממה שהיא נראית.

והכי כיף? אפשר להכין מראש, להקפיא ברגע שהיא יוצאת מהתנור ולאחר ההפשרה היא עסיסית וטרייה כאילו היא רק יצאה מהתנור.

הכנתם? שתפו אותנו בתמונה בעמוד האינסטגרם.

אהבתם את המתכון המעולה של בתיה? הנה המתכון שלה לעוגיות שוקולד צ'יפס הכי מושלמות שתכינו.

מצרכים

לבצק:500 גרם (3 ו-1/2 כוסות + 1 כף) קמח
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
2 ביצים M
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
180 גרם (3/4 כוס) חלב פושר
50 גרם (1/4 כוס) שמן
25 גרם (1/2 שקית) שמרים טריים / 10 גרם (1 כף) שמרים יבשים

למלית שוקולד:100 גרם שוקולד פרה מריר
100 גרם חמאה
60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
10 גרם (1 כף) קקאו

למלית שוקולד לבן וקפה:30 גרם חמאה
130 גרם שוקולד פרה לבן
1 כפית שטוחה קפה נמס מגורען
1 כפית סוכר

למלית חמאה וקינמון:100 גרם חמאה
180 גרם (3/4 כוס) סוכר חום
2 ו-1/2 כפות קינמון

להברשה וזיגוג:1 ביצה
120 גרם (1 כוס) סוכר
240 מ"ל (1 כוס) מים
5 מ"ל (1 כפית) תמצית וניל

אופן הכנת הבצק
  • בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים, סוכר ומערבבים קלות במהירות נמוכה לפיזור אחיד.
  • מוסיפים בהדרגה את הנוזלים (ביצים, שמן, חלב) וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק.
  • מכניסים את קוביות החמאה בהדרגה, עד הטמעה מלאה, מעלים את מהירות המיקסר לרמה בינונית. לשים כ-8 דקות (לא פחות), הבצק מוכן כאשר הוא מתנתק מהדפנות נעים רך ואחיד.
  • יוצרים מהבצק כדור ומניחים בקערה רחבה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים ולח למשך שעה וחצי עד להכפלת נפח הבצק .
  • בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים, סוכר ומערבבים קלות במהירות נמוכה לפיזור אחיד.
  • מוסיפים בהדרגה את הנוזלים (ביצים, שמן, חלב) וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק.
  • מכניסים את קוביות החמאה בהדרגה, עד הטמעה מלאה, מעלים את מהירות המיקסר לרמה בינונית. לשים כ-8 דקות (לא פחות), הבצק מוכן כאשר הוא מתנתק מהדפנות נעים רך ואחיד.
  • יוצרים מהבצק כדור ומניחים בקערה רחבה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים ולח למשך שעה וחצי עד להכפלת נפח הבצק .
  • מוסיפים בהדרגה את הנוזלים (ביצים, שמן, חלב) וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק.
  • 1
  • בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים, סוכר ומערבבים קלות במהירות נמוכה לפיזור אחיד.
  • 2
  • מוסיפים בהדרגה את הנוזלים (ביצים, שמן, חלב) וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק.
  • 3
  • מכניסים את קוביות החמאה בהדרגה, עד הטמעה מלאה, מעלים את מהירות המיקסר לרמה בינונית. לשים כ-8 דקות (לא פחות), הבצק מוכן כאשר הוא מתנתק מהדפנות נעים רך ואחיד.
  • 4
  • יוצרים מהבצק כדור ומניחים בקערה רחבה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים ולח למשך שעה וחצי עד להכפלת נפח הבצק .
  • מלית שוקולד מריר
    • מניחים בקערה את השוקולד והחמאה ומחממים בפולסים קצרים במיקרו (10 שניות כל פעם) עד להמסה מלאה.
    • מוסיפים קקאו ואבקת סוכר ומערבבים היטב.
    • מצננים לחלוטין וממתינים עד שהתערובת מתייצבת למרקם נוח למריחה.
    • מניחים בקערה את השוקולד והחמאה ומחממים בפולסים קצרים במיקרו (10 שניות כל פעם) עד להמסה מלאה.
    • מוסיפים קקאו ואבקת סוכר ומערבבים היטב.
    • מצננים לחלוטין וממתינים עד שהתערובת מתייצבת למרקם נוח למריחה.
  • מוסיפים קקאו ואבקת סוכר ומערבבים היטב.
  • 1
  • מניחים בקערה את השוקולד והחמאה ומחממים בפולסים קצרים במיקרו (10 שניות כל פעם) עד להמסה מלאה.
  • 2
  • מוסיפים קקאו ואבקת סוכר ומערבבים היטב.
  • 3
  • מצננים לחלוטין וממתינים עד שהתערובת מתייצבת למרקם נוח למריחה.
  • מלית שוקולד לבן וקפה
    • ממיסים על בן מארי את כל החומרים פרט לסוכר.
    • מסירים מהבן מארי כשהכל נמס, מערבבים ומקררים מעט להסמכה קלה.
    • בעת מילוי הבצק מפזרים על גבי המלית את הסוכר.
    • ממיסים על בן מארי את כל החומרים פרט לסוכר.
    • מסירים מהבן מארי כשהכל נמס, מערבבים ומקררים מעט להסמכה קלה.
    • בעת מילוי הבצק מפזרים על גבי המלית את הסוכר.
  • מסירים מהבן מארי כשהכל נמס, מערבבים ומקררים מעט להסמכה קלה.
  • 1
  • ממיסים על בן מארי את כל החומרים פרט לסוכר.
  • 2
  • מסירים מהבן מארי כשהכל נמס, מערבבים ומקררים מעט להסמכה קלה.
  • 3
  • בעת מילוי הבצק מפזרים על גבי המלית את הסוכר.
  • מלית חמאה וקינמון
    • מערבבים את החמאה, סוכר והקינמון עד למרקם נוח למריחה
    • מערבבים את החמאה, סוכר והקינמון עד למרקם נוח למריחה
    1
  • מערבבים את החמאה, סוכר והקינמון עד למרקם נוח למריחה
  • עיצוב העוגה ואפייה
    • לאחר שהבצק הכפיל את נפחו מוציאים לבצק את האוויר.
      מעבירים את הבצק למשטח מעט מקומח.
    • מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. לוקחים חלק ומרדדים לצורת ריבוע (בינתיים השאר מכוסים בניילון שלא יתייבשו). מורחים את המלית הרצויה.
    • מקפלים את הבצק 1/3 פנימה ולאחר מכן סוגרים עם ה-1/3 התחתון כך שכל המלית מכוסה בעצם.
    • חותכים לרצועות בערך ברוחב 3 סנטימטר. בעזרת סכין חוצים שני שסעים, יוצרים צמה ומגלגלים כל חלק פנימה ויוצרים מעין כדור.
    • חוזרים על התהליך עם כל הבצק וכל המליות
    • מסדרים את הכדורים במגש מרופד בנייר אפייה.
    • מכסים להתפחה שנייה כ-25 דקות . מברישים בביצה.
    • אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות טורבו כ-30 דקות או עד שהם שזופים ויפים.
    • בזמן שהמאפה בתנור מכינים סירופ סוכר, מניחים בסיר את כל המצרכים ומרתיחים עד להמסה מלאה של הסוכר.
    • בתום האפייה, מוציאים את העוגה מהתנור ומברישים בנדיבות בסירופ סוכר.
    • לאחר שהבצק הכפיל את נפחו מוציאים לבצק את האוויר.
      מעבירים את הבצק למשטח מעט מקומח.
    • מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. לוקחים חלק ומרדדים לצורת ריבוע (בינתיים השאר מכוסים בניילון שלא יתייבשו). מורחים את המלית הרצויה.
    • מקפלים את הבצק 1/3 פנימה ולאחר מכן סוגרים עם ה-1/3 התחתון כך שכל המלית מכוסה בעצם.
    • חותכים לרצועות בערך ברוחב 3 סנטימטר. בעזרת סכין חוצים שני שסעים, יוצרים צמה ומגלגלים כל חלק פנימה ויוצרים מעין כדור.
    • חוזרים על התהליך עם כל הבצק וכל המליות
    • מסדרים את הכדורים במגש מרופד בנייר אפייה.
    • מכסים להתפחה שנייה כ-25 דקות . מברישים בביצה.
    • אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות טורבו כ-30 דקות או עד שהם שזופים ויפים.
    • בזמן שהמאפה בתנור מכינים סירופ סוכר, מניחים בסיר את כל המצרכים ומרתיחים עד להמסה מלאה של הסוכר.
    • בתום האפייה, מוציאים את העוגה מהתנור ומברישים בנדיבות בסירופ סוכר.
  • מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. לוקחים חלק ומרדדים לצורת ריבוע (בינתיים השאר מכוסים בניילון שלא יתייבשו). מורחים את המלית הרצויה.
  • 1
  • לאחר שהבצק הכפיל את נפחו מוציאים לבצק את האוויר.
    מעבירים את הבצק למשטח מעט מקומח.
  • 2
  • מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. לוקחים חלק ומרדדים לצורת ריבוע (בינתיים השאר מכוסים בניילון שלא יתייבשו). מורחים את המלית הרצויה.
  • 3
  • מקפלים את הבצק 1/3 פנימה ולאחר מכן סוגרים עם ה-1/3 התחתון כך שכל המלית מכוסה בעצם.
  • 4
  • חותכים לרצועות בערך ברוחב 3 סנטימטר. בעזרת סכין חוצים שני שסעים, יוצרים צמה ומגלגלים כל חלק פנימה ויוצרים מעין כדור.
  • 5
  • חוזרים על התהליך עם כל הבצק וכל המליות
  • 6
  • מסדרים את הכדורים במגש מרופד בנייר אפייה.
  • 7
  • מכסים להתפחה שנייה כ-25 דקות . מברישים בביצה.
  • 8
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות טורבו כ-30 דקות או עד שהם שזופים ויפים.
  • 9
  • בזמן שהמאפה בתנור מכינים סירופ סוכר, מניחים בסיר את כל המצרכים ומרתיחים עד להמסה מלאה של הסוכר.
  • 10
  • בתום האפייה, מוציאים את העוגה מהתנור ומברישים בנדיבות בסירופ סוכר.
  • 10
    עוגת שמרים מבוך שוקולד עם מלא מאפים נתלשים ב-3 מילויים, שונים!
    הטיפ שלנו
    • במידה ורוצים להכין עוגה עם מלית אחת יש להכפיל את כמות המלית.
    0 תגובות
    הוסף תגובה

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0